Vilken Rasistmarsch Skånska Dagbladet?


Ibland blir man förfärad när man läser vissa tidningars ledarsidor. Man drar sig inte för att ljuga och bedra, allt för att driva läsarna framför sig som en skock dumma får. Nu är det Skånska Dagbladet som bevisar att intelligens inte nödvändigtvis är en merit för att skriva ledar-
artiklar.

Röda Malmö: ”Det verkliga bottennappet i den här frågan står dock Skånska Dagbladets ledarskribent här om dagen för. Ledaren i fråga bär rubriken ”Stoppa rasistmarschen” och är något av det lägsta jag läst i sammanhanget. Det man kallar ”rasistmarsch” är alltså den stora demonstration som ska arrangeras mot Davis Cup-matchen. Man slungar ut den vedervärdiga beskyllningen att den stora opinion som står bakom demonstrationen vill att judar inte ska få spela tennis på svensk mark.”

Jag upptäckte artikeln när bloggen Röda Malmö tog upp saken, annars tillhör Skånska Dagbladet de tidningar som jag inte läser. Men meningen i ingressen på artikeln måste rimligen tillhöra något av det allra sämsta en tidning producerat.

Skånska Dagbladet: ”Protester under parollen Stoppa matchen är ett klart rasistiskt ställningstagande. Judar skall inte få spela tennis på svensk mark samtidigt som vi brukar spela mot representanter från olika förhatliga diktaturländer i landslagssammanhang.”

Man talar ibland om användandet av schabloner, men här gör sig tidningen skyldig till ett gigantiskt övertramp. När man skriver att de som protesterar anser att judar inte ska få spela tennis på svensk mark så urinerar man ogenerat på hela den svenska fredsrörelsen. Man blöter dessutom ner sina läsare. Det är självklart att judar ska få göra vad de vill i Sverige, och det gör de också. Men Israeler som vill spela Davis Cup ska inte få göra det – av politiska skäl. Och det oavsett vad dessa israeler har för religion eller etnisk bakgrund. Vi måste visa att vi tar avstånd från det urskillningslösa mördande som den Israeliska armén ägnade sig åt i Gaza. En händelse som dessutom var föranledd av det faktum att det skulle bli val till Knesset veckorna efter.

Och det är uppgifter som stått att läsa i de israeliska tidningarna, det är inget påhitt av fredsaktivister i Sverige.

Det förefaller nästan som något slags stående skämt initierat av SKMA, Svenska Kommittén mot


Observera särskilt publiken…

Antisemitism. De som enligt Guillou skulle hitta anti-
semitism bland pingvinerna i Antarktis. Generaliserar man så våldsamt som Skånska Dagbladets ledarskribent så kan man undra över kvaliteten i resten av den tidningen. När plötsligen alla judar dras över en kam, vad gör SKMA då? Fördömer de eller applåderar?

Personligen känner jag ingen människa som skulle vägra att spela vare sig tennis, golf, pingpong eller boule med någon på grund av vederbörandes religion eller etnicitet. Men jag tror att Skånska Dagbladets skribent får svårt att få värdiga motståndare i tävlingen om Årets Dummerjöns 2009.

Stoppa matchen! Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , it SDS1 AB1 DN1 ETC Smp SvD12 TA Dagen Svensson Anna

[tags]Skånska Dagbladet, Rasistmarsch, Ledarskribent, Judar, SKMA, Israel, Tennis, Davis Cup, Malmö, Idrott, Krigsförbrytelser, Genèvekonventionen, Apartheidstaten, Gaza, Palestina, Politik, Tennisförbundet, Demonstration, Polis[/tags]


44 svar till “Vilken Rasistmarsch Skånska Dagbladet?”

 1. Håller med; mycket har man läst men detta var den grövsta attacken i mainstreampress hittills. Vi i kampanjen fick in ett svar i dagens tidning, kan läsas i sin helhet på vår hemsida stoppamatchen.se

 2. Om en journalist ej kan skilja på religion (tex jude, muslim, katolik osv) och etnicitet (israel, svensk, britt, dansk osv), kanske vederbörande borde återvända till grundskolan.
  Eller, kan det vara den person på tidningen som ”slutkontrollerar” artiklarna som lägger in dessa underliga värderingar?

 3. Bara bevis på hur desperata dessa personer är!
  Man gör verkligen allt för att människor ska glömma israelernas brutalitet mot palestinierna.

  Skulle de judar som demonstrerar mot sionismens grymheter vara rasister också?!

 4. Journalister på högersidan använder sig av medveten begreppsförvirring genom att blanda ihop israel med judar i gemen. Det är en jävla infam taktik som är rätt framgångsrik, för många tänker inte efter så noga utan sväljer det som står och en hel del vet inte heller så mycket om bakgrunden till konflikten. I stället så beskärmar man sig över Hamas raketbeskjutning, för den skrivs det hur mycket som helst om i pressen.
  Men när över fyra hundra palestinska barn mördas på tre dagar då är Sydsvenska tyst!

 5. De ville väl få uppmärksamhet. Hade de skrivit ”Antisemit-marschen” hade ingen reagerat för det ordet slänger man ju ur sig till höger och vänster…

  #3 John Westman – Kan inte jude vara både en religion och en etnicitet?

 6. De bör kanske höra av sig till sin journalistkollega Gideon Levy och fråga vad han tycker!

  Han sa i en teveintervju jag såg igår: ”Om inte mord på 400 barn är terror, vad är terror då?”

  Finkelstein sa:” Israel slaktade 400 barn, 1300 oskyldiga människor, och Europa rusar för att bevaka Gazas kust så att OFFRET inte ska få tag i vapen! Vad har hänt med Europa då? Vad är det för fel på europeirna?”

  Jag avstår från att citera vad Naturei Kartas representant Rabbi Weise sa eller expiloten i den israeliska armén, Shapira. :-D

 7. Vilken redaktör har bestämt sig att publicera den där artikeln..?!
  Vad har judar med matchen i Malmö att göra?
  Skribenten är totalt förvirrad och vet inte varför man bojkottar matchen – men ändå, vågar han sitta och skriva en artikel i tidningar! Och den typiska är att peka ut med fingret någonstans där borta för att bortförklara sitt brott: Andra diktaturer och regimer lever inte på andras människors mark, utför inga fördrivningar och kastar inte fosforbomber på 1,5 miljon inmurade människor!

  Jag är också nyfiken om SKMA kommer att godkänna bojkott av matchen som antisemitism. Och även om de gör det, frågan är enligt vilka grunder?

 8. Snacka om rasistisk ledare, jag har aldrig sett nåt värre. Är det Jihadbloggaren som skrivit den?

 9. felasteyna, det kallas för ”självhatande judar” av sionisterna som har registrerat samtliga världens judar som på något sätt protesterar mot israels grymheter eller annat som strider mot sionisternas och rasiststaten israels intressen.

 10. Sara, SKMA har aldrig talat om ”självhatande judar” – det är tabu. Inte heller om judar i London som lever under polisbevakning enbart för att de visade stöd till Gazas folk under massakern. Sionister är största antisemiter tycker jag. Och jag hoppas att någon ska ta hand om deras rasism på största allvar.

 11. I SvD på ledarsidan skriver man i dag under rubriken ”Det är polisens jobb att ge tennishuliganerna en match”, att ”vilja stoppa matchen eller spela med tomma läktare” … ”Det är att ge efter för antisemitism och Israelhat”.

  I rättsstaten namn vill man att polisen skall spöa de så kallade antisemiterna.

  En annan möjlig åsikt skulle ju kunna vara att en apartheidstat som bedriver en folkmordspolitik gentemot dem man snott landet av bör bojkottas av såväl demokratiska som humanistiska skäl.

  30-talet går igen. Då handlade det om Hitlertyskland och Nazismen, idag handlar det om Israel och sionismen. Precis som förra gången kommer det att flyta mycket blod i världen innan det svenska etablissemanget inser att de satsat på fel häst.

  MVH

  Lasse W

 12. Marcus R: Det finns svenska judar, ryska judar, amerikanska judar samt israeliska judar.
  Precis som det tex finns italienska -, spanska -, portugisiska katoliker.
  Judendom är en religion som andra. Jag är övertygad om att det finns israeliska kristna, – katoliker, – buddister mm.
  Enligt min mening så är judendom en religion.

 13. I’m sorry dudes and dudettes, men Skånska Dagbladet har rätt!

  Jag har aldrig förr sett så mycket hat och rasism i Sverige!

  Svenska lag spelar har spelat mot lag från diktatoriska länder utan större protester. Ingen reflekterar över att kanske det Israeliska DC laget var emot attacken mot Gaza, ingen vet detta.

  Bilden ovan har redan dömt Israeliska tennisspelare att vara mördare som bollar granater mot motståndarna.

  Låt spelarna avgöra om de vill spela mot varandra. Blanda inte in politik med sport/idrott!

  • Sandbuse! Bilden är en POLITISK tolkning av Davis Cup-matchen, jag tvivlar på att någon ens för ett ögonblick misstänker att de israeliska spelarna har för avsikt att serva med bomber. Din invändning är patetisk. Sedan håller jag personligen med skribenten om att vi spelar mot andra ruggiga nationer, vi deltog t.ex. i OS…

   Men du kan pytsa tillbaka frågan till vår regering, de har inte ens PROTESTERAT mot israels agerande mot palestinierna i Gaza, hade de gjort det så hade säkerligen folk ryckt på axlarna (iaf nästan) över lite tennis…

   Sedan skadar det väl inte att kommentera vad bloggposten handlar om?

 14. Det är klart att Israel ska få spela tennis här och att de som demonstrera mod detta givetvis inte är rasister. Det är mycket lätt att bli kallad rasist och detta särskilt när man har funderingar ang vår invandringspolitik.
  Det är inte bra att ordet ”rasist” missbukas.

 15. Så bara för att Sverige spelat mot andra diktaturer så ska vi vara tysta när det gäller israelerna också?!
  Varför ska man INTE protestera?
  Var det inte så att det var mycket debatt och protester angående att spela OS i Kina??

  Vi ska visa att vi inte accepterar en apartheidregim!
  Det som händer palestinierna är inget annat än en förintelse! De upplever terror och förtryck dagligen! De har blivit attackerade med olika sorters ILLEGALA vapen, det som saknas bara är kärnvapenattack!
  Just det ja, det har ju Lieberman redan tagit upp som förslag, men men, det ska vi också blunda för och vara tysta!
  Nej, aldrig i mitt liv att jag kommer vara tyst när dessa människor blir behandlade ORÄTTVIST, inte bara av israelerna, utan av omvärlden också!

 16. sandbuzz #14

  ”Svenska lag spelar har spelat mot lag från diktatoriska länder utan större protester.”

  Du måste urskilja demokrati från diktatur!
  Vi ser hela tiden Israelvänner som slår sig i bröstet och talar om att Israel är en demokrati.
  Men så fort vi ifrågasätter och pekar ut på riktiga symptom som talar om att Israel är en apartheid stat, då ser vi att Israelvänner vänder en annan sida: I så fall, pekar de ut världens mest ohyggliga diktaturer och regimer för att försvara sin ockupation.

  Frågan är:

  Är det OK att Israel kallar sig för demokrati när det passar …och sätta sig i jämförelse med diktaturer och regimer (beroende av vädret)?

  Vill man kalla sig för demokrati – då har man stor ansvar på sig att inte jämföras med världens regimer!

 17. Sandnuzz!

  Är du säker på att israeliska tennisspelare bara spelar tennis?

  ALLA israeler, män som kvinnor måste göra militärtjänst innan de kan ägna sig åt något annat, under flera år!

  Om jag vore det skulle jag inte vara så säker på att bilden inte stämmer! Kolla först om spelarna har gjort militärtjänst, när och var :-) så skulle du nog bli en aning snopen :-)

 18. Ash, har man som Sandbuzz jobbat åt US-Navy fram till pensioneringen så är man rätt så hjärntvättad ideologiskt/politiskt och därför är det knappast förvånande att han inte inser den politiska innebörden av matchen.

  Förresten, ni har säkert sätt det här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4472530.ab

  **************************
  Vinn biljetter till Millenniumfilmerna med Sony Ericsson.

  Det erbjudandet ger mobiljätten på en animerad spelsida på nätet.

  Men den som tittar noggrannt på sidan upptäcker ett dolt budskap flimra förbi.

  ”Ner med Palestina”
  **************************

  Ericssons svenske PR-chefen Gustav Brusewitz har en knappast trovärdig förklaring till detta :-(

 19. Det är makalöst att man så fort man kritiserar just Israel och statens agerande alltid, alltid beskylls för antisemitism och rasism. Var det någon som kallades rasister för att man kritiserade Sydafrikas apartheidregim? Är man antiryss och rasist om man kritiserar Putin och den ryska statens behandling av mindre grannar? Är det någon som beskyller liberaler och högermänniskor för hat mot kubaner och urskiljningslös rasism för att de kritiserar Castroregimen på Kuba? Är man rasist för att man är hatiskt inställd till Robert Mugabes styre av Zimbabwe? Nej, det är enbart i fallet Israel som man inte får kritisera! Det är patetiskt och knappt värt att ens kommentera. Man borde bara skaka av sig tramset, men det är så ofta som man får höra det att man inte kan låta bli att bli förbannad. Att matchen spelas och att regeringen inte fördömt Israels agerande på Gazaremsan är bedrövligt. Att denna överdrivna SKMA-lobby får mediautrymme är också bedrövligt! Finns det andra konspirationsteoretiker som är lika accepterade och ges fritt mediautrymme?

 20. Hej,

  Tack för att någon vågar stå för det den säger. Att någon vågar stå upp mot lobbyn. Att någon vågar tala om vad som händer i världen och vilka som har inflytande för det.

  Det var tack vare den gratisreklam du fick både i sydsvenskan och i den ”antirasistiska och demokratiska tidningen” expo.se som jag fann din blogg, som är ytterst intressant.

 21. Det är absolut inte fel att demonstrera mot Israels agerande i Gaza. Vad som är fel i debatten är att så många blundar för övergreppen som sker från andra sidan.

  Det talas om oproportionerligt våld. För mig är allt våld oproportionerligt.

  Hamas är valda i ett demokratiskt val, sägs det. Även Hitler valdes till makten i ett demokratiskt val.

  I Gaza förekommer ett förtryck från Hamas sida. Meningsmotståndare avrättas och folk vågar inte öppet säga vad dom tycker. Det är en diktatur. Jag hoppas att alla demonstranter vågar fördöma ALLT våld och inte blundar. DET är att lämna det vanliga folket i Gaza i sticket och utlämna dom till förtryck under både Israel och Hamas.

 22. Thomas,
  Jag är mycket intresserad av att veta ifall du känner människor som bor i Gaza?
  För det gör jag.

  Ända sedan Hamas vann valet så har de blivit isolerade, och så blev även Gazaborna.

  Du har ingen aning om hur situationen såg ut INNAN Hamas tog makten över Gaza!
  Då levde palestinierna under förtryck när Fatahs korrupta säkerhetsmän gjorde i princip vad dem ville med folket!
  Hamas har 3 olika grenar, militär, politisk och social. De har alltid gett pengar åt folket och kämpat hårt mot förtrycket från israelerna. De bygger skolor, universitet, sportanläggningar, läger, etc.
  Hamas har låtit kvinnor bli poliser och även finns det de kvinnor som är tränade för att strida mot israelerna!
  Är då detta förtryck?
  I våra ögon har Hamas gjort mer för vårt folk än vad Fatah nånsin har gjort!

  Hamas har enbart gått emot de som spionerat och gett information till fienden–>alltså israelerna!

  Allt detta om att Hamas skulle vara några fundamentala förtryckande talibaner är sionistisk propaganda!

  3 år har gått och fortfarande än idag så svälter Gazaborna och man har inte gett Hamas en chans överhuvudtaget!
  Med tanke på den press och attack efter attack, bojkott och isolering så tycker jag att Hamas har agerat på ett bra sätt!
  Att de sedan attackerat spioner är inget annat än helt rätt! Sådana är inget annat än förrädare och med tanke på att mer än 1300 mördades av israelerna, bland dem 400 barn, så har Hamas all rätt att vara frustrerade över sådana som går emot sitt eget folk och sviker dem.

  När du inte ens vet nånting om hur de i Gaza lever och har haft det så tycker inte jag att du har rätten till att yttra dig så.
  Att folket röstade på Hamas är svar nog på vad de tycker om dem. Samt har jag tidigare lagt ut en länk om att även KRISTNA stödjer Hamas!
  Att Hamasledare låter sina barn gå i kristen skola!

  Allt det du säger om Hamas, är inget annat än sionistisk propaganda.
  Just för att det är en muslimsk rörelse och med tanke på allt islamofobi i världen så är det lätt att anklaga dem för allt möjligt.
  Men man måste vara mer vaken än så.

  De förtryck som palestinierna får uppleva är förtrycket från israelerna och inget annat!

 23. @Thomas Alfvén:
  Hitler valdes inte till rikskansler (führer) i demokratiska val. Hans parti (NSDAP) valdes förvisso in i riksdagen, men de fick ingen verklig makt förrän de brände ner Reichstag i vad som i efterhand betecknas som en statskupp. Således faller argumentet att det skulle vara rätt att bojkotta det demokratiskt valda Hamas, något som visat sig stärka deras makt än mer.

  Våldet på Gaza beror på många olika faktorer, en av de viktigaste bör vara den laglöshet som varit då Hamas polisväsende har slagits ut genom de israeliska angreppen. Det finns nämligen autonoma grupper på Gazaremsan som när det var ordning hölls i strama tyglar av Hamas polisstyrkor.

  Det lär också vara så att kollaboratörer till det odemokratiska Israelstödda Fatah, som vägrat lämna ifrån sig makten i god demokratisk ordning, på olika sätt har saboterat för Hamasstyret. Att Hamas då slår till hårt mot dessa Quislingar är tyvärr en nödvändighet då man befinner sig i krig med Israel.

 24. Thomas, det är ett av de vanligaste knepet du kör med, att snedvrida debatten genom att självsvåldligt applicera samma beteende hos de aktörer man diskuterar
  – och påstår därefter helst grundlöst att de är lika goda kålsupare!
  Fy farao, vad man blir trött på alla s.k liberaler och sionistkramare som gör allt för att försvara israel genom en skenbar omsorg om gazaborna!
  Det är faktiskt rätt hemskt!
  Speciellt nu när 1300 palestinier och över fyrahundra barn nyss mördats av regimen israel i den senaste massakern.

  Och att omvärlden struntar i gazaborna beror mest på att USrael har terroriststämplat Hamas, som valts av det palestinska folket i en mycket välskött och demokratisk ordning. Så ditt tal om diktatur är helt gripet ur luften – och mycket ojust och rent odemokratiskt!
  Men så blir det väl när man inte kan hålla ordning på begreppen utan använder dem godtyckligt när det passar avsikterna!
  Om Palestina fått bli en suverän stat inom 1967 års gränser så är jag övetygad om att det hade varit en demokratisk, modern och sekulär stat som levt i god sämja med sina grannar. Palestinierna var en gång de mest högutbildade folket i området.

  ,

 25. Thomas,

  Det är skämmigt att tro på allt som man läser och gå på varenda propagandastavelse som trycks i ens hals.

  Folket i Gaza ber för Hamas och för motståndsrörelsen i stort dagligen för det var första gången som någon försvarade dem mot israeliska arméns framfart så effektivt och så hängivet.

  Förutom att äta, skita och sova så har Gazaborna känslor och tankar.

  Att se israeliska soldater fly så fort en katt jamade eller gömma sig i sina stridsvagnar och kasta ut sin urin i glasflaskor därför att de aldrig törs gå ut och slå en drill är rena poesin för de förtrampade och förtryckta Gazaborna.

  Ja, visst, en eller annan samarbetsman har utsatts för misshandel eller blivit skjuten i benet, och det i sig är förfärligt. Men israeliska generaler går ut på TV och skryter om att de har hundratals och tusentals spioner och samarbetsmän i Gaza. Man säger bland annat att hela 800 samarbetsmän från Fatah har flytt till Sderot och Ashkelon hittills. Och man har, från den israeliska arméns sida nu etablerat fakta att Fatahs folk i Gaza som inte samarbetat direkt, har gett information till sina ledare på Västbanken och dessa har vidarebefodrat informationen mer än gärna.

  Jag tror att israelerna överdriver antalet samarbetsmän just för att de vill så split mellan palestinierna så att det interna våldet eskalerar.

  Tycker dock att Hamas har skött det ganska bra hittills. I annat fall hade israelernas uppgifter plus allt skit som Abbas och hans folk spridit kunnat leda till massakrer. För det är faktiskst jävligt provocerande att höra att ens granne som tillhör Fatah har legat bakom att ens barn har dödats och ens hus raserats. Sånt klarar inte många människor av.

 26. felastinya.

  Så all kritik som framförs mot Hamas är sionistisk propaganda?

  Även när det kommer från folk som bor i Gaza?
  Se t.ex. http://hd.se/helsingborg/2009/02/04/rapport-fraan-gaza-ingen-vaagar/

  Jag kan hålla med om att Fatah inte var mycket bättre. Det tråkiga är att folket i Gaza inte hade mycket fler alternativ att välja på.

  Islamofobi eller inte, jag bryr mig inte om religiösa fanatiker någonstans. Religionen må vara vars och ens ensak, den skall inte tvingas på någon annan. Religionsfrihet innebär för mig inte bara rätten för var och en att ha sin religion, det betyder även att ingen annan ska tvingas leva under något religiöst förtryck. Religiösa fanatiker har inte bringat något gott till världen, oavsett om dom är kristna eller muslimer.

  Hamas tränar alla inför krig. Även barnen och det är också motbjudande. Alla människor har rätt till en rättegång och få sin sak prövad. Jag är emot dödsstraff. Jag kan sannerligen inte se något heroiskt i avrättandet av ”spioner” om dom verkligen är sådana, eller om dom bara är Fatah-anhängare. Godtycklighet inför lagen, utrensningar av oliktänkande i myndigheter osv. Stöd du gärna sådana yttringar. Det är för mig vidrigt.

  Har du läst Hamas stadgar? Det är inte precis en kärleksförklaring till fred och humanism.

  Nej, jag känner ingen som bor i Gaza. Däremot har jag varit i nästan vartenda land i mellanöstern, förutom Israel. Dom allra flesta araber är otroligt gästfria och öppna varma människor. Jag var i Kuwait en månad innan Saddam attackerade det landet. En av mina vänner där ( kuwaitier) dog i det kriget.

  Det är just våldsförespråkarna och de religiösa fanatikerna vi inte är betjänta av. Att blunda för deras verksamhet är att bidra till islamofobin. De flesta muslimer jag känner är inte sådana.

  Att förespråka och stödja Hamas som du gör är ett stöd för diktatur och våld. Att du förespråkar våld framgår ju klart i din text. Men hur en upplyst människa idag kan stödja en diktatur är obegripligt. Att kunna kritisera Hamas är inte samma sak som att ställa sig på Israels sida. Det finns riktiga ”skitstövlar” på båda sidor här.

  Det finns alldeles för mycket oförsonligt hat i den här frågan och alldeles för lite vilja till en lösning. På BÅDA sidor.

 27. Thomas!

  Mitchell lär ha sagt till israelerna att han vill samarbeta med Hamas. FN sade igår att de vill samarbeta med Hamas.

  Det är bara en tidsfråga innan Obama ser till att terrorstämpeln mot Hamas försvinner. Rätt så tunga länder inom EU sägs ha direkta dock hemliga kontakter med Hamas.

  Det är därför som Abbas skiter päron idag. Han inser att Hamas är morgodagens aktör på den palestinska sidan internationellt. Det är inte en slump att hans så kallade myndighet är pank idag :-)

  Tycker dock att man ska hitt en ny gren som israelerna kan tävla i: Att bussa hundar på palestinska åldringar
  http://www.aljazeera.net/NR/exeres/88999DDB-A07E-4B5F-8F4E-0474032F44BD.htm
  Fast då skulle de nog spela ensamma. Hadj Salem blev här med bland annat en bit av sitt öra igår när han låg i sin säng. Soldaterna, som hade skjutit och kastat in chockgranater in i huset, slog sönder dörren och skickade in en rasande bjässe som fick hållas ett bra tag medan de israeliska soldaterna stod och såg på.

  Ger mig fan på att det var mer spännande för dem än all världens tennismatcher! Fy Satan säger jag.

  Märk väl att gubben är sängbunden och inte varit ute och provocerat de tennisspelande hjältarna precis.

 28. Jag har förstått at Thomas är nyliberal sosse. Jag föreslår att nämnda herre går i på Palmecentret och framför allt till Palestinagrupperna och läser palestiniernas historia för att skaffa bättre bildning i det ämne han så livligt debatterar på de många bloggar han frekventerar. Det skulle i hög grad gynna socialdemokratiska partiet och den egna utvecklingen.
  Jag ska hålla ögonen uppe och kolla hur det går…
  Det är aldrig för sent att bli en bättre människa.
  Lycka till!

 29. Solojuve!

  Det är dagens visa! Vi ska mörda dina barn, lemlästa dina åldringar, våldta dina systrar och dina döttrar, mörda eller fängsla dina söner, rasera ditt hus, stjäla din mark, hugga ner dina tusenåriga träd och du ska hålla klaffen och lägge dig platt på marken. I bästa fall kan du få arbeta hos oss på din egen jord som daglönare och på svältlön tills vi skaffat en billigare, tacksammare och lydigare slav från f.d Östra Europa…

  Annars: Du är terrorist. Och vi kommer att anställa en hel del mediahoror som tuggar om att du är terrorist tills du tror på det själv!

 30. Det är sorgligt att det finns personer som skriver svenska, men som uppenbarligen inte kan läsa svenska. / Jinge

 31. Ja, det verkar som om alla som försöker bekämpa orättvisa blir kallad för terrorist!

  60 år har gått, jag menar ska palestinierna bara stå och titta på när deras hus rivs ner, barnen mördas eller fängslas för att sedan utnyttjas sexuellt och torteras,förbjuder familjer från att träffa varandra, ens odlingar blir förstörda, man förnedras dagligen i vägspärrar och annat, man tillåts inte besöka de heliga platserna, ser på när nya bosättningar byggs runt omkring en, man blir arbetslös då man är isolerad från omvärlden, man tvingas till att bygga tunnlar för att få blöjor till barnen, mat, kläder, olja, ja allt möjligt,….Om allt detta inte är terror, vad är då terror??

  Det är just det som Hamas och resten bekämpar, den dagliga sionistiska terrorn!

 32. ”Sandbuse! Bilden är en POLITISK tolkning av Davis Cup-matchen, jag tvivlar på att någon ens för ett ögonblick misstänker att de israeliska spelarna har för avsikt att serva med bomber. Din invändning är patetisk.”

  Ja, Jinge jag vet bilden är politisk, vad annat kunde den vara? Så, för att du tvivlar på att någon för ett ögonblick misstänker att de israeliska spelarna har för avsikt att serva med bomber, så är alltså teckningen politiskt korrekt? Tror du alltså att folk trodde på bilden av ’Muhammed med bomben i turbanen’, att bilden därför var så störande att publicera? Var inte den bilden också POLITISK? Vad är det verkliga syftet med nidbilder, om inte att påverka ovetande idioter att tro bilderna representerar en sanning!

  ”Men du kan pytsa tillbaka frågan till vår regering, de har inte ens PROTESTERAT mot israels agerande mot palestinierna i Gaza, hade de gjort det så hade säkerligen folk ryckt på axlarna (iaf nästan) över lite tennis…”

  O, I see! Om vår regering hade protesterat så skulle allt vara bra, och tennismatchen skulle spelas utan större protester.

  Palle: ”Ash, har man som Sandbuzz jobbat åt US-Navy fram till pensioneringen så är man rätt så hjärntvättad ideologiskt/politiskt och därför är det knappast förvånande att han inte inser den politiska innebörden av matchen.”

  Jag är fortfarande inte pensionerad. Jag jobbade av egen fri vilja ekonomiskt, politiskt och ideologiskt för frihet och demokrati, (vad vore bättre än US’ och Canada’s Navies?) så därför kan det knappast kallas hjärntvätt, utan en övertygelse att frihet och demokrati är den sanna ideologin…

  Ida, demokrati är mera än bara få rösta i demokratiska val!

  • Ja, Jinge jag vet bilden är politisk, vad annat kunde den vara? Så, för att du tvivlar på att någon för ett ögonblick misstänker att de israeliska spelarna har för avsikt att serva med bomber, så är alltså teckningen politiskt korrekt? Tror du alltså att folk trodde på bilden av ‘Muhammed med bomben i turbanen’, att bilden därför var så störande att publicera?

   Tycker du inte att det är en viss skillnad mellan 1 1/2 miljard muslimer och några tennisspelare från Israel? Muhammedbilderna gjorde hundratals miljoner människor ledsna, i det här fallet handlar det mer om att göra en bunt israeler med tillhörande folkpartister sura. Och budskapet är tydligt…

 33. sandbuzz,

  Jag bojkottar inte Israel för att det är en diktatur, utan för att det är en apartheidstat. Det är visserligen en diktatur oxå (eftersom politiska partier som förkastar den sionistiska ideologin inte får ställa upp i val) men det är en annan historia.

 34. Var är Xxxxx Yyyyy, håller han på att träna sionisterna barn till att bli stridsdugliga soldater?

 35. Jinge: ”Tycker du inte att det är en viss skillnad mellan 1 1/2 miljard muslimer och några tennisspelare från Israel? Muhammedbilderna gjorde hundratals miljoner människor ledsna, i det här fallet handlar det mer om att göra en bunt israeler med tillhörande folkpartister sura. Och budskapet är tydligt…”

  Kvantitativt är det en skillnad, men principiellt är det ingen skillnad. En kränkning är en kränkning oavsett hur många drabbas.