Victorias bröllop säljer redan hotellrum


Redan nu kan vi få en försmak inför den totalt hysteriska tid som kommer drabba landet – nästa år. Ja det är inte förrän 19 juni år 2010 som paret ska gifta sig men redan nu hamnar hotellbokning-
arna på förstasidan i tidningarna.

SvD: ”Stockholms hotell börjar bli uppbokade den helg då kronprinsessan Victoria och Daniel Westling gifter sig i juni nästa år. Bakom de flesta bokningarna finns resebolag som tror på ett stort intresse för weekendresor till huvudstaden i samband med det kungliga bröllopet. – Victorias och Daniels bröllop är en jättestor sak. Vi tror att det är många vanliga Svenssons som vill åka upp till Stockholm och titta. Det säger Jonas Sturzenbecker, vd på resegrossisten ResZander AB i Kalmar.”

Själv satte jag mig framför datorn för att skriva en sur sak om kvällspressen. Jag anser att den alldeles tappat fotfästet och klurar på om det inte borde finnas en lag på att minst 25 procent av en tidnings innehåll ska vara nyheter, men jag fick lägga ner dessa ambitioner när jag kollade runt på de ”seriösa” morgontidningarna som båda har hotell-
problemen på framträdande plats på hemsidorna.

Och då är det nästan 1 ½ år till bröllopet fort-
farande. En smartare lösning än bröllop i Stockholm

är kanske att skicka paret till London, där har de hotellrum i överflöd, dessutom så är de inte lika påpassade där så man inte behöver stänga av halva stan eller nåt. Eller varför inte låta dem gifta sig i Hoting, eller varifrån den blivande prinsen nu kommer?

Andra om: , , , , , , , , , it DN SvD AB Sds

[tags]Victoria, Daniel, Hoting, Bröllop, Republik, London, Hotell, Hysteri, Val 2010, Politik[/tags]


9 svar till “Victorias bröllop säljer redan hotellrum”

 1. Sakfel, det är resebolag som bokat rum för att dom ”tror” på en rusning. Men det kommer att visa sig att dom har fel.

  • Sakfel?

   Du menar att hotellrummen inte bokas upp därför att det är resebolag som gör det?

   Det var sak-ligt… :-)

 2. Vem är det? Victoria, drottningen av England eller? Kan väl inte vara grannens lillflicka Victoria? Men Daniel känner jag. Han säljer fisk. Fiskbilsfisk. Inte visste jag att han skulle gifta sig. Men hotellrum ska man ha på bröllopsnatta. Sker det på Mallorca, eller? Uno

 3. Om alla som klagar på kvällspressen slutade köpa deras tidningar och istället tog upp en prenumeration på t.ex. Arena/Dagens Arena eller Fokus skulle vi få ett helt annat medielandskap! Tyvärr verkar det ta emot när den egna plånboken påverkas.

 4. Victorias giftermål med Daniel är det bästa som hänt oss republikaner. Nu borde ju alla rojalister äntligen inse att bernadottarna inte är förmer än oss andra. Det kanske leder till att vi på¨lite sikt kan bli av med kungahuset. Jag hoppas på det och tar därför bröllopsspektaklet med jämnmod.

 5. Den tjocke konsulten:

  Alla som klagar på kvällspressen är på rätt väg. Men de är inte så många att vi skulle få ett helt annat medialandskap om de slutade att köpa kvällspressen och istället tog upp en prenumeration på t.ex. Arena/Dagens Arena eller Fokus. Eller med andra ord: Svensson har den kvällspress som han förtjänar!

 6. Alltså vad klagar ni på egentligen !!

  Om en massa folk vill komma och titta på ett kungligt bröllop är väl det jättebra ! Och varför skall vi låta dessa inkomster (+skatteintäkter i from av bla moms) gå till England ????

  Eller är det bara så att det är svårt att erkänna att kungahuset faktiskt kan vara bra ibland (i detta fall genom att genrera uppmärksamhet och dra till fler turister till sverige och stockholm) om man generellt är anti-rojalist ? :)

  /K