Victoria gravid


På fullt allvar, jag bävar inför tanken att Victoria redan skulle vara gravid. Jag såg en tidningsbild på henne från parets Kinaresa där jag tyckte att hon såg lite rund ut, men jag har för mig att det var i oktober/november. Men på Expressens bild här så ser det faktiskt ut som om hon har kommit en bit i graviditeten, det ser inte ut som om hon har ätit sig till den mage hon har.

Expressen: ”Tusentals personer över hela landet specialstuderade sedan kronprinsessans val av måltidsdryck. I direktsändning kunde alla se hur hon tackade nej till påfyllning av vin, och det glas hon redan hade såg så gott som orört ut. Vid de tillfällen Victoria i bild syntes tacka nej till servitörerna tilltog spekulationsstormen. ”Hum Victoria smakade knappt på champagnen är hon gravid?” twittrade en person. ”Tittar på Nobelmiddagen. Mamma och jag tycker Victoria ser misstänkt gravid ut.” var en annan kommentar.”

Det var också ett lustigt sätt att upptäcka att detta hade blivit en snackis. Jag såg att jag hade ovanligt många inne på bloggen runt halv sex, ovanligt många för att vara sen lördagseftermiddag. Sedan upptäckte jag att nästan hälften av dessa läste vad jag skrev om Kinaresan och att dessa hade googlat på orden ”Victoria gravid?”. Jag tittade inte själv på gårdagens TV-sändning från Nobelfesten och jag har inte heller tidigare läst några artiklar om annat än Fredspriset som norrmännen faktiskt har – stulit och gjort politisk cirkus av.

Men tittar man på Expressens bild så talar den sitt tydliga språk. Jag skrev tidigare att jag bävar, det är sant. Men det är inte så att jag missunnar fru Westling en bebis, jag vill helt enkelt inte att vi ska få en ny tronarvinge, vi måste slänga ut familjen Bernadotte från våra slott. Vi bör föra kungen till Mora stenar för att avsätta honom för demokratins skull. Det är inte demokrati när statschefskapet går i arv inom samma familj, dessutom är karlen olämplig att företräda Sverige, jag behöver inte säga något mer.

Tyvärr så har vi en sovande republikansk förening, jag antar att de träffas lite då och då och äter goda middagar på medlemmarnas bekostnad, för man hör aldrig någonting från dem. Men bävar gör vi nog alla inför den totala mediehysteri som utbryter ifall Victoria är gravid, inte ens ett världskrig skulle få plats på förstasidan i någon av kvällstidningarna. Stoppa galenskaperna och avsätt familjen, arbetsförmedlingen hjälper dem nog att få nya arbeten. Annars får de väl anlita någon jobbsökarcoach som vanligt folk tvingas till.

it , , , , , , , , ex1234 ab12 dn1 svd1


10 svar till “Victoria gravid”

 1. Bra sagt Jinge!
  Ofrivillig barnlöshet är inget som jag önskar något par, med ett undantag.
  Att den motvillige monarken borde ha fått uppfylla sin barndomsdröm att bli arbetare, helst grävmaskinist, är helt klart. Ärftlig monarki är grundad på vidskepelse och är helt omöjlig att förena med demokrati.

 2. Vår mörkblå samtid med den enda vägens politik symboliseras väl på ett utmärkt sätt av en evig, oavsättlig monarki? De ekonomiska makthavarna ärver ju så att säga även de sin makt vidare på liknande vis (politiken har ju enbart en administrerande roll när det gäller detta, folkets inflytande är ju att jämföra med om de fick välja byråkrater till skatteverket regelbundet; skatteverkets roll skulle ju vara oförändrad pga detta). VERKLIG MAKT VÄLJS INTE, DEN ÄRVS & TILLHÖR ETT UTVALT FÅTAL. Mer tidsenligt vore väl att bygga ut central-monarkin så varje län fick en mäktig ”furste” med kommunala vasaller (de rikaste i länet eller med adliga stamtavlor)? Varje jul kunde fursten besöka olika torg på sina domäner & sätta upp sin hatt på en pinne så man fick buga för den? Skulle inte detta kännas mer i takt med den tid vi lever i, våra dagar?

 3. Klart gravid skulle jag säga. Det syntes också på bysten.

  Hur som helst, jag undrar om kungahusen inte försvinner automatiskt framöver. När EU blir en riktig federation, och det går fort i den riktningen nu, så blir det ju lite konstigt med en massa kungahus runtom i federationen. Ungefär som om vi idag skulle ha en kung av Blekinge och en av Lappland, men bara landshövdingar i de flesta andra landsändarna.

 4. Jag tror Vickan är gravid. Jag undrar vad som händer med monarkin om barnet skulle visa sig inte vara frisk (det är inget jag hoppas).
  Du har en väldigt trevlig och fin blogg!

  • Det hoppas verkligen inte heller jag, men de enda kvalifikationer som krävs för jobbet som Sveriges statschef är att vara rätt född och vid liv.

   • Vidare krävs i grundlagen att statsöverhuvudet är vidskeplig på rätt sätt, d v s att monarken ansluter sig till Den Rena Augsburgska Trosbekännelsen, vilket tyvärr inte är en pikant historia om en tysk dams intima klädesplagg.

 5. Jinge, jag läser ofta din blogg som jag finner intressant och tankeväckande. Det är bara en sak där jag inte håller med och det är ditt rabiata avståndstagande till monarkin. Min inställning grundar sig på att jag inte ser något godtagbart alternativ. Vem skulle kunna vara en lämplig kandidat som statschef? Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin, Beatrice Ask, Thomas Boström, Maud Olofsson, Sten Tolgfors eller Humle och Dumle, listan på de som skulle känna sig kallade kan göras lång och att tro någon utanför den politiska klassen skulle kunna komma ifråga är naivt. Det skulle varken bli bättre eller billigare med en Kejsare än Kung.

  • Riksdagens talman duger gott. Det är en ren ceremoniell funktion så det behövs bara ett litet lönepåslag och ett par livvakter från Säpo.

 6. Hoppas Liberaldemokraterna vågar ta upp monarkins vara eller icke vara när de släpper sitt politiska program så att det blir lite debatt i ankdammen.
  Kunde dock inte låta bli att le lite åt det här från ett större spelbolag: :)

  Förstfödda – Att få Nobelpriset i litteratur före slutet av 2065 151.00
  Förstfödda – Att tala 8 eller fler språk flytande vid 20 års ålder 16.00