Vi måste börja städa hemmavid

Nu har Fjordman från Ålesund framträtt, det var inte heller speciellt överraskande att han gjorde det, annars skulle hans identitet ändå ha röjts på nätet vilken dag som helst.

Jag har läst en hel del av det han skrivit på sin hemsida, nästan alla Sverigedemokratiska bloggar länkar till honom och hans skriverier har varit mycket obehagliga. Men, och det är viktigt, det är precis samma tongångar som går igen i de flesta Sverigedemokratiska bloggarna, och som också lyste igenom i Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet som jag har nämnt flera gånger. Nu ska jag inte lägga skulden till det inträffade på Ålesundsmannen, men väldigt många äldre pekar på parallellerna mellan hur det talas och skrivs om muslimerna idag och hur det lät om judarna på trettiotalet.

SvD: ”Den norske bloggaren Fjordman nämns mer än hundra gånger i den misstänkte massmördaren Anders Behring Breiviks så kallade manifest. Fjordman är en centralfigur bland de skandinaviska antimuslimska bloggarna och förekommer på flera olika sajter och forum.

Efter attackerna som krävde 77 människoliv i Oslo och på Utøya spekulerades vilt i vem som dolde sig bakom pseudonymen som Brevik själv hävdar delar hans ideologi.

Bloggaren visar sig nu vara 36-åringen Peder Jensen från Ålesund. Han har förhörts av norska polisen och träder nu fram i norska Verdens Gang för att undvika att spåras upp av medierna.”

Bromsas inte den sortens extremism så kommer vi att få se fler attentat, ser inte rasistpartierna till att rensa i de egna leden så kan vi förvänta oss en fortsättning, det är en sak som jag är helt övertygad om. Det var utomor-
dentligt olyckligt att Sverigedemokraterna kom in i landets riksdag, men det är ett resultat av politikernas tillkorta-
kommande på flera sätt. Dels har man inte haft en integrationspolitik värd namnet, istället har man haft någon sorts Laissez faire-politik där inga ledande politiker velat ta ansvar. Det, i kombination för ett växande politikerförakt har skapat den situation som vi nu har. (texten fortsätter under annonsen)


Dessutom kan man se att vissa dagstidningar har stora problem när det gäller rekryteringen av medarbetare, när man får läsa artiklar som tangerar rasism, bland annat på ledarsidorna, artiklar som påminner om den illa beryktade Fjordmans så undrar man givetvis, med all rätt dessutom hur tidningsägarna tänker, eller om de över huvud taget tänker.

Att Sverigedemokratiska bloggar sprider rasistiska budskap är illa, när etablerade media gör det så legitimerar de en politisk undervegetation som ingen vill ha, och som ingen behöver.

Sträng granskning av kommentarer tillämpas!

it Andra om: , , , , , , svd1 dn12 ex1 ab1 ekot svt gp


12 svar till “Vi måste börja städa hemmavid”

 1. Rasismen ger ofta förödande effekter på offren och fördomar , Rasismen är en rädsla för människor som är annorlunda och man vägrar acceptera att alla människor är inte den samma

  Sverige har en politik och statsskick som uppmuntra rasismen ock regeringen främjar rasismen genom sin tystnad
  Rasismen har fått ett legitimitet och blivit accepterad hos de etablerade politiska partierna , detta är en institutionell rasism som uppmuntrar de rasistiska stereotyper

  Det finns politiker som använder sig alltmer främlingsfientliga och antimuslimsk argument , Sveriges regering måst kriminaliserar hets mot folkgrupp

  • På tal om det, idag så hade jag sällskap på pendeltåget av några afrikaner som var på väg till moskén, den på bilden dessutom. Jag vet inte om de var så välklädda för att det är Ramadan och fredagsbön, men grabbarna hade något på sig som jag tyckte mig känna igen som en bönedräkt. Stiligt var det iaf, tror du att vissa muslimer klär sig extra snyggt på fredagsbönen under Ramadan ??

   Hur gör muslimer uppe i Kiruna nu? Solen går väl upp 02.00 och ner 22.00 (typ). Snacka om jobbigt…

   • Kvinnor behöver bön kläder , Två delar en lång kjol och en topp som täcker huvudet och sträcker sig ner till midjan
    Mannen är mindre restriktiv och det räcker med vanliga och rena kläder

   • Den lokala Imamen i Norrbotten har tydligen efter konsultationer med experter kommit fram till att man kan använda solens upp och nedgång i Mecka istället. Men de lärde inom Islam är inte helt överrens och vissa medger inga undantag från reglerna. Eftersom här är första gången på 30 år som Ramadan infaller på sommaren i Sverige så är det något nytt för dem.

  • Vem har hävdat att de skulle förbjudas då, åsikter ska väl inte förbjudas i en demokrati ?

   Däremot är det givet att SD och andra ska kritiseras när de sprider myter och hat genom debattartiklar och bloggar.

  • förbjuder vi ett parti kan vi raskt förbjuda flera, tillslut har vi kanske ett eller 2 partier kvar, roligt va?

 2. Jag tycker att det är jättebra att han har trätt fram och avmaskerats.

  VG hade en mycket bra artikel om det här som jag hoppas det är ok att citera:

  ”Fjordman var en av de første som tok imot invitten, og han dukket daglig opp i kommentarfeltene. Uansett hva temaet var, snakket Fjordman med seg selv om islam.

  Sommerværet, strømprisene eller den nye Batman-filmen, Fjordman dura i vei som en gammel påhengsmotor om islams iboende ønske om å opprette det gamle kalifatet i Europa, og gjøre oss alle til «dhimmier» – det vil sik «vantro bikkjer» som bare får leve videre på islamistenes nåde.”

  Som de skriver, de som vill ha full yttrandefrihet men noll ansvar för vad de säger, är i grund och botten ganska ynkliga när de måste stå upp för sina åsikter öppet och inte kan gömma sig bakom anonymiteten på nätet. Synd att inte svensk media skriver liknande artiklar för samma tendens finns i de svenska kommentatorsfälten också. Ok att de vill diskutera politik men det blir patetiskt när de diskuterar islamisering och kallar andra naiva svenskar som inte sett sanningen när artikeln handlar om hur man bäst tar hand om sina begonior eller lagar en god pizza över helgen…

 3. Alliansen har tydligen knåpat ihop en…handlingsplan mot extremism i största allmänhet. Den hjälper alltså inte om en folkpartist löper amok med järnrör. Och en handlingsplan (symbolpolitikens 1A standard) är ett papper där det står typ: ”Våld är dumt, nej till våld, hörrni extremister nu lägger ni av, ok..?”

 4. Rensvält vägrar uttala sig högerfascismen, det är som om den inte finns, fastän den är levande bland oss och är
  så vidrigt, rasistisk och avgrundshemsk i sitt uttryck…