Var har jag varit idag – Bildfråga


Idag har jag varit mycket nära den plats där jag är född och uppväxt. Parken i bakgrunden var min huvudsakliga lekplats som liten.

Där har jag cyklat, lekt Cowboys och Indianer, har även fått räddats av brandkåren en vinter då jag försökt åka under det staken som parkförvaltningen satt upp för att hindra barnen från att åka kana i backen. Men var är det någonstans?

1) Vad kallas platsen?

2) Jag har tagit bort en ledtråd i bakgrunden, vadå?

Andra bloggar om: , , ,

[tags]dagens bild, foto, bildfråga, quiz[/tags]


5 svar till “Var har jag varit idag – Bildfråga”

 1. 1. Jag tror platsen heter Stockholm?
  2. Hmm?

  Hur som helst, jag gillar dina bilder och det var DET jag skulle kommentera entligen. Jag har funderat över en sak länge, bilderna ser lite ”krispiga” ut. Kör du med väldigt hård ”sharpening” eller väldigt hård jpg-komprimering? Eller både och? Jag tycker det är svårt att göra avvägningen mellan hur mycket man kan köra uppskärpning respektive hur hårt man kan komprimera jpg:er utan att det ser för krispigt ut. Kanske är det mest en fråga om tycke och smak?

 2. Stockholm! Wow!! Men det räcker inte tyvärr..

  Mja, du har kanske rätt om skärpan. I normala fall förminskar jag en bild från 3000 pixlars bredd höjd ner till 530 eller 250 px. Jämnar ut färgerna och skärper ett steg. Men jag har fått kritiken förut och jag börjar misstänka att mina glasögon behöver uppdateras.

  Det KAN vara det som gör att jag tycker att de behöver skärpas.

 3. Självklart är platsen Observatorielunden, vid den lilla ”bassängen”. Tror att statyn heter ”Dansande ungdom” och är gjord av Ivar Johnsson, som även gjort den ”sprängfyllda” statyn ”Ungdom bestiger häst” vid Storkyrkoskolan
  Tror att du tagit bort ”Kentauren” ????

 4. Josephzon!

  STILIGT! Jag blev förvånad över att ingen kom med svaret direkt. Jag tyckte att det var busenkelt. Men det är klart, det tycker man om man är uppväxt i kvarteret. Jo visst tog jag bort Kentauren. Annars hade det blivit löjligt enkelt, kanske..

 5. Enkelt, sa Bull.
  Jag bodde på Döbelnsgatan i många år och har suttit in våren i slänten bakom tunnelbaneuppgången ett antal vårar …