Vansinnesdådet i Jerusalem


Igår rapporterade media om det vansinnes-
dåd som inträffat i Jerusalem, det sägs dessutom att föraren av hjullastaren var en palestinier från Östra Jerusalem.


Vi kan utgå ifrån
att gärningsmannen inte fått värmeslag och blivit galen. Han har blivit galen på Israel och dess ständiga mördande av oskyldiga palestinier. Jag vet inte hur många hundra de mördat hittills i år, och jag har inte lust att spekulera. Han blev säkert galen också beroende på att Israel annekterar alltmer mark runt Östra Jerusalem. Det är helt i strid med folkrätten och FN:s resolutioner.

Israel är en apartheidstat, en stat som helt struntar i sådana saker som palestiniernas Mänskliga rättigheter. Landet har över 10 000 politiska fångar, majoriteten av dessa har vare sig fått någon rättegång och än mindre blivit dömda. De som är fängslade är skrämmande ofta barn, ett femtiotal av Palestinas valda parlamentariker sitter också i fängelse. De sitter där därför att de blivit valda av folket, och för att de representerar Palestinas största politiska parti.

Israel fortsätter att bygga ut bosättningarna på den ockuperade Västbanken trots avtalet i Annapolis. Palestinier på Västbanken kan inte ens komma till skolan eller arbetet för alla vägspärrar. Och om någon tvivlar på ordet apartheid? Palestinier får inte ens över de judiska bosättarnas vägar, de får inte gå,

cykla eller köra bil på vägarna. Och Genève-
konventionen, det finns väl ingenting som Israel skiter så mycket i som den.

Så visst, det var ett vansinnesdåd, men det är knappast speciellt underligt att palestinier blir vansinniga på Israel, eller hur?

DN SvD1 Dagen SDS Dagbladet Politiken i t

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Jerusalem, Palestina, Israel, Apartheid, Rasism, Genevekonventionen, Ockupation, Mänskliga Rättigheter, Folkrätten, Politik[/tags]


9 svar till “Vansinnesdådet i Jerusalem”

 1. Allt som sker mot israelerna publiceras på tidningarnas första sidor medan Israels dagliga massaker på palestinier näms inte överhuvudtaget , det tycks som om palestinierna inte har något värde
  Det som har skett i Jerusalem är motiverad och orsaken är ockupationen , Att leva under en sådan grym ockupation kan förvandla vilken människa som helst till ett monster
  Det är också ett bevis på att Israel kan aldrig stoppa det palestinska motståndet och kommer aldrig att lyckas trots de barariska metoder som Israel använder mot palestinierna , oavsett vilka åtgärder Israel vidtar kommer den palestinska kampen att fortsätta
  Jag läste idag att Israel kommer att bestraffa attentat mannens familj , de ska riva familjens hus och dra in familjens ID kort och sedan de ska utvisas från Jerusalem

 2. Ja man förtvivlar när man tänker på situationen för palestinierna. Jag vet inte hur många kvinnor och barn man dödat i gasa, nu har man börjat döda folk på Västbanken också. Min upfattning är – trots de starka orden, att Israel är en fascistisk stat. Helt klart fascism.

 3. Den här typen av vansinnesdåd sker runt om i världen nästan dagligen, bara i sverige har vi minst ett sådant varje år. Folk tar bilen, traktorn eller något annat fordon eller redskap för att ta ihjäl både kända och okända.

  Palestiners #1 kommentar ”Allt som sker mot israelerna publiceras på tidningarnas första sidor” äger därför nog sin riktighet.

  Därmed är det inte säkert att vansinnesdådet hade någon politisk koppling, men många vill nog se det så.

 4. @Christer W:

  Ekot har sagt att det var ngn slags grupp som tagit på sig skulden. Det kan iofs vara Mossad, typ…

 5. Whoa boy. Jag kan redan se framför mig hur svenska politiker gnuggar händerna och säger ”det kan lika väl hända i här Sverige – vi måste göra något för att skydda oss”. Dags att hålla extra koll på alla som lär sig köra entreprenadmaskiner? Kanske en liten övervakningskamera som stänger av maskinen när föraren ser lite arg och purken ut? ;-)

 6. Det ironiska är att samma bulldozrar som använts nästan dagligen av ockupationsmakten för att förstöra palestiniers hem, nu användes mot dom.

  För hoppningsvis ger väl det viss insikt i hur palestinier känner dagligen. Troligtvis inte, men man kan ju alltid hoppas.

 7. Att inte fler palestinier blir galna av den brutala, ytterst råa och föraktfulla behandling de kontinuerligt utsätts för av israelisk militär och bosättare är för mig en gåta.