Välvillig gest, när Israel släpper 250 palestinier?


Jag upphör aldrig att förvånas över de nyheter som kommer från Israel. Nu idag skriver media att man återigen ska släppa ett antal fängslade palestinier och SvD rapporterar:

SvD: ”Israels regering har godkänt frigivandet av 250 palestinska fångar, som en välvillig gest gentemot palestiniernas president Mahmud Abbas… …Ingen av dem kommer heller att tillhöra radikala palestinska grupper som till exempel Hamas, uppger en högt uppsatt israelisk tjänsteman.”

Svenska Dagbladet nämner i en bisats att israelerna även fortsatt kommer att ha 11 000 palestinier i sina fängelser. Många av dessa är barn och en majoritet av dem är inte dömda för något brott. De sitter i fängelse för att de är – palestinier. Det är skäl nog anser israelerna. Dessutom sitter ett försvarligt antal palestinska politiker i fängelse, detta för att de valts till parlamentariker samt för att de representerar Hamas.

Skulle vi göra på samma sätt i Sverige och spärra in dem vars politiska åsikter vi ogillar, vad skulle då omvärlden säga om oss? Att det är brott mot de mänskliga rättigheterna, Genèvekonventionen, och FN:s alla resolutioner struntar Israel i eftersom de har USA bakom ryggen. Det är därför de kan misshandla och mörda slumpvist utvalda människor i Gaza, och hindra folk från området att resa ut och andra från att resa in.

Blockerar man dessutom tillförsel av vatten, el, medicin, mat, bränsle och stjäl deras pengar så kommer väl ändå USA att skicka ”The Marines” för att ställa allt till rätta?

Men EU kommer väl att protestera?

Sveriges regering då?

Inte ens utrikesminister Carl Bildt?

Vi har fått tillbaka apartheid, och de som ska föra vår talan sätter tape för sina munnar.

SvD1 Dagen VG1 Dbl DN it

Hampus Rawia Anna Alandalus Lasse Mediehorisont Allansfritt Bjereld Ozzmeister Thinktank

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]haagdomstolen, folkrättsbrott, amnesty, palestina, israel, mellanöstern, gaza, hamas, mänskliga rättigheter, sionism, etnisk rensning, terrorism, apartheidmuren, intifada 3, idf, genévekonventionen, rasism, politik, bildt, fn, eu, apartheid[/tags]


40 svar till “Välvillig gest, när Israel släpper 250 palestinier?”

 1. Det är inte BARA Israel som begår brott i Gaza. Den dagen israeliska politiker ställs inför internationell domstol, anser jag att Abbas, Mubarak, Abdallah av Jordanien och Abdalla av Saudiarabien ska vara med.

  De har inte förstått att Bush är borta och att USA har tillräckligt med problem för att inte bry sig om dem när de själva faller. De fortsätter med Rice projekt om Den Nya Mellanöstern ändå, trots att det begravdes i sin linda tack vare det libanesiska och palestinska motståndet.

  Israels mål är att utrota så många palestinier som möjligt. Abbas vill behålla presidentskapet över en stat som inte finns, över ett ghetto, ett koncentrationsläger, Mubarak är rädd att motståndet och uthålligheten i Gaza ska inspirera hungriga egyptier att göra motstånd mot hans blodsugande regim. Abdallah av Jordanien är rädd om sin konsgjorda rike och Abdallah av Saudi är bara dum och ser shiamuslimska spöken överallt.

  Mördare är de allihop, oavsett om de är barhuvade, bar kippa eller turban…

 2. Arabvrälden har aldrig varit så splittrad som den är idag. Skiljelinjen går inte mellan nationer eller samhällsklasser längre utan även mellan vänner och syskon: USA och Israels kanibaliska förtryck i MÖ ska brot kosta vad det kosta vill. Det kan bara leda till katastrof om inte israelerna lägger om sin politik. De tror att Abdallah av Saudiarabien är bussig när han låter dem skövla Jerusalem. De har ingen aning om att den där mannen som ser trög och trött ut, i sitt hjärta är förvissad att han själv inte behöver lyfta ett finger men att HELA Jerusalem kommer att befrias snart… han är nämligen lika fanatisk som dem. Det är därför som han släpar dem till FN och gäspar om dialog mellan religioner. I sitt hjärta är han lika fanatisk som vilken fanatisk rabbi som helst. Och israelerna låter sig luras av arabledarnas flathet…

 3. Du läste mina tankar Hampus : )

  En välvillig gest vore verkligen att låta Palestinier leva fritt, sluta bygga bosättningar på Palestinsk mark och uppfylla FNs resolutioner!

  Rawia du har helt rätt, det är många ledare inom denna region som bör åtalas. Alla skyldiga att förhindra en hälsosam utveckling i sina länder och grannländer i flera decennier.

 4. Jag tycker att ordet ”välvilja” är fullkomligt absurt att använda i sammanhanget. Ungefär som att säga att israelisk polis av välvilja lät bli att arrestera en stenkastande 13-åring eller av välvilja släppte igenom havande kvinna vid vägspärr någon halvtimma innan hon skulle föda. I så fall händer det nog några gånger i veckan att israelerna är ”välvilliga” mot invånarna i de landområden de med GRUVLIGT VÅLD DE OCKUPERAR. Ska dom få medalj, eller erhålla Nobels fredspris nästa år – eller!?

 5. Skriva om saken och kommentera kan vi göra i all evighet. Ska vi inte istället, alla som läser denna post, skicka ett email till Bildt och fråga honom varför han inte gör några uttalanden angående saken? Eller varför inte passa på och maila flera? Några förslag?
  Det löser nog inte saken men kanske väcker någon tanke hos den som får all mail.

 6. Jordanska familjer fick förra veckan besöka jordanska fångar. Journalisterna uppmärksammade dock en palestinsk kvinna som inte fick träffa fången hon hade fått tillstånd att besöka. Bruten, ledsen och fullständigt ensam satt hon på gården utanför fängelset medan andra fick besöka sina fångar.

  Senare visade det sig att den förfärligt livsfarliga terroristen hon förbjöds besöka hade inte ens fyllt 16 år.

  Då sa mina väninnas barn: Vad är det för en stat som är rädd för en gammal tant och en kille som inte fyllt 16?

  Och jag undrar det också faktiskt. Kan en sådan stat själv tro på sin egen existens? Anser man sig själv som legitim när man behandlar en mor och hennes barn på det sättet? Och det är inte EN mor och inte ETT barn utan hundratusentals hittills. Och Israel har bara sorg, skam och skuld att se fram emot. Så mycket som de har ställt till med.

 7. Viken typ av regeringen i det 21:a århundraden kan förneka ett annat folk grundläggande mänskliga rättigheter- det vill säga rätten till mat , vatten bostad , säkerhet och värdighet
  Vilken typ av stat inför drakoniska sanktioner mot ett annat folk bara för att de på ett demokratisk sätt valde den regering de vill ha
  Vilken typ av regeringen som sälar ett tätbefolkade område av 1,5 miljoner människor så att ingen kan komma in eller lämna utan tillstånd
  Vilken typ av regeringen som stoppar all humanitär hjälp och livsmedelsbistånd till de svältande befolkning
  Vilken typ av regeringen som stänger av bränsle , vatten och el och sedan släpper bomber över människorna för att ta död på dem
  Svaret är ingen regering av integritet , och ändå regering efter regering i Israel fortsätter att kräva erkännande och utmärkelse som ett första världen demokrati förmer än alla andra trots att Israel struntar i internationell rätt , dess brott mot de mänskliga rättigheter , kriminalitet och korruption av israeliska ledare , Ännu värre är att världen så tyst och välkomnar alla israeliska administrationen i sin församling som gynnade gäst

 8. Marcin har rätt i att alla borde agera mera handfast och visa att vi reagerar.
  Fast så höll jag på under flera år utan att märka någon egentlig reaktion från de folkvalda eller från diverse tidningsredaktioner – varken här eller annorstädes. Oftast får man bara ett artigt schablonsvar.

  Nu tror jag mig veta att rätt många politiker tittar in då och då på Jinges, så det är inte som att pissa i motvind att skriva här, utan någon kan då och då komma ett reagera på rätt sätt.

  Förövrig så håller sionistmaffian här i Sverige och i israel stadig koll på vad som debatteras här.
  Och det är inte utan att den känslan är ganska inspirerande , även om det är uppenbart att merparten av motståndarledet saknar de mest elementära begrepp om moral eller folkrätt. När det gäller andra än dem själva, bör tilläggas…

 9. Sara G,

  Ingenting kan ändra sakernas tillstånd. Massakern i Gaza kommer att fullbordas innan någon reagerar. Det vet till och med våra svenska politiker. Vad väntar de på annars?

  Förra veckan vädjade Abdallah av Jordanien till Olmert att släppa in livsnödvändiga sändningar till Gaza, inte för att han brydde sig om Gaza utan därför att han ”oroade sig för att situationen skulle explodera i Jordanien”.

  Så, Olmert släppte in 30 bilar med bränsle och förnödenheter för att rädda Abdallah :-) För det verkar som om brödraskapet i Jordanien är aningen pissed off.

 10. Israel kommer aldrig att göra något med mindre än att USA hotar med att dra in allt ekonomiskt stöd till landet. Och vad kan man vänta sig av den nya regeringen? Absolut ingenting. Och Bildt kommer aldrig att säga pip om han inte fått det i uppdrag av sin amerikanska husse.

 11. Han är Hashemit! Hashem var en av profetens farbröder! Och han har det yttersta juridiska ansvaret för al-Aqsa och alla andra heliga platser i Jerusalem, inklusive de kristna.

  Och så den andre Abdallah, Tjänaren av de två Haram… De, tillsammans med Mubarak, motarbetar ALLA försök att lätta på Gazas belägring. Men vänta ni bara tills någon ritar en teckning av profeten. Då får ALLA eld i baken.

 12. Sara G,

  Förrförra veckan kom ett domstolsbeslut som förbjuder den egyptiska staten att exportera gas till Israel till det pris som gäller idag. Man kom fram till att egypten förlorar 9.5 miljoner dollar själva dagligen därför att de ger bort gasen för 1.5 dollar per kubikfot medan den kostar dem ca 3 dollar innan den hamnar i de piplines som leder till Israe. Men Mubarak och hans stab överklagade. Istället för att utnyttja tillfällen att åtminstone justera priset.

  Och israeliska ledare skäms inte att råna svältande egyptier på detta makabra sätt. Inför hela världen. Jag vet inte om det händer detta år hundrade eller om tusen år, men fortsätter israelerna så här så kommer folk att gå in och ge de stryk med påkar och stenar och med sina bara händer.

 13. Ingens makt är i evighet.
  En del människor tror att det är bara de förre oss som bygger historia, utan medvetet om att historia bygger man NU, idag, varje minut som går…
  Många gånger undrade jag om israeler någon gång tänker på det. De 20-åriga israeler som skickas till ockuperat område att trakassera gamla tanter, de aggressiva olaga bosättare som misshandlar barn och folk på gator, de israeler som står vid spärren och njuter sadistiskt av smärta på en cancersjuk palestinier som vägrar man släppa fram, de israeler som kommer med maskiner att riva bort hus av en barnfamilj som senare ska tvingas leva under tältar, de israeler…
  Hur tänker de människorna? Att allt detta ska glömmas bort efter några år? Att ingen ska spota de i ansikte för historia som bygger man IDAG, varje minut som går? Att makten ska finnas i evighet? Ser man inte att redan nu, lever vi i imperiets nedgång? Vad är det för framtid som man bygger åt sig själv..?

 14. Magnus E #14

  ”Israel kommer aldrig att göra något med mindre än att USA hotar med att dra in allt ekonomiskt stöd till landet.”

  …Men vem ger bistånd till USA att klra sig under dagens enorma ekonomiska krisen? Gissa tre gånger!

 15. Olmert tackade Bush nyligen för att denne i sin tur räddat israelerna från en av sina farligaste fiender, det vill säga Irak. Och så lurar man kurderna att tro att de kommer att bli Israel number 2 i regionen när det inte fuknade med druserna eller kopterna…

  Man bygger sig en framtid genom att riva allt annat som fanns innan. Man vill bli herre på täppan i MÖ men de har ingen aning om dynamiken i MÖ och dess historia. INGA HERRAR har någonsin blivit kvar. Det som blir kvar är regionens ursprungsbefolkning. Allt annat spottas ut. Alla andra ger sig av, om de inte väljer att leva i harmoni med alla andra där, i små antal och på jämlika villkor. Visst, regionen har regerats av andra, men de som höll ut längst är de som visste att respektera lokabefolkningen. De andra försvann därifrån fortare än kvickt.

 16. Den dagen ”dem ers politiska åsikter er ogillar” begynner å sende rakket inn i svenske byer på måfå så får vi se hva dere gjør kjære nabofolk.

  Jeg slutter aldri å undres over hvor mange det er som ser konflikten rundt Israel sort/hvitt enten den ene eller den andre veien…

 17. ”Jag vet att många Israeler tror att de är hotade och jag hoppas att de inser att som många andra länder i regionen så är det deras egen regim som är största hotet. Galna, fundamentalistiska och korrupta ledare styr hela området.”

  Ärligt så tycker jag det blir mera och mera regimer över hela världen som jobbar mot sitt eget folks bästa. Var kommer vi att sluta, vi emot dem och de har sina arméer och övervakning?

 18. På den här bloggen borde man ha tolk från noska till svenska. Se Andreas #20!

  F.ö. Hampus hade rätt – allt är kul på norska, :o) även när man talar om mest seriösa ämne.

 19. Andreas!

  Jag tror att om något folk behandlade svenskarna så som israelerna behandlar sina grannar så skulle nog inte svenskarna nöja sig med att skicka raketer över gränsen :-) :-) Det är jag övertygad om!

 20. Vid 7-tiden imorse hindrade israelerna ett lybiskt fartyg att nå Gaza med tvåtusen ton mat och mediciner, medan folk beskriver situationen i Gaza med ord som kris, katastrof, etc…

  Det är tydligen bara eurpeiska båtar som israelerna skäms för att stoppa. Araber går det bra att stoppa från att hjälpa andra araber.

 21. Ett skepp från Qatar och ett annat från Turkiet sägs vara på väg mot Gaza. Vi får se hur många båtar israelena kommer att hindra. Varje beslut att hindra ett fartyg från att nå ett annat folks hamn är ett brott. Vad sägs om att man hindrar hjälpsändningar till människor man svälter ut och belägrar själv?

  Ännu mer underlag för åtal senare. Barak och gänget kanske tror att de står över internationell lag och ordning, men det trodde Milosevic också, och Karadzic med för den delen.

  Organisationen Fri Gaza ska öppna en rutt mellan Gaza och Cypern med båtar som ska gå fram och tillbaka varje vecka.

 22. Kuwait skickade 500 miljoner dollar som humanitär hjälp till USA under Katarina-katastroffen, men ingen få skicka MAT och MEDICIN till palestinierna!

  Trots detta, araber är skyldiga för allt…
  Kolla hur Hollywood skapade bild om palestinierna för länge sedan:

  http://www.youtube.com/watch?v=tTZsxZiDfOo&feature=related

  Man jobbade under lång tid för att skapa just den här bilden! ”Goda & onda”! Missa inte videon!

 23. Nu ska du få höra något Ida!

  Det snackas i arabisk media, och faktiskt är det rätt framstående journalister, sakkunniga och proffessorer som vågar nämna det, att den så kallade konferensen för dialog mellan religionen kostade Abdallah av Saudi 1000 miljarder dollar som gick rakt in i den amerikanska statskassan. Räddningspaketet som Bush vände upp och ner på kongressen för, gick ut på 700 miljarder dollar :-)

  Arabemiraterna invigde ett hotell för två veckor sedan som hade kostat 1 miljard. Invigningskalaset gick på 100 miljoner dollar. Fyrverkerierna som brann över hela Dubai länge och väl kostade endast 20 miljoner dollar…

  Och så trodde man att man skulle fortsätta mjölka men förrigår var det prisen av Qatar som sa ifrån: I-länderna har inte rätt att tvinga oss att betala mer än vi har råd med, sa han i konferensen i Doha… Så,det finns liv i någon ändå…

 24. Suspend EU-Israel Association Agreement – The Petition Site

  From: Omar Barghouti
  Sent: Wednesday, June 18, 2008 5:08 PM
  Subject: Fwd: Suspend EU-Israel Association Agreement – The Petition Site

  An excellent way to respond to the latest EU crime:

  http://www.thepetitionsite.com/1/Suspend-EU-Israel-Trade-Agreement

  We call on the EU to suspend the EU-Israel Association Agreement until Israel respects human rights and International Law.

  The EU is Israel’s biggest importer of goods, and its second biggest exporter. In 2006 the total traded between the EU and Israel amounted to 23.5 BILLION Euros.

  The EU-Israel Association Agreement forms the legal basis for this relationship which gives Israel preferential trade terms with EU countries.

  Article 2 of the Agreement states that these relations shall be based on respect for human rights and democratic principles which must guide internal and international policy.

  The EU is therefore obligated under this Article to suspend the EU-Israel Association Agreement whilst Israel is in breach of human rights.

  The Peace Cycle has travelled to the Occupied Palestinian Territories and witnessed first hand the many abuses of human rights by the Israeli Authorities, including:

  � Loss of freedom of movement of the Palestinian people by the placement of checkpoints and earth mounds at strategic locations within the Occupied Territories, making travel between villages and towns often impossible and inhibiting the movement of trade across the territories.

  � Israeli-only roads that prohibit use by Palestinian cars and passengers thereby making their journeys far longer than necessary, and often impossible.

  � Demolition of Palestinian houses by the Israeli authorities resulting in the heartbreaking loss of family homes and possessions, and destroying their sense of security and belonging.

  � Theft of Palestinian land in order to build the separation wall; a barrier deemed illegal by the International Court of Justice, and which has served to further limit freedom of movement and cause loss of trade, resulting in high unemployment and extreme poverty levels.

  � Refugee camps where families have been waiting for sixty years to return to their lost homes or to have compensation addressed.

  � The uprooting of millions of olive trees, a symbol of Palestinian life, to make way for continuous Israeli settlement building on stolen Palestinian lands, despite the settlements having been deemed illegal and even though cessation of this activity is clearly defined in the latest peace initiative at Annapolis.

  � Countless more acts of Israeli aggression towards the Palestinian people, which continue daily, and remain unchallenged on the pretext of security.

  What the Peace Cycle has witnessed illustrates the abuses of human rights that at different times over many years have been judged to be illegal by international courts across the world. Yet the EU does nothing visible to bring Israel to account. Whilst this abuse goes on, the EU-Israel Association Agreement has allowed trade with Israel to flourish, with the addition of the EU-Israel Action Plan in 2005-2008 that has allowed for even closer partnerships to develop.

  We call for an immediate suspension of the EU-Israel Association Agreement and any further trade between Israel and EU Member States in protest against Israel’s continued violation of human rights of the Palestinian people.

  This measure of protest should be maintained until Israel ends the illegal occupation of the Occupied Palestinian Territories and the siege of Gaza and fully complies with international human rights law.

  The Peace Cycle will personally deliver this petition to the European Parliament in Brussels on Tuesday 9th September 2008.
  .

  __,_._,__

 25. Efter Saras rapport ovan är det svårt att hitta något ord.
  Men Rawia, allt talar att arabvärlden ger sista droppar av energi och kraft till en döende imperium. Ju mer imperium faller, dessto mer panik och rädsla finns att ta in naturresurser och pengar från araber för att kunna överleva ett tag till. Islamvärlden har blivit farlig just pga alla dessa möjligheter och då insåg man att maktskyftet kan överlämnas just på den andra sida. Därför var det viktigt att förstöra muslimska länder i sista minuten och att på något sätt försöka demolera deras religion – någonting som gav till det här folket 1000 år imperium.
  Man har skitit i bralorna av alla dessa pusselbitar när man såg sitt fall.
  Och ja – det att Israel lever på bidrag av USA är skit snack! Det är arabernas pengar som går dit att de kan överleva. Fast det kommer man aldrig att erkänna, för att man fick pengar från USA! :o)
  Men ja… jag tror att många företrädare från muslimska länder kommer att backa och säga ifrån. Viktigt är bara att EN av de börjar.

 26. Ursäkta Sara m fl för att jag bryter allvaret, men jag måste erkänna att jag alltid blir maximal triggad av norskar, till besvikelse för mina belackare som tror att jag bara är intresserad av judar :) appropos Andreas 20

  Av mina två bästa kompisar är en född i Finland och en i Norge. Ibland roar vi oss med att hitta på nya ord. Den gången vi gaddade ihop oss mot Norsken, uppfann vi GULEBÖJ och FURUFNATTE. Vad sägs om det, Andreas och alla svennar och wannabee svennar? Vem är först att tolka till svenska? Det här klarar väl till och med Ida :)

  MVH

  Lasse W

 27. Kommer dessa då att tillhöra terroriststämplade (av EU precis som Al-Qassam) Fatah-falangen Al Aqsa martyrernas brigad?

 28. Dessa 11 000 palestinska fångar är fortfarande en mycket större andel och mängd än vad vi själva har i våra fängelser. Vi har ca 6000 fångar totalt. Israel är ett mindre land än oss befolkningsmässigt. Ändå har de möjlighet att atombomba varenda huvudstad i Europa.

 29. Vem vill att en liten sk—n asiatisk regim med rasism på agendan ska in i EU, uppå allt som vi tvingas gå med på?!

  December 4, 2008:

  EU Parliament to vote on EU-Israel Association Agreement

  Urgent Action Needed – No New EU-Israel Action Plan!!

  The European Parliament (EP) has recently announced that a vote will be held on December 4 to enter into force the EU-Israel Association Agreement, which will enable far greater Israeli participation in European Community programs. Originally, the EU had stated that the vote on this issue would not take place until 2009, but it seems clear that the EU and Israel are attempting to minimize the voice of international civil society by suddenly announcing that it has been moved up to December 4.

  The proposed agreement offers to Israel full access to the EU scientific, academic, research and technical programmes, and will significantly deepen EU-Israeli cooperation and integration in many important sectors. It ignores the fact that these sorts of cooperation agreements that increase Israel’s relationships with the international community are one of Israel’s primary means of its ongoing occupation, the displacement of and systematic racial discrimination against the Palestinian people. By engaging in this agreement, the EU sends the message that it effectively condones the Israeli apartheid regime, and that it will not challenge Israel on its massive violations of Palestinian rights.

  It is urgent that all civil society organizations, and especially those in Europe, take action against the EU-Israel Association Agreement. We must not submit to the EU and Israel’s attempt to manipulate the democratic process by silencing the voice of civil society. We must respond to this injustice, and we must ensure that our collective voice to oppose the agreement is heard loud and clear.

  We therefore ask you to:

  1) Send a letter or a fax to your MEP (Pro forma letter attached below. Click here for a list of MEPs);

  2) Phone your MEP or meet with them in person;

  3) Have your organization, institution, union, or network endorse the Palestinian BNC call against the EU-Israel Association Agreement, and send it to your MEP. (To view the BNC call, click here.)

  Pro forma letter:

  Dear Member of European Parliament,

  As a member of your constituency and as a concerned citizen of the world, I urge you to vote against the EU-Israel Association Agreement on December 4. This agreement involves the strengthening of a broad spectrum of ties with Israel – including economic, trade, academic, security and diplomatic relations – at a time when the European Union should be challenging Israel and holding it accountable for its persistent violations of human rights and international law.

  The EU is well aware of Israel’s ongoing illegal occupation of Gaza and the West Bank, including East Jerusalem, and the massive colonization of the latter; after all, the EU member-states have regularly voted for UN resolutions condemning Israel’s human rights violations, collective punishment and construction of settlements and the Wall. Moreover, in 2002 the EU Parliament voted to suspend the EU-Israel Association Agreement on the grounds of Israel’s violations of human rights. Since these violations are still ongoing, there is no reason for the EU to change its decision to suspend the agreement.

  Indeed, Israel still maintains its criminal one-year-long siege on Gaza – described by the current UN Special Rapporteur for Human Rights, Prof. Richard Falk as a ”prelude to genocide” – that has already cost the lives of hundreds of patients, mainly children and elderly, all denied freedom of movement to access treatment outside Gaza. Israel’s siege has intentionally and systematically impoverished hundreds of thousands of civilians in Gaza, more than 50% by now, shutting down most of the industrial sector and ruining agriculture. Most vital infrastructure has been destroyed and the economy has completely collapsed; malnourishment among children has increased sharply, as noted in various UN reports.

  Furthermore, Israel has continuously disregarded basic human rights by the enclosure and forced displacement of entire Palestinian communities behind the illegal Wall, the imprisonment of thousands of Palestinians without trial, and its policy of extra-judicial assassination. Israel has also stubbornly refused, for over 60 years and despite its obligations under international law, to recognize and implement the right of millions of Palestinian refugees to return to their homes, as stipulated in UNGA resolution 194. Last, but certainly not least, for 60 years, Israel has enacted a system of state-sanctioned racial discrimination against Palestinians with Israeli citizenship in vital domains, including land ownership and employment, simply because they are ”non-Jews.”

  As such, I am appalled that the EU refuses to take concrete action to condemn Israel on any of these accounts. Instead, the EU is proposing to turn a blind eye to Israel’s violations of Palestinian rights by deepening its relations with the occupying power. These sorts of cooperation agreements that increase Israel’s relationships with the international community are one of Israel’s primary means of its ongoing occupation, the displacement of and systematic racial discrimination against the Palestinian people. By engaging in this agreement, the EU sends the message that it effectively condones the Israeli apartheid regime, and that it will not challenge Israel on its massive violations of Palestinian rights.

  I therefore urge you, as a representative of the European Union and as a global citizen of conscience, to vote against the EU-Israel Association Agreement. In so doing, you would be heeding the call from the Palestinian Boycott, Divestment and Sanctions National Committee (BNC), which represents the entire spectrum of Palestinian civil society, and which has been endorsed by over 100 international organizations, to exert pressure on Israel and to isolate it, rather than to strengthen ties with it (http://bdsmovement.net/?q=node/179). This call was taken up by Father Miguel D’Escoto Brockmann, President of the UN General Assembly, who urged the United Nations to consider following the lead of this generation of civil society who are calling for a campaign of boycott, divestment, and sanctions to pressure Israel to end its violations. I believe it is high time that the EU adopt this position as well.

  As such, your vote is an important one in suspending the agreement, thereby standing up to injustice in Palestine. I urge you to listen to your constituents, and to the hundreds of civil society organizations from around the world who call upon the EU to stop rapprochement with Israel, and instead to hold it accountable for its ongoing violations of human rights and international law.

  Sincerely,

 30. Det är märkligt, för att få ha ett handelsavtal med EU så krävs det att man följer de mänskliga rättigheterna, men det gör inte Israel. Lik förbaskat kan det vara aktuellt att bredda samarbetet. Israel får väl bilda en union med sina grannländer istället. Ska EU vara med och konservera den nuvarande situationen?

 31. Jinge, Usrael(tack Lasse W.!) har väl aldrig behövt följa några som helst mänskliga lagar!

  Kan inte fler skicka uppropet till Cecilia Malmström, så att hon åtminstone förstår att det inte går att dölja allt för oss vanliga gräsrötter?

 32. Just i detta ögonblick talar media om två döda palestinier efter en raid mot Gaza. En palestinier avrättades av civilklädda israeler i staden Nablus i natt. Han skulle ha skjutits i nedredelen av kroppen men likförbannat dött i ett israeliskt sjukhus.

  Men framförallt: 35 palestinier skadades igår när hundratals israeliska bosättare gick bärsärkargång i Hebron, attackerade hus, brände bilar, etc…

  http://www.aljazeera.net/NR/exeres/C1F3E4AE-587C-4962-BA8F-07DE4801CE84.htm