Vad ska HON här att göra?


Jag inser motvilligt att många blir glada över att Madonna ska besöka Skandinavien, men ska jag vara riktigt ärlig så förstår jag absolut inte hur hon har kunnat bli en musikikon.


Visst har jag hört ett antal Madonnalåtar
som varit hyfsade, men ingen riktig höjdare. Som sångerska tycker jag att hon är tämligen slätstruken, man ska givetvis inte jämföra sångerskor, men vi har ett flertal svenskor som har betydligt bättre röst än Madonna. Jag gissar att hennes managers och pressagenter överträffar svenskornas dock.

Skulle jag byta ut kattrampandet som väckarklocka någon morgon så vore det gärna mot Helen Sjöholm. Tänk om hon satt på sängkanten en morgon och sjöng, hon har verkligen en röst som jag fastnat för. Det finns många fler mycket bra sångerskor, jag tänker inte roa mig med att rabbla upp deras namn, men Madonna tillhör definitivt inte någon av de damer jag ens skulle släppa in om hon ringde på dörren.

Och nej, jag tror inte att det är åldersbetingat. Jag ska fylla 63 i år och är enligt alla definitioner en gammal stöt. Jag har dessutom keps på mig nu när det är kallt ute. Men det finns mängder av modernare musik som jag är förtjust i, främst RAP men också Robyn och mer traditionell popmusik. En musikalisk svaghet som jag har är annars hästjazz. Jag är framförallt förtjust i Bluegrass. En musikalisk höjdare var när jag var utsänd av någon tidning för att fotografera New Country Gazette på Mosebacke någon gång på 70-talet.

Såja, nu har jag bevisat att jag faktiskt är en gammal Stofil, men det är väl Madonna också? Ska inte hon fylla 60 snart?

Andra om: , , , , , , , , , , , it AB DBL DN SDS SvD

[tags]Madonna, Musik, Kultur, Pop, Managers, Medieagenter, Hype, Konserter, Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Politik[/tags]


20 svar till “Vad ska HON här att göra?”

 1. Hmm.
  Jag har förvisso inte riktigt uppnått din ålder och visdom, men jag har skaplig musikalisk bakgrund och är faktisk så gammal att jag blivit jämnårig med henne (inte 60!). Och jag måste nog säga att Madonna är bland det mest intelligenta ”populärkulturen” åstadkommit de senaste decennierna.
  Jag jämför henne gärna med Michael Jackson och (fast i en annan genre) min definitiva husgud -Björk.

  Sen kan jag tycka att avstängningsknappen är min bästa vän. Tur att den finns så alla inte behöver vara överens… :-)

  • Är hon 59 då?

   Björk är inte heller något speciellt.

   Är Madonna intelligent? Mjaha, på vilket sätt utmärker hon sig så menar du?

 2. Hade du Jinge Madonnas backup så skulle du oxå vara superstjärna! Folk skulle jubla ända borta i Heavy Electric Town när du kom på besök!;) Förresten är väl Madonna är väl gammal stöt hon med? I alla fall 50-plussare….

 3. Hon är väl snart 50 men utmärker sig fortfarande genom sex/musik-videor och (som de flesta Hollywoodstjärnor) ett brinnande intresse för judisk siffermystik, sk. Kabbalah….

 4. Om du hade varit lite mer intresserad av att vara saklig så hade du lätt kunnat ta reda på att Madonna fyllde 50 år i augusti 2008. (Du vet det säkert, du ville väl bara vara ironisk…) Jag personligen tycker att det är stor skillnad mellan 50 och 60 bast (jag själv fyller 30 i år, om det är av intresse.)

  Jag är glad över att Madonna nu väljer att besöka Göteborg – det var på tiden! Hon har med sina senaste turnéer verkligen visat att hon fortfarande är en relevant artist. Det är synd att åldern ska styra hur länge det är OK att få vara verksam i underhållningsvärlden (enligt somliga). Borde det egentligen inte handla om att vara inspirerad och kreativ? Madonna har uppenbarligen fortfarande mer att ge.

  • Om du hade varit lite mer intresserad av att vara saklig så hade du lätt kunnat ta reda på att Madonna fyllde 50 år i augusti 2008.

   Jag känner ingen större lust för att vara saklig när det gäller henne.

 5. Det är kul med gamla tanter som försöker se ut som tjugoåringar. när hon sjuttio kommer väl hon förska se ut som sjutton. :)

 6. Jag har nu aldrig haft besvär med självständiga, lätt hysteriska damer över 40. Särskilt inte om dom på köpet är pro-aktivt anti-Bush som i det här klippet från YouTube. Allt är kanske inte som du tror:
  Madonna- American Life The Uncensored Version

  Huka dig innan hon laddar om! :-D

 7. Jag gillar inte henne, hon är blandat med en massa skit helt enkelt
  Jag begär att artister ska ha en vis etik ,snarare måste jag säga en humanistisk syn, för att jag ska lägga tid att höra dem.

 8. Jinge 7

  Den gjorde mig oxå lyrisk, då jag genast associerade till de oslagbara grabbarna som kunde åka grillor – Bobrov & co :)

 9. Åjo, nog skulle man kunna tänka sig att släppa in Madonna om hon ringde på ;-) Hon är inte världens bästa sångarska, men tillräckligt bra för att tillsammans med en otrolig känsla för häftiga scenshower vara en stor artist. Dessutom har hon en förmåga att förnya sig. Och så har hon en tuff attityd, inget mähä som låter sig styras. Det är också därför hon gillas av många kvinnor.
  Märkligt att kalla 50-åriga och vältrimmade damer för stofiler.
  Du har rätt på en punkt – Robyn är bra. Hon har förresten turnerat med Madonna. De gillar varandra.
  Vad är RAP? Om du menar den märkliga musikform som går ut på att prata i takt så är Madonna att föredra. Hon är varmt välkommen till Sverige.

 10. Helen Sjöholm har allt det som Madonna saknar. Dessutom håller hon inte på och gör reklam för regimen israel och den något obskyra kabbalan…
  Annars spelar väl inte åldern någon roll, för det finns ingenting som inte en skicklig plastikkirurg kan fixa om pengar finns…

 11. Nu är det ju trots allt inte Madonnas röst som gjort henne stor.
  Finns det något tradigare än en ”vokalist” med fantastisk stämma men noll personlighet?

 12. Snällaste Sara G …

  Kabbalah och mystisk flummig numerologi är inte riktigt samma sak som politisk Sionism …

  Hur svårt ska det egentligen vara Är jag den enda som ätit ätit svamp?

 13. MX, det har jag inte påstått heller. Det kan du kanske
  se om du läser om det jag skrivit…

 14. JÄMFÖRA HELEN SJÖHOLM OCH MADONNA!? Jag trillade ur stolen!
  Madonna har alltid varit mycket mer än bara en sångerska. Hon har gjort sig själv till ett odödligt andeväsen upphöjt över triviala ting såsom döden och åldrande. Hon har en idé om sig själv och ser inga hinder med något. Kärnan i hennes karriär har alltid varit superhits över hela världen (medan Helen Sjöholm gnotar på med Benny Anderssons orkester på svensktoppen…). Madonnas shower är alltid de mest spektakulära och händelserika som går att se. Hon är artist så det bara stänker om det!
  Och jag är inte ens ett fan.