Vad döljs bakom överfallet på Serbiens statsminister i Srebrenica?

Detta är ett gästblogginlägg av Jan Hagberg, och kan ses som en uppföljning av hans blogginlägg här nyligen (http://jinge.se/mediekritik/srebenica-20-ar.htm).

Som redan påpekats: Skriverierna kring Srebrenica syftar inte till fred och försoning – utan att till varje pris hålla de etniska motsättningarna vid liv i det som var Jugoslavien. Tillfogas kan att Srebrenica i den verktygslådan bara är ett av redskapen.

Överfallet på den serbiske statsministern Alexandar Vucic blir närmast en följdriktig reaktion efter allt det exempellösa, rasistiska hat västs ledande skikt med lydmedier bedrivit, inte minst i dessa dagar men också genom åren mot serber. En hets som så väl illustrerar den liberala finrumsrasismen, den så socialt godtagna.
Aleksandar_Vučić_crop
I sammanhanget hjälper det inte att Vucic är synnerligen proväst, tydligt markerat genom att han har Tony Blair som politisk rådgivare. Det är den samme Tony Blair som kallade Natos terrorkrig mot Jugoslavien ett ”korståg för civilisationen”, då 1999! Att Vucic till sig knyter en av dem som stod i främsta ledet vid Natoöverfallet på Jugoslavien upprör inga röster som får höras! Notera dock att inga demonstrationer mot Vucics närvaro i Srebrenica var tillåtna i Belgrad den 11 juli.
Jugoslaviens karta untitled
Notera också att i förra veckan ratificerade Serbiens parlament ett avtal som ger Nato rätten att använda Serbiens territorium. Nato har med det beslutet slutgiltigt fått genom ett krav från Rambouillet-avtalets hemliga tillägg, avtalets annex B! Det som på goda grunder avvisades av den självständiga staten (Rest-)Jugoslavien för mer än sexton år sedan.

Efter det avvisandet konstruerades Racak som ursäkt för Natos bombkrig. Det var i grunden ett kosovosoalbanskt överfall på jugoslaviska ställningar, men efter USA-diplomaten William Walkers manipulationer förvandlades det propagandistiskt, med mediemässig uppbackning, till en massaker på albaner. En verklighet som först långt senare, i inlindade ordalag, också antytts av den ansvariga, EU-utsedda finska obducenten Helena Ranta.

Om något västland skulle råka ut för motsvarande överfall, skulle detta kallas en terroristhandling. Vad fortsättningen brukar vara känner vi också alltför väl.

Lägg också märke till det ”orangea” upproret i Makedonien i maj tidigare i år, det som i västpressen matchades fram som demonstrationer mot korruption och diktatoriska fasoner hos landets president. De efterföljande oerhört mycket större regeringsvänliga demonstrationerna hölls det tyst om i medierna hos oss.
Se mer på länken här hos Stefan Lindgren: http://www.8dagar.com/2015/05/markligt-i-makedonien.html och här 27/5 (http://jinge.se/mediekritik/nulands-senaste-fargrevolution-i-makedonien.htm) (Olika artiklar).

Notera därutöver att det finns en oro i den albanskdominerade i Presevodalen i sydöstra Serbien, inte långt från Skopje, en oro åtföljd av västs mediala påståenden om etniskt förtryck.

Sammantaget har vi en för västliga ingripanden på ett eller annat sätt oemotståndlig häxbrygd.

Det är inte att undra över att Ryssland främsta Balkanexpert, akademiledamoten Jelena Guskova, i en tidningsintervju häromdagen pekade på att Serbien riskerar att råka ut för ett islamistiskt terrordåd någon gång i augusti. Tyvärr bara en källa på serbokroatiska (men vi har också många boende i vårt land som är förtrogna med det språket):
http://www.pravda.rs/2015/07/08/jelena-guskova-islamisti-napadaju-srbiju-u-avgustu/

Här några engelskspråkiga länkar om vad Srebrenica gäller

http://rt.com/op-edge/273157-srebrenica-tragedy-excuse-atrocities/
publicerad 11 juli och den här
http://thesaker.is/special-report-the-truth-about-srebrenica-20-years-later/
från den 13 juli, med en mycket omfattande referenslista någonstans mitt i texten.

intressant.se , , Kroatien, , ,, , , , ,, , ,

Pax Veritas AB 8/7 Bill Clinton AB 9/7 Putin Kosovo som modell för folkrättsvidrigt USA-anfall mot SyrienNew York Times 24/8
SvD 11/7 Expressen 13/7 DN 26/5 2012 Obama och Ukraina Globalresearch
DN 3/3 DN 2/3 Guardian 2/3 Guardian 3/3 Annarkia SvD 1/3 Z-net DN 28/2 Synpunkt på anti-ukraina propaganda DN 1/3 Svenssonbloggen 1/3 Protester mot polisbrutalitet i USA Polis mot OWS
DN:s ledare 22/2 Expo Nuland om USA:s stöd DN 23/2
DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12

  1 comment for “Vad döljs bakom överfallet på Serbiens statsminister i Srebrenica?

 1. MI6ten
  21 juli, 2015 at 21:18

  Aleksandar Vucic har Tony Blair som rådgivare samtidigt som britten Amadeo Watkins håller på och ”reformerar” Sebiens polis, efter att ha framgångsrikt ”reformerat” Serbiens armé. Den brittiske premiärmninsterns aktuella presschef håller föreläsningar och kurser för Serbiens ministrar. osv. osv. Man ska inte ha några illusioner om Aleksandar Vucic, ty han spelar med.

  På tal om det Jelena Guskova sa om kommande terrordåd i Serbien, Bosnien och Makedonien så ska man komma ihåg att sådana har redan inträffat samtidigt som brittiska (intressant, just brittiska) medier har lanserat uppgiften (som nu återges av TT m.fl.) om att det ska finnas ett IS-läger i Bosnien.

  MOSCOW – Russian academician and historian Jelena Guskova warned that implementation of the “green transversal” has entered the final stage, and that armed attacks might occur in August in Serbia, BiH and Macedonia. >>>

  http://inserbia.info/today/2015/07/guskova-terrorist-attacks-planned-in-serbia-bih-and-macedonia-in-august/

Comments are closed.