Utvisningshotade Tesloy vann 1,2 miljoner, men får inga pengar


[column width=”49%” padding=”2%”]
Nu på morgonen skrapade Tesfaldet Tesloy från Eritrea fram 1,2 miljoner på en dragning av Triss i TV4. Han har ett utvisningsbeslut hängande över sig och på grund av det så kan han inte få något arbetstillstånd.

Sportbladet: ”På måndag får han sina första 10 000 kronor från Svenska Spel. Samma summa kan han sedan räkna in varje månad i tio år. En nitlott i jämförelse med alla miljoner han hade kunnat vinna – upp till 50 000 kronor i 25 år – men för Tesfaldet, som på grund av ett utvisningsbeslut för tre år sedan varken får arbeta eller studera, är summan gigantisk. – Jag är så glad. Det är mycket pengar.”

Personligen så tycker jag att det är trist att agera glädjedödare. Men eftersom han vare sig har arbetstillstånd eller permanent uppehållstillstånd så har han säkerligen bostadsbidrag och försörjnings-
stöd. Oavsett om försörjningsstödet kommer från socialtjänsten eller migrationsverket så är det – behovsprövat. Det betyder att han fortsättningsvis kan få ut den överskjutande delen över 10 000 kronor per månad, och det kan inte bli många kronor.

I praktiken så kommer han inte få ut ett öre mer än vad han fått tidigare. Men det är det ännu ingen som har berättat för honom, men man kan nog räkna med att någon på Migrationsverket tittade på TV4:s morgonprogram.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]bild

intressant Andra om: , , , , , , , , ab1 ex n24 dn t

[tags]Tesfaldet Tesloy, Triss, TV4, Sportbladet, Svenska Spel, Utvisning, Spelvinst, Trisslott, Politik[/tags]
[/column]


18 svar till “Utvisningshotade Tesloy vann 1,2 miljoner, men får inga pengar”

 1. Det är ju ändå bättre att han får pengar från svenska spel än från skattebetalare. Och blir han utvisad så har han ju ändå rätt till pengarna.

 2. Just nu skulle jag behövat dessa pengar.

  Väntar på bekäd om sjukskrivning, är studerande och har inte rätt till socialbidrag och csn utredder om jag har rätt till studiebidrag.

  Dessa 10000 i månaden är mindre en vad jag får normalt men dessa skulle ha varit stabila pengar så det skulle vara enklare att planera livet.

  Jag är glad för honom, i hans hemland är han nu en förmögen man, här i sverige har han med dessa pengar mer frihet att planera sitt eget liv. Så hur som helst är han en vinnare.

 3. Vad är det som är så förfärligt med att få 10 000:-/mån.
  Många pensionärer får för ett livs slit långt mindre än det. Jag får i pension ca 9 000:-/mån efter 48 år slit och skattebetalning.

  • Det är väl inte förfärligt?

   Det förfärliga består väl i att han inte kommer att få en spänn mer i plånboken…

 4. Jinge efter ha slagists med försäkrings kassan, socialen och CSN snart 2 år nu så skulle en säker inkomstkälla även om den är lägre en vad jag skulle fått från ovanstående vara en befrielse.

  Jag förstår att de inte vill att man ska fastna i ”bidragsträsket” men när för mycket tid och energi går åt att slåss för vad man har rätt till, vad ska man då få tid och energi till att ordna upp framtiden och planera fram åt. Det blir baa en strid om att överleva månad för månad.

  Och detta bler värre med borgarna men var inte bra under socialdemokraternas styre heller.

  Så med dessa pengar kan han kanske få tid och energi att planera fram åt, något jag alldrig skulel tacka nej till.

  • Men jag pekar bara på det faktum att han inte får en spänn mer i plånboken. Jag tyckte att tidningarna missade det…

 5. Tja, det är ju trots allt en garanterad inkomst på 10k i månaden i 10 år utan att behöva göra något. Det är ganska stor skillnad jämfört med att ha socialen hängandes över sig.
  Jag tycker inte det spelar så stor roll att han inte får ut mer, eftersom det är något som kan ändra sig.
  Dessutom så kanske han får det lättare att få uppehållstillstånd om han har egna pengar (även om 10k inte är jättemycket så går det att leva på; jag har levt på lägre – det handlar bara om hur mycket soppa man kan koka per spik).
  Får han ett jobb så är det fortfarande 10k ovanpå lönen.
  Åker han hem så är han en förmögen man i hemlandet; 2005 var genomsnittslönen i Eritrea 130 dollar.

 6. Jag förstår inte rubriken. Han får ju visst sina pengar. Och att han är utvisningshotat påverkar väl inget om jag förstår det rätt? Att bidragen sedan är behovsprövade är väl en helt annan sak och samma gäller alla. Du får det att framstå som att han inte får sina vinstpengar eftersom han ska utvisas.

 7. Om jag vore Tesfaldet Tesloy så skulle jag omgående skaffa mig ett svenskt bankonto, köpa biljett och på stört resa hem till Eritrea och börja leva som en kung.
  Jag hoppas att han förstår situationen, annars kan väl någon som behärskar språket berätta för honom hur det ligger till?

 8. Men varfør flydde han från Eritrea? Enligt Sara verkar det vara av ekonomiska orsaker????

 9. Mikael, det har jag inte påstått, Eritrea är ett problematiskt område. Men han kan kanske köpa sig skydd och flytta till en säkrare del av landet, vad vet jag? Spekulerar bara.

 10. ”Det är väl inte förfärligt?

  Det förfärliga består väl i att han inte kommer att få en spänn mer i plånboken…”

  Så du vill att en miljonär skall fortsätta få socialbidrag?

  Ibland undrar jag om du dum i hela huvudet Jimmy!? / Jinge

 11. Har du problem med läsförståelsen? Be i.s.f. någon att förklara innebörden av det skrivna! / Jinge

 12. Jinge, du verkar glömma att bidrag är något man får för att man inte har andra inkomster, det har han nu och slipper alltså leva på dessa bidrag, okej, han får inte MER pengar i månaden, men att få ett bidrag när man har pengar är helt fel. Dessutom känns det nog ändå bra för honom när han slipper vara beroende av socialtanters godkännande och springa på möten och fylla i papper m.m. Det är inte kul att gå på bidrag. Förhoppningsvis får han uppehållstillstånd enklare nu när han har en fast inkomst och inte anses vara en ”belastning” för socialsystemet längre.

  Det är ju DET som jag menar med bloggposten! Läs den isf kommentarerna! / Jinge