Usama bin Laden återuppstånden från de döda?


Som bekant så anser jag att Usama bin Laden dog i samband med USA:s anfall mot Afghanistan efter attacken mot World Trade Center. Det finns ingenting som motsäger detta utan allt tyder på det. Några kvalitetsmässigt bra inspelningar finns inte, det verkar närmast vara olika skådespelare som försöker föreställa bin Laden.

Det som dessutom talar för att det är bluff är att CIA aldrig kunnat bekräfta att det är bin Ladens röst som hörs, detta trots att man förfogar över teknisk utrustning som kan avslöja en rösts signatur på bråkdelar av en sekund. Att dessa inspelningar normalt brukat dyka upp i samband med att den f.d. presidenten George W Bush haft inrikespolitiska svårigheter gynnar inte heller tanken på att det faktiskt skulle röra sig om den ökända terrorist-
ledaren.

Men trots att Bush numera är avförd från politiken så rapporterar nu Aljazeera om ett nytt bin Laden-band. Det överraskade mig faktiskt, jag hade inte väntat mig det. Bandet är ännu inte utlagt på nätet såvitt jag vet, men antagligen kommer MEMRI eller INTEL CENTER snart att distribuera det. Det som bin Laden säger är enligt Aljazeera:

Aljazeera: “Osama bin Laden, the leader of al-Qaeda, has said in an audio tape obtained by Al Jazeera that some Arab leaders were ”complicit” with Israel during its offensive in Gaza. Bin Laden said in the tape aired on Saturday that Arab leaders were ”hypocrites”, and that ”liberating Jerusalem needed honest Arab leadership” to fight and liberate the Arab people. ”It has become clear that some Arab leaders were complicit with the crusade zionist alliance against our people. These are the leaders that America calls moderate,” bin Laden said…

…Al-Qaeda’s leader also called for support for the mujahidin in Iraq and said that his network of fighters would ”go to Jordan from the sea to the river to liberate Palestine”. “

Det som skiljer detta uttalande från andra är att Bush är passé. ”Usama” har tidigare gjort uttalanden om Palestina, men det har varit i samband med politiska kriser för presidenten i USA. Visserligen är det en gigantisk kris i USA men Barack Obama är knappast hjälpt av att detta gamla spöke


Bilden är från en tidigare video…

dammas av. Visserligen lämnar det utrymme åt diverse andra mer eller mindre intressanta konspirationsteorier, men avhåller man sig från sådant så hamnar man bara vid att bandet uttrycker vad många känner i arabvärlden idag.

Det finns en massiv kritik mot vissa palestinska ledare och även mot de arabledare som enligt texten kallas ”moderata”. Det handlar såvitt jag förstår i första hand om Egyptens, Jordaniens och Saudiarabiens ledare. Just detta talar emot en del tänkbara konspirationsteorier vilket gör det intressant. Nu är al Qaida antagligen att likna vid en franchising-företeelse av samma typ som vi har sett exempel på i Sverige som ”Global Intifada”. Alla som känner sig hågade att skrämma folk kan kalla sig vad som helst bara det låter tillräckligt krigiskt.

Det ska bli spännande att se vad media gör av detta band. Törs man gissa att SvD kommer att slå upp det stort på ledarbloggen?

Aljazeera Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , it Dagen1 SvD DN AB DN SvD DBL

[tags]Al Qaida, Memri, Intel Center, Gaza, Palestina, Israel, Afghanistan, Usama bin Laden, Irak, Terrorism, Mediekritik, CIA, Desinformation, Politik, USA, Obama, Vita Huset, Nato[/tags]


16 svar till “Usama bin Laden återuppstånden från de döda?”

 1. En sak som jag är säker på är om Bin Ladin lever så är han inte i några grottor.

  Han är troligast i en storstad med tillgång av modern medicin. För kan skulle inte leva länge utan tillgång til en dyalys maskin för hans njurar.

  Så jag chansar på om han lever är han i Saudi med sin familj.

 2. …Och efter videon rycker han av sig skägget skrattar gott och går ut på gatorna i Tel Aviv som en vanlig man och tar en Kosher-öl…

  Gammalt sionistordspråk…

 3. Det han säger låter för mig som ett sett att kasta bort kritiken som de ”moderata” arabiska ledarna fått. Man gör det genom att få det att framstå att man antingen är anti terrorist och med arab ledarna eller så är man terrorist och mot arab ledarna. Att visa upp Bin laden på Palestinas sida är till för att skrämma folk från att stödja den Palestinska saken.

  Så ser jag på det, men jag kan givetvis ha fel.

 4. Undra varför så många utgår från att han måste vara död på grund av sina njurar. Det finns nåt som heter njurtransplantation, och med en med så många syskon och barn har ju en relativ stor skara som kan donera.
  Karln var kanske så förutseende att han genomförde en transplantation innan han behövde gå under jorden.

 5. Man behöver endå mycket medicin och behandling om man transplanterar.

  Tror du kan kan få den medicinen i grottor?

 6. Två män intar estraden
  Usama Bin Bush
  och George W. Laden,
  gröt-rimmade jag strax efter 11 sept.

  Tomrummet efter den ena måste nu desperat fyllas av den andra. Den ena hjärndöd, den andra komplett. Kan bara hålla med dig, Jinge.

  Varje år när våren börja spira och årsdagen för Irak-invasionen närmar sig, kommer han att tinas upp ur grottan.

  Undrar när vi börjat tröttna…

 7. Detta stinker av konspirationer och bluff lång väg. Bandet är förmodligen ett sätt att peka ut den oerhört berättigade kritiken mot Israeliska medlöpare i Egypten, Jordanien, Saudiarabien, ”Palestinska Myndigheten” m fl som Islamistisk.

  Skulle det mot förmodan vara ett autentiskt meddelande från bin Laden så kan jag bara konstatera att han har helt rätt i sin kritik mot många av arabvärldens ledare som offrar det palestinska folket för att stärka sin egen makt.

 8. Pether, du kan få vad som till vart som helst om du har pengar eller rätt kontakter.
  Om vi utgår från att han lever i en grotta i stamområdet, så befinner han sig i en region som har livnärt sig på smuggel oerhört länge. När de till och med kan smuggla bilar efter oländiga bergsstigar så är det definitivt ingen omöjlghet att transportera några mindre burkar och askar.
  Men om han lever kan han lika gärna bo i ett hus utom centralmaktens räckvidd.

 9. Kan det inte vara så enkelt som att ”Global Intifada” och ”Usama bin Ladin” är det dom uppger sig vara ?
  Ledande aktörer inom Jihadrörelsen med målet att krossa Israel,Amerika och Väst i nämnd ordning.

  • Global Intifada ledande aktör inom ”Jihadrörelsen” ?? :-)

   Du det är SÖNDAGSMORGON nu. Drickat borde ha tagit slut redan igår!

 10. Osama bin laden är ett kort som alldrig dör. Jag är nästan säker på att han är sten död. Det va ju bin laden som hjälpte Bush att bli vald en andra gång och bin laden va död då också.

 11. Död eller levande så spökar han likförbannat. Äktheten på dessa upptagningar kan med rätta ifrågasättas.

 12. Att det dyker upp ”Bin-Ladin-band” just nu beror på Israels nya linje. Nu säger de att de slåss mot terrorismen i världen, inte bara i Palestina. Den ändringen kom i samband med Gaza och det man vill är att få världens förstående för sin koloniala politik. Det är i det sammanhanget bin ladin passar som handen i handsken. Vi måste alla förstå att Israel är snälla och vill utrota terrorismen vart den än dyker upp. Den som då kritiserar landet är givetvis en antisemit av den värsta sort. Det säger i alla fall den där arbetslösa journalisten i västsverige som kallar sig freelance, vilket bara är ett annart ord för arbetslös i den yrkeskategorin.

 13. Jag blir så arg varje gång jag läser i media att jihad betyder krig. Det kan man läsa om iom ”nyheten” om Bin Laden på Aftonbladet. När börjar svensk media sluta med denna missinfon som spär på islamofobin? Jihad betyder strävan och heligt krig är inte en del av islam. Krig betyder harb på arabiska. Det är en kristen term.

  Sen så tror jag som Jinge att Bin Laden inte existerar idag. Frågan är vad USA ville med den nya inspelningen?

 14. En principe kan väl vem som helst med lite sladdar och tape tillverka ett Bin Ladin band. För mig ser det mest ut som om någon vill hålla liv i bush-brasan, det sk ”kriget mot terrorismen” eller bara skämta?