Upphittat – en Tidningsanka


Nu har Montaukmonstret blivit nyheter runt halva planeten och det man med säkerhet kan säga om monstret är att det inte är en reporter som svält ihjäl.


AB:
”Fyndet gjordes i mitten av juli på en strand i Montauk, Long Island. Jenna Hewitt, 26, och några vänner letade efter någonstans att ligga och sola. De såg en grupp människor stående i en ring och bestämde sig för att gå dit. När hon såg varelsen blev hon först förbryllad – och sedan chockad. ”Monstrets” brunaktiga kropp saknar päls. Det har en näbbaktig nos med vassa tänder. – Vi visste inte vad det var för något, säger hon till tidningen Chicago Tribune.”

Som bilderna presenteras så kan man få för sig att den näbbförsedde krabaten är ungefär lika stor som en människa, möjligen något mindre. Tyvärr är den bara ngn decimeter lång och det får knappast plats mer än ett dussin flugor på varelsen. Aftonbladet presenterar dessutom ett uttalande från en person på Kolmården som i princip går ut på att det inte går att utesluta att det är en utomjording.

Just det uttalandet
kommer i många olika språkliga varianter och alltid från något slags lokal auktoritet, tröttsamt dåligt. Personligen tror jag att det är en förkrympt redaktionschef som är utslängd på stranden.

Montaukmonstret

AB

it

Andra om: , , , , , ,

[tags]Montaukmonstret, Tidningsanka, Mediekritik, Journalistik, Anka, Nyhetstorka, Politik[/tags]


11 svar till “Upphittat – en Tidningsanka”

 1. Tror också att det är en hund, antagligen en valp – som dött eller dödats, hamnat i havet, och sedan blivit av med både päls och nos, och blivit missfärgad och aningen uppsvälld. Frågan är bara vad det är för ras. Har sett många bilder på både djur och människor, levande och döda, som ser långt mer bisarra ut, men för den skull inte är ”monster” eller ”utomjordingar”. Med all respekt, är Lasse Gustavsson en utomjording?

 2. Det är ju en amerikansk pitbullterrier eller liknande. Efter att andra bilden publicerats råder det ingen tvekan vad detta är för något längre.
  http://www.cryptomundo.com/cryptozoo-news/mm-newpic
  Man ser att tydligt att det är en jycke. Kadavret har lite hundpäls kvar på enda sidan också. Det som såg ut som en näbb på den första bilden är i själva verket det blottade näsbenet hos en hund. Köttet och framtänderna på överkäken har också ”lossnat”. Jämför med denna bild av en hundskalle:
  http://www.skullsunlimited.com/graphics/sm-130-lg.jpg
  Orsaken till varför hunden dött kan man bara spekulera i, men det skadade frampartiet på käken kan vittna om något grymt öde. Dessa delar borde inte vara det första som lossnar vid en naturlig förruttnelseprocess i vattnet. Det är t.ex. tänkbart att hunden kan ha använts som bete vid hajfiske. Varning för känsliga personer!!!
  http://www.snopes.com/critters/crusader/sharkbait.asp

 3. Det är inget odjur, ingen varälse, inget okänt djur. Det är en sköldpadda utan skal, på den första bilden

 4. Erik… det är helt klart inte en sköldpadda eftersom de är ihopväxta med sina skal … dessutom har de betydligt större fenor för att kunna simma, förutsatt att det är en havssköldpadda alltså.

 5. Jag tror att det är en klassisk rötmånadshistoria helt enkelt.

  Vad är en ”amerikansk pitbullterrier” David, och hur skiljer den sig från den som finns i Europa?