Tragisk prostitutionsaffär


Aftonbladet berättar om en ung tjej som prostituerat sig för att hon och hennes familj ska få mat på bordet i 2-3 år, dessutom ska hon använda en del av pengarna till sin egen utbildning.

AB: ”Rumänska Alina Percea, 18, auktionerade ut sin mödom för att ha råd med studierna. En 45-årig italienare vann auktionen och betalade 100 000 kronor för tonåringens oskuld. – Pengarna kan försörja mig och min familj i två-tre år, säger hon till the Telegraph… …Vinnaren av auktionen blev en 45-årig italiensk affärsman. Han erbjöd drygt 100 000 kronor för att få den rumänska tonåringens oskuld.”

Bortsett från det tragiska i att flickan tvingats prostituera sig så kan man undra vilken människa köparen är. Uppenbarligen en person med alldeles för mycket pengar, dessutom tycks vederbörande helt sakna omdöme. Givetvis slås detta upp i tidningarna, undrar vad folk i Rumänien tycker om denna uppmärksamhet? Det enda som skiljer detta från gatuprostitution är väl priset.

Hon säger dessutom att hon kan tänka sig att träffa honom igen, tja vad ska hon säga?

i Andra om: , , , , , t AB uppf..

[tags]Alina Percea, Rumänien, Prostitution, Sex, Oskuld, Politik[/tags]


39 svar till “Tragisk prostitutionsaffär”

 1. Inte så konstigt att du gör koppling jinge mellan: ”undra vilken människa köparen är. Uppenbarligen en person med alldeles för mycket pengar”.
  Jag har inte haft så väst mycket med prostituerade att skaffa bortsett från tiden på Klaragården, där jag var anställd som behandlingsassistent. Ni som arbetat i socailsvängen vet naturligtvis vad Klaragården är för något.

  De vittnesmål jag då fick höra talas om från många, många kvinnor på samhällets absoluta botten ställde om en hel del muttrar i skallen på mej, om man så säger. Ett faktum är i vart fall klart: Ju rikare torskar, ju sjukare tjänster. Arbetarklassen och lägre tjänstemannakårten – det gamla vanliga: HJ, BJ or the old in and out. Talar vi höger tjänstemän, advokater samt affärsmän så finns det bara ett uttryck som kan förklara dessa herrars önskningar: Där din fantasi tar slut, tar deras vid! Räcker nog om jag nämner koprofili?

 2. ”Det enda som skiljer detta från gatuprostitution är väl priset.”

  Ja och det enda som skiljer gatuprostitution från sex med någon du träffat på krogen är att det är pengar involverat. Så less på allt moraliserande av andra människors handlingar.

  Även kvinnor som frivilligt väljer att sälja sex är offer, även uppriktiga och ärliga män som väljer att köpa sex är snuskhumrar.

  Tänk vad världen vore bättre om folk kunde sluta lägga sig i vad andra får och inte får göra.

  Jag har verkligen ansträngt mig för att förstå varför sex, en naturlig handling på något sätt blir smutsigt och fult bara för att det är pengar involverat. Århundraden av kristen skamstämpling av sex är det enda möjliga svaret jag kan komma på.

  • Du Unbeliever! Har man som jag arbetat i närmare trettio år med narkotikamissbrukare, varav de flesta tjejerna var prostituerade, så blir man allergisk mot sådana som trivialiserar prostitutionen. De har ett helvete som prostituerade, ofta hjälper det inte att sluta med drogerna och prostitutionen, de kommer att få lida hela livet av det hela. Dessutom ska man vara klar över att det finns en betydande manlig prostitution oxo.

   ”Jag har verkligen ansträngt mig för att förstå varför sex, en naturlig handling på något sätt blir smutsigt och fult bara för att det är pengar involverat.”

   Du har mycket kvar att lära du…

 3. Det är väl någon nyliberal som är framme igen Jinge. Han kan säkert tänka sig att sälja sin egen dotter till en bordell åxå.

 4. Nej, Anders. Det skulle jag inte. För det första har jag ingen dotter, för det andra så i min värld skulle inte jag ha befogenhet att bestämma åt henne.

  Men framför allt, och det här kanske är svårt för dig att förstå. Men jag är nyanserad nog i min världsbild att jag kan acceptera att andra gör sådant som jag kanske inte själv personligen vill göra. För jag lever inte i illusionen om att alla via lag ska leva så som jag tycker passar.

 5. >Har man som jag arbetat i närmare trettio år >med narkotikamissbrukare, varav de flesta >tjejerna var prostituerade, så blir man allergisk mot sådana som trivialiserar prostitutionen.

  Då kanske deras stora problem var just att de var narkotikamissbrukare. Och var _tvugna_ att sälja sina kroppar för att fortsätta sitt missbruk.

  Var ”Alina Percea” tvungen att sälja sin kropp? Framgår kanske inte exakt hur desperat hon var, men tvivlar på att det var jag-måste-ha-min-heroin-fix-desperat.

  Visst kan man argumentera att alla som säljer sina kroppar på nåt sätt gör det av ”tvång”, vare sig det är droger, psykiska besvår eller nåt annat, men misstänker att man gör det lite enkelt för sig då.

  Och om det verkligen sker av fri vilja, trots hur konstig det än verkar i samhällsmoralens ögon, vilka är vi då att döma? Alina rår antagligen bättre över sitt egna välbefinnande bättre än vad du gör?

  • ”Då kanske deras stora problem var just att de var narkotikamissbrukare. Och var _tvugna_ att sälja sina kroppar för att fortsätta sitt missbruk.”

   Givetvis, men många av kvinnorna började använda narkotika efter att de börjat med prostitutionen. Dessutom är missbruket av legalt förskrivna mediciner omfattande, olika former av benzodiasepin-preparat framför allt. Och, det är viktigt, det finns inga lyckliga horor annat än i vissa ”ill-liberalers” fantasi.

   I det här fallet så är det ett utomordentligt exempel på hur illa det är ställt för vissa i Rumänien…

 6. Välkomna till planeten jorden svenskar.
  En thailändsk kompis liknade Sverige vid en flaska destillerat vatten slängd i världens soptunna.

  Humanitet står ofta i omvänd proportion till rikedom hos homo sapiens.
  När sinnet identifierar sig med pengarna eller andra symboler och behovet av sensation kvarstår får det perversa manifestationer. Och den här artikeln är ju knappt en krusning på eländet.

 7. Detta med symboler- pengar är oxå symboler.
  Omvänt kan man säga att om symboler är viktiga för en person kan man förvänta sig perversiteter hos denne.

 8. Redan under kommunisttiden fanns s.klyxprostitution i Bukarest, det kunde man lätt iaktta på vissa offentliga lokaler. Man försökte inte ens dölja vad som försegick.
  Jag blev rätt god vän på 80-talet med en romsk tjej vid namn Carmen som arbetade på Intercontinentel Hotel – och hon lärde mig mycket om hur romsk och kvinnlig utsatthet kunde se ut.
  Hela situationen gjorde att rumäner lärde sig snabbt att sälja sig på olika sätt för att överleva bättre. Jag tror att den inlärningen fortfarande sitter djupt och inte förändras särskilt mycket förrän jämlikhet mellan klasser och kön raderas ut.

 9. Enligt sexköpslagen så räknas det som ett sexköp om man ger ersättning till en person som man i nära tidsrymd sedermera har sex med oavsett vad ersättningen är. Vilket innebär att ger man en gåva till en person som man sedan har sex med så har man gjort sig skyldig till ett sexköp och personen man har sex med är en prostituerad. Det finns ingen nivå på ersättningen, ingen nedre eller övre gräns. Således kan man bli åtalad för sexköp om man har sex med tjejen man bjöd på bio. Det är ju dock så att det måste komma in en polisanmälan först. Varför kan man inte gå ett steg längre och förbjuda att sälja sex? Lite underligt att det är tillåtet att köpa sex om man spelar in det på film. Jag utgår från att porrfilmsskådespelare får betalt?? Undantaget borde vara softcore, där man fejkar samlag på film.

  • Således kan man bli åtalad för sexköp om man har sex med tjejen man bjöd på bio.

   Jag fattar inte vilka stolskott som alltid dyker upp när någonting handlar om prostitution…

   • Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här.

    På samma sätt som en insändare i en papperstidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram.

    Ibland är kommentarsgranskningen avstängd av praktiska skäl, då syns kommentaren direkt. OM så är fallet så riskerar du att hamna i spamfiltret ifall det efteråt visar sig att kommentaren är stötande/olämplig. Jag förbehåller mig rätten att stryka delar av, eller hela inlägg. Debattreglerna som gäller syns nedan.

    Följande kommentarsregler gäller här:

    1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär att falska mejladresser också är förbjudna.
    2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
    3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
    4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
    5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
    6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
    7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
    8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
    9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

    Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så maila mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa.

    Ser du en olämplig kommentar så e-posta Jinge och berätta, adressen finns under ”kontakt”!

    / Jinge

 10. Fattigdomen är spridd över hela världen men detta kan inte betyda att alla fattiga behöver sälja sin kropp för att överleva
  Det finns rika och fula gubbar och deras liv går ut på att utnyttja de fattiga flickor för några få dollar , dessa fula gubbar finns över allt i hela världen
  I mellanöster och särkilt i de muslimska länder har många flickor blivit helt förstörda , 80 åringar rika muslimska fula gubbar gifter sig med 18 åriga flickor för att bara komma åt deras oskuld och några dagar senare skiljer de sig och gifter om sig igen och igen , flickorna får några få dollar som inte räcker långt medan deras framtid är helt förstörd
  Detta kan man kalla för laglig prostitution men med litet finare namn , I Iran är det tillåtet att gifta sig för några timmar och sedan skilja sig , det är också en annan sort prostitution
  Det är synd om de fattiga människor som utnyttjas av de rika och jag tycker att dessa fula gubbar bör kastreras

 11. Jag blev helt vansinnig när jag läste det. Och ännu argare över att min egen mor tyckte att hon hade en ”skuld” i det!

  Vad den bestod i kunde hon dock inte förklara…

 12. Har varit ihop med en tjej av rumänsk ursprung och hennes syster ”var ihop” med en italienare i sitt hemland. Systerns beteende visade snabbt på att italienaren bara var ett sätt att dryga ut hushållskassan och hålla henne med gåvor, lägenhet m.m. Under några besöks veckor i Sverige skaffade sig systern omedelbart manligt sällskap, partajde runt med ”övernattningar” som om det inte fanns en morgondag. Jag frågade om det inte var lite amoraliskt gentemot hennes ”man” som hon sockersamtalade med varje dag och fick bara en fnysning tillbaka.
  Det var inte heller roligt att höra henne baktala italienaren off-line.
  Förfarandet var, enligt systrarna, mycket spritt på många ställen i Rumänien då även rätt lite torskpengar räckte till att hålla sig med ok-standard. Nästan alla i bekantskaps kretsen hade eller har haft en sk. ”italienare” eller ”arab” som hel-/delförsörjning.
  De sa att det var vanligt vid fikabesök med dottern av vissa cafeer/kondis och bli öppet tillfrågad av ”jobbande” eller semestrade italienare eller män från mellanöstern, hur mkt skulle dottern kosta!?!?
  Kan inte påstå att min syn på hela saken var så liberal men jag såg att moralen som Cauceskus diktatur lämnat i arv är inget jag önskar en fiende.

 13. Jag vet inte om historien är sann men den belyser en del av problematiken:

  En Tysk affärsman ville köpa en oskuld och gav uppdraget till en person som åkte till Tjeckien. Men dessvärre misslyckades han med uppdraget eftersom det inte gick att hitta någon oskuld. Att sälja sin kropp är väldigt vanligt i de fd öststaterna.

  Inte desto mindre är prostitution en avskyvärd företeelse som bör totalförbjudas i hela Europa. Mycket hårda straff bör utfärdas mot sexköparna! Oavsett vad tokliberalerna säger så blir prostituerade märkta för resten av sitt liv. Även om de inte förstår det själva…

 14. Unbeliever//

  Det handlar inte om moralism. Men jag antar att du har läst en del bloggar som tycker prostitution är frivilligt. (Och Petra östergren kanske med sin forskning som bygger på sju eller åtta intervjuer).

  Det är dock så här att allt fler tror att det handlar om en frivillighet när det gäller prostituion. Och att tjejerna (ller killarna) inte mår så illa utav det.

  Ofta förnekar även kvinnorna som är inne i det att de mår dåligt utav prostitution. Därför att de måste. I tjänsten (jag är socialarbetare sedan ett par år tillbaka och har icke lika lång erfarenhet som Jinge) träffade jag en kvinna som var prostituerad. Hon hade varit utnyttjad som barn. Beskrev sig själv som en slampa vid fjorton års ålder. Hon ansåg att hon gjorde det helt frivilligt och att det var ingen som mådde dåligt utav det. Sedan tillade hon: ”Och om någon mår dåligt utav det, så är det bara jag.”
  Hon missbrukade för övrigt det mesta.

  Tänker alltid på henne när jag hör idioter prata om moralism och om att det är ett frivilligt val.

 15. För inte så länge sedan så var det tal om en ung kvinna, 18 år tror jag att hon var, som skulle sälja sin oskuld till högst bjudande. Men det otäcka i allt var att hon gjorde det med hjälp att någon form av organisation som tog 50% av pengarna och som garanterade att det hela var lagligt. Hur det kom sig att det enbart var lagligt med dem, kommer jag dessvärre inte ihåg.

 16. Ja du Jinge! Jag är så otroligt splittrad i den här frågan. Först var jag helt mot prostitution och sedan för den och nu står jag någonstans mitt emellan. Jag vet och har också sett mycket av den baksida prostitutionen är, samtidigt som jag nog tror att det faktiskt finns en och annan kvinna som VÄLJER att prostituera sig utan missbruk eller liknande. Men jag tror de är extremt, extremt få. Så få att jag tror det handlar om några få i Sverige till exempel. Jag tycker annars att det är att ”omyndigförklara” de kvinnor som faktiskt säger att de valt prostitutionen som någon form av yrke.

  I artikeln du skriver om ovan så ser jag det som ren prostitution och inget annat. Möjligen under lite mer ”kontrollerade former” på sätt och vis. Tragedi skulle jag kalla det för. Någonstans tror jag inte att man kan ha ”kärlekslöst sex” utan att känna viss ånger efteråt. Att dessutom ha basunerat ut det över hela världen, gör knappast saken lättare. Svår fråga dock, otroligt svår!

 17. Ceascescu korumperade det rumänska folket kanske i ännu högre grad än någon annan regim under den s. k kommunisttiden. Möjligen låg Polen i närheten, men rumänerna i gemen blev faktiskt totalt utan moral och etiska betänkligheter under den eran. Det florerade oavbrutet någon slags ”inre marknad” av olika köpslåenden.
  När fattigdomen en gång avskaffas så kanske vi kan se ett ”friskare” folk och vi slipper läsa i pressen om OSKULDER som säljer sig till högstbjudande.
  Fy farao vad osmakligt!!!

 18. Jag har själv bloggat om CUF-bruttan som lade in motionen om sexköp och jag skulle hellre säga så här:

  De som säger att de prostituerar sig frivilligt för att de njuter så mycket av sexet tror jag inte på, för de hade i så fall inte tagit betalt. De är snarare rätt så smarta som får en man att betala. De utnyttjar situationen helt enkelt…

 19. Ja, och kanske sålt sig i hemlighet till flera GUBBAR!!! För det går ju inte att garantera oskuld så där rätt upp och ner. Mödomshinnan är ju en myt.

  Rättelse: Korrumperad skulle det va

 20. Ni nyliberaler, lägg ner! Försök att lära er lite om verkligheten i stället och sluta tillbe er falska profet Milton Friedman (fria droger och fri prostitution). Res och ser er omkring i världen; ta jobb bland utsatta grupper samt släpp er rädlsla för fattiga människor; och lär er istället vad fattigdom kan göra med människor.

 21. @jon, nej där har fel. Orsaken stavas manlig respektive kvinnlig sexualitet. Ingen kvinna skulle innerst inne välja att sälja sin kropp till främmande män, som inte kan bry sig mindre; på samma sätt att män inte vill betala för ett värdelöst knull. Jag har aldrig i hela mitt liv betalt för ett knull. Varför skulle jag göra det? Det är bara att ta sig till Kvarnen på söder och problemet är i regel löst innan natten är slut. Problemet är bara att alla tjejer är som bortblåsta när jag lever singel men skokar sig rent än när man är sambo. Varför är det så? Är kvinnor rädda för den närhet som kan uppstå om när man är singel eller?

 22. @Nature: OT, men; varför har det gått så bra för portugal sen de legaliserade droger över brädet? Minskad anvädning bland unga, dubblat besökarantal på använjningshem.

  Prostitution är förstås en helt annan sak, där finns väl legaliseringsanledningarna inte i något liberalt frihetsiveri utan snarare som ett sätt att slå undan benen för den organiserade brottsligheten som tjänar mer pengar ju fler svarta marknader det finns.

 23. @Lakarn
  min drogpolitiska övertygelse bygger helt på egoistiska argument: jag ser inget som helst fördel med att göra Heroin, Amfetamin, LSD, XTC, E osv lagligt!
  Trivialt enkelt för min del i vart fall.

 24. Sedan så missar du en poäng i ditt resonemang; inte behövs den organiserade brottsligheten för att kunna skaffa fram ovan nämnda droger. Vad som behövs är tålamod och kunskaper: En del går relativt enkelt att producera hemma i ditt köket, andra odlas fram. Allt finns redan på nätet. Sedan angående den organiserade brottsligheten: Knacka på hos Hells Angels ute i Bromma och fråga dem om de har lite droger att sälja, så ska du få se att vad som än händer, så några droger kommer de inte att ge dej i vart fall : -)

 25. @Nature: haha, nej, jag får inga droger om jag knackar på där.

  Problemet med ditt egoistargument är ju att du inte är den enda som påverkas. Om jag skulle rösta egoistiskt så skulle jag rösta blått eftersom jag tjänar bra, saknar barn och är frisk. Nu råkar jag vara typen som gillar att betala skatt därför att jag tror att pengarna kommer till god användning.

  Då gillar jag inte att de pengarna används för att spana på, gripa, åtala och bura in 18-åringar som delar på en joint. Det känns lika modernt som att göra räder på bastuklubbar eller försöka ”bota” människor för att de gillar att ha på sig lädermasker och stoppa en boll i munnen.

  Kidsen kommer röka hasch oavsett om man gillar det eller inte. Då kan man lika gärna göra det så kontrollerat som möjligt och utan att de skapar sin första kontakt med en värld utanför lagen redan där.

  Det är ju verkligheten. Allt annat är utopi.

 26. Berätta gärna hur det kommer sig att du är expert på prostituerade? / Jinge

 27. @Lakarn
  off topic, men det började som ett samtal om prostitution, och det landar nu i droger. Jag tar gärna en diskussion om droger, men då får väl Jinge vara så snäll och blogga om dem också. Det går naturligtvis inte att dra alla droger över en kam. Olika droger innebär olika risker, fast på helt olika sätt. Jag är naturligtvis kluven i frågan, men ändå inte. Men vi måste, eller blir till sist tvingande att tala om droger i vårt samhälle. Konsekvenserna att ha en viss åsikt i fallet droger kan bli ganska drastiska när man möter resultatet i verkligheten. Sedan förändras perspektiven med stigande livserfarenhet – speciellt när DU blir förälder och med det ansvar som kommer med på köpet, och då menar jag inte BARA ansvaret för dina egna barn utan för dina barns vänner också. Det bara blir så att man utvecklar sitt engagemang till att omfatta alla barn och ungdomar som men träffar i livet.

 28. @Unbeliever #2
  Jag har arbetat flera år som på Mansjouren och tagit emot hundratals män, kvinnor och samt par i absoluta livskriser och med den erfarenheten så tycker jag dina argument är väldigt ytliga. Vad säger du själv till alla de män som totalt har ruinerat sig på prostituerade? Som har sålt sina hus, tagit stora lån, förlorat allt vad de äger och har bara för att de inte kan närma sig kvinnor? Ska de skylla sig själva? Vi talar aldrig om MÄN som offer för sin egen myt.

 29. För övrigt så finns en ansenlig mängd män som själva prostituerar sig har jag hört. Så det är inte enbart en kvinnlig sjuka att låta sig köpas. Det kan annars bli lite ensidigt om den aspekten glöms elle döljs.