Tänk om man gjorde så i riksdagsvalet?


Så har det varit en gala, en gala där man firade ”Stora Bloggpriset”. Jag röstade, i politikgenren på Blogge, men i de flesta andra klasserna hoppade jag över.


När man hade röstat färdigt
stod det att man fick rösta igen nästa dag, och sedan återigen dagen efter. En märklig tingens ordning, kanske något att ta efter för landets riksdag. Då skulle vi inte ha borgerlig regering. Men nu när jag kollar Aftonbladet så har de lyckats redigera tidningen så att det inte framgår vilka bloggar som vunnit respektive kategori. Men det kommer de nog på i bästa fall…

Men inte begriper jag varför man ska få rösta mer än en gång?

Andra om: , , , , , , DN1 AB123 it Dagen HD

[tags]Bloggosfären, Hype, Aftonbladet, Stora bloggpriset, Nalen, Internet, Politik[/tags]


5 svar till “Tänk om man gjorde så i riksdagsvalet?”

  1. Jag tycker det vore alldeles utmärkt om man fick rösta på det sättet i riksdagsvalet! Det skulle bli ett dynamiskt tidsmedel som skulle gynna de som för en långsiktig och bra politik i många frågor. De som bara hittar på valstrategier för att vinna, populister som medelmåttan Mona t ex, skulle vi slippa. Till exempel.

  2. Anledningen till att man får rösta mer än en gång måste bero på att det skall motverka de röster som kommer in från de som förbigår spärrarna med hjälp av kvantitet.

  3. Jag gillar inte allt som Blogge skriver, inte heller alla hans åsikter. Men det är en blogg som jag uppskattar trots att jag delar din kritik mot honom. Om det beror på att jag är man kan jag inte bedöma, det är ju bra att du kan det. Jag trodde att det berodde på att han skriver bra och skriver blixtrande klokt ibland. Men du kan väl förklara din genushypotes?