Sverige ingen demokrati
Nu berättar media att stödet för Kung Carl XVI Gustaf sjunker i allt snabbare takt, och det är knappast speciellt förvånande med tanke på alla kaffeflickor, porrklubbsflickor och andra sexarbetare som kungen och hans vänner har betalat för i samband med sina privata fester. Att de haft viss samverkan med grovt kriminella är väl bara att se som lök på laxen.

DN: ”Kungens kris fördjupas efter den senaste tidens skandaler. Stödet för honom rasar – nu vill bara 44 procent av svenskarna att han ska sitta kvar på tronen. Samtidigt vill 41 procent att kronprinsessan Victoria tar över, visar DN/Synovate. De senaste veckorna har det blåst upp till rejäl storm kring kungen. En av hans bästa vänner Anders Lettström har erkänt att han tagit kontakt med Milan Sevo, som pekats ut som en ledargestalt i Stockholms undre värld. Syftet var att undersöka om det fanns smygtagna bilder på kungen och hans vänner i pinsamma situationer och i så fall köpa dessa av den tidigare porrklubbsägaren Mille Markovic. Enligt TV4 som har sett bilderna, men inte kan garantera deras äkthet, förekommer kungen på två bilder.”

Jag har nämnt det förut, men det var givetvis inte ren nyfikenhet som fick Victoria och Daniel att titta på en lyxlägenhet på Östermalm för någon månad sedan, medlemmarna i kungafamiljen är fullständigt klara över att kungens sexskandaler mycket väl kan leda till att kungen tvingas att abdikera, vilket också kan leda till att flera i familjen måste söka sig andra bostäder än de har idag. En ex-kung och en ex-drottning kan givetvis inte bo kvar på Drottningholms slott, lika lite som en ex-prinsessa kan bo kvar på Haga slott.

Personligen så tror jag att man från hovets sida öppet ser på de logistiska problem som kan uppstå. Carl-Philip har flyttat in i en villa ute på Djurgården enligt medieuppgifter, kvar att spekulera om är lägenheten som Victoria och Daniel tittade på. Antingen tänkte de sig den åt sig själva, eller så tittade de på den för Silvias räkning. Där kan vi bara spekulera. Men att kungens vänner tagit kontakt med Milan Sevo för att med hans hjälp komma över de komprometterande bilder som nu finns inom gangstervärlden i Stockholm är bara ett ytterligare bevis på att kungahuset behöver avskaffas.

Det sägs att Sverige är ett demokratiskt land, men det är givetvis en överdrift av kollosalformat. Inget land kan kalla sig självt för demokratiskt så länge rollen som statschef ärvs, och det är hög tid att ändra på det förhållandet nu. Om man, som indikeras från medias sida, väljer att låta kungen abdikera och ersättas av Victoria så skjuter man bara frågan framför sig ett antal år. En majoritet av riksdagsledamöterna är för republik, men ännu har ingen motionerat om att avskaffa kungadömet. Rimligen borde de mer radikala partiernas ledamöter göra det, men man tycks inte våga på grund av rojalisternas röster då försvinner. Men hur många rojalister röstar normalt på Vänsterpartiet?

Jag har sagt det förut, jag säger det igen: Om kungen, drottningen, prinsen och prinsessorna skulle bli arbetslösa i och med införandet av republik, så kan vi skattebetalare stå för deras löner om de arbetar som guider på sina f.d. slott. Men det kan aldrig bli tal om att någon av dem skulle representera Sverige i något sammanhang. De ska givetvis bli privatpersoner, för min del så får de gärna skriva ”ex-” framför sina titlar.

it Andra om: , , , , , dn12 svd123 ex12 ekot ab12


17 svar till “Sverige ingen demokrati”

 1. jag går hellre mot Stockholm med gevär i hand och gör mig själv till Kung än att det ska bli Republik.

  fast duger det inte att leva under monarki så kan du ju alltid flytta utomlands.

  • :-) FRA och SÄK har noterat. Skulle de ha missat IP-numret så får de höra av sig till mig… Mja, då ska snart en majoritet lämna landet menar du?

   Jag ser att du använder olika namn när du kommenterar, borde inte Iggesundsbor ha vett att iaf använda samma namn varje gång?

   Tycker du att det är en onormal åsikt att vilja ha – demokrati ?? :-)

 2. Jag anser inte att svaret på kungahusets problem heter Victoria. Det bästa är ju att avveckla kungahuset helt och hållet. Hoppas folk kommer till den insikten!

 3. Jag tror ju inte på att vi bara byter statsskick så där plötsligt, så Vickan får nog bo kvar på Haga ett tag till om hon vill. Min teori är att Danne vantrivs i älgfånget i Hagaparken och vill komma närmare polarna i stan. Skattebetalarna pröjsar ju ändå, så varför inte passa på och ta vad man kan få? Vilket leder till slutsatsen att vi måste ha bättre koll på kungahusets finanser. Precis som i England bör kungafamiljens apanage underställas riksdagen för granskning, då skulle de inte kunna ha en massa hemligheter.

 4. Intessant att Reinfeldt suttit i styrelsen för Rojalistiska Föreningen. Egentligen ganska komprometterande för en person som påstår sig tro på demokratiska principer. Men helt förenligt med bilden av en politiker som fjäskar uppåt och sparkar nedåt.

 5. Intressant hur de borgerliga megafonerna inte gör allt de kan för att behålla en pro-monarkistisk opinion. Fast de nya Moderaterna är ju mer kapitalister än vad de har ideologi, så de kanske föredrar en president då deras kandidat blir uppbackad rent ekonomiskt av svenskt näringsliv och privata aktörer. Eller så är jag bara en konspirationsteoretiker ;)

 6. Mora stenar, är det riktiga stenbumlingar eller är det bara ett namn på en geografisk plats?

  • Jag tror inte ens att man vet vilka stenar det rör sig om, möjligen har nån kung tagit bort dem? :-)
   Kan du inte snoka reda på fakta och berätta för oss andra?

 7. Begriper mig inte på den här mkt utbredda retoriken att det inte är demokratiskt med ett kungahus. Folket har ju i allmänna val röstat fram politiker som skrivit grundlagen, där statsskicket utformas. Om svenska folket ville så är inte avskaffandet av monarkin mer än en grundlagsändring bort. Mao redan 2014. Kom inte att påstå att vårat statsskick är odemokratiskt. Att mena på att demokratiskt stiftade grundlagar är odemokratiska ger däremot lite tveksamma vibbar…

  • Googla på ordet ”demokrati”… Sedan kan du plocka fram historieböckerna från mellanstadiet, där berättas det hur det gick till när vi fick kungar från Hedenhös och framåt.

   En fråga: Tycker ni moderater att det är ok att hyra in nakna brudar från porrklubbar?

   Kvinnor får gärna vara utan kläder, men då ska det vara för att de vill det och inte är tvingade till det.

 8. Instämmer, Jinge. Jag trivs mycket bra i naket kvinnligt sällskap, förutsatt att trivseln, och kanske oftast även nakenheten, är ömsesidig.
  Vill man köpa något sött till kaffet föredrar jag en bakelse hellre än att köpa en medmänniska.

 9. Att Sveriges statschef och hans bästa kompisar regelbundet leker drängstuga (på sin plats med en ursäkt till lantarbetarkåren, men det är ett väl etablerat talesätt) är en katastrof.
  Gubben har gjort sig till en säkerhetsrisk och en driftkucku.
  Med ett republikanskt statsskick skulle eländet bara kunna pågå under en mandatperiod.

   • I Knivsta finns tydligen platsen ”mora äng” (där det en gång fanns ett stenmonument). Känns som en ”Knivsta-vibe” liksom vibrerar i medierna för närvarande, journalisterna tycks ha bestämt sig…

 10. En önskedröm nu vore att hovet, d v s kungeriet, föreslår en öppen debatt och eventuell omprövning av landets statsskick.
  Det skulle ge familjen Bernadotte alla chanser att komma undan med ära och heder i behåll.

  • …men det skulle ju kräva en stor gammaldags portion mod – det som kungar i sagorna brukade ha i överflöd.