SvD och AB spinner om vänsterpartiet


Socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet har inlett en svårartad mobbing av vänsterpartiet vars partiledare osynliggörs i den tänkta trepartikoalition som ska gå fram tillsammans i valet 2010. En av de mest dramatiska effekterna av en sådan politik är att missnöjespartier som Sverigedemokraterna stärks, och på sikt är det sannolikt destruktivt även för socialdemokraterna. Många sossar kommer kanske att hylla kamrat fyra procent i valet.

SvD: ”Det är alltså uppenbart att s och mp vill pressa vänsterpartiet till undergiven lydnad. Och det verkar inte vara bara för att man vill värna utgiftstak och överskottsmål, utan också ”bara för att”. Som ett slags pennalistisk invigningsrit. Vill v vara med ska de först ner på knä.”

Mona Sahlin är så hårdhänt att det är uppenbart att socialdemokraterna kan tänka sig att hänga av Västerpartiet”, skriver man i en annan artikel med rubriken ”Sahlin beredd att överge Ohly”. I den tredje av dagens artiklar i SvD berättar man att det är frysta relationer mellan (mp) och (v). Det är en tendens som varit synlig ända sedan Almedalen då Västerpartiet exkluderades ur den rödgröna röran.

Egentligen så handlar det inte om att inte vänsterpartiet kan ställa upp på att ha en budget som siktar på ett överskott, det är nog snarare ett uttryck för den aversion som Mona Sahlin har mot socialism. Den social-
demokratiske partiledaren har faktiskt jobbat ihop till epitetet ”Blåtunga”, som bland annat undertecknad använder för att beskriva henne. Om hon tvingades att regera i koalition med ett annat parti så väljer hon givetvis i första hand det borgerliga miljöpartiet. Men skulle hon välja fritt så valde hon givetvis hellre folkpartiet eller centerpartiet.

Det är inga tillfälligheter att vänstersossar som Marita Ulvskog ska förflyttas till Bryssel, Mona Sahlin tänker göra livet surt för varje sosse som sneglar det minsta åt vänster. Det finns en anledning till att Sahlin omhuldats så av högergänget runt Göran Persson, anledningen var givetvis att hon utan att tveka bortsåg från sina egna värderingar, något som vare sig Ulvskog eller den tidigare aktuelle ordförandekandidaten Carin Jämtin gjorde.

Att sedan SvD kommer med tre olika artiklar om sprickan mellan (v) och resten av partierna i den rödgröna röran kan visserligen vara avancerad spin, men egentligen är det ointressant. Socialdemokraterna grundar nu ordentligt för rejäla framgångar för Sverigedemokraterna i riksdagsvalet 2010, antagligen har deras egna strateger inte förstått det. Vad vänsterpartiet ska göra åt situationen har jag inte en aning om. Många

Mona Sahlin

ledande vänsterpartister grubblar säkerligen på frågan, men jag antar att man bara biter ihop tänderna.

Om det är rätt eller ej kan jag inte avgöra, men jag inser att partiet kommer att förlora röster i valet om man inte markerar ordentligt mot sossarna. Det kan i värsta fall gå så illa att partiet åker ur riksdagen, den nuvarande ställningen i opinionsmätningarna är långt ifrån säker. Det vore tragiskt, samtidigt så blir den socialdemokratiska politiken i så fall extra tydlig för dem som tillhör vänstern inom sossarna.

Om jag ska tro någonting så är det att (s) förlorar allra mest på den nuvarande situationen. Om Svenska Dagbladet medverkar i ett planerat spin eller ej är svårt att veta, det finns anledning att misstänka det eftersom Aftonbladet också har artiklar i samma ämne idag. Men oavsett vilket så kommer det att bli tydligt att partiet är på väg åt höger med jättekliv. Mona Sahlin är på väg att fullborda den katastrof som Göran Persson inlett så framgångsrikt.

Vad Lars Ohly och resten av partiledningen kan göra idag vet jag inte, att morra vore väl lämpligt, men jag undrar om Sahlin tror att det gynnar (s) om alla medlemmar och sympatisörer sluter upp helhjärtat bakom partiledningen i vänsterpartiet. Risken Sahlin löper är att åtskilliga sossar stödröstar på kamrat fyra procent. Men hon tycker väl att hon sitter säkrare än någon sosse före henne, men det är inte med opinionsmätningarna som grund som man utser riksdagsledamöter.

–> SvD12 AB1 it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Mona Sahlin, Blåtunga, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Spin, Överskottsmålet, Lars Ohly, Val 2010, Politik[/tags]


16 svar till “SvD och AB spinner om vänsterpartiet”

 1. Jag vet inte om jag håller med dej här Jinge? Det lär vara högerröster som Sverige Demokraterna snor. Sverige Demokraterna är samlingsnamnet på den högerrörelse som sakta men säkert tog from i början av 80-talet. Det var alltså den politiska grenen (om man så vill) av skinheadsrörelsen; med en militärisk och våldsam extrema manskultur, formad med tydliga socialkonservativa värderingar. Det som band samma dessa vilsna själar, var en illa dold rasism som ideologiskt grundstomme.

  Besvikna sossar går nog vänster ut – inte högre ut!

 2. Inte fasen behöver man hålla med mig Nature? :-) Men jag är övertygad om att besvikna sossar som ser att Sahlin kommer att fullfölja den borgerliga politiken kommer att gå både åt höger och åt vänster. Du ska oxo vara klar över att (s) kan komma att få över 40% av rösterna, om då några procent i stället går till SD och några röstar på kamrat fyra procent så kommer det att ge signifikant utslag på mandatfördelningen. Åker KD ut ur riksdagen så kan SD-rösterna leda till fortsatt borgerlig majoritet, åker de INTE ut så är risken förstås ännu högre.

  Och att det finns rejält med såssar som är missnöjda med partiets invandrarpolitik kan du hoppa upp och sätta dig på. Att tro att dessa skulle rösta på (v) kan du bara glömma.

 3. Å andra sidan så hur många invandrare har vi i Sverige? två miljoner eller två och halv miljon? De är röster det också! Frågan vi skall ställa oss är om SD kommer in, tänker då alliansen bilda regering tillsammans med dem? Tänker sossarna det?

 4. Så många invandrare är det inte, då måste man räkna ett ANTAL generationer bakåt.

  Högeralliansen bildar regering – med stöd av SD.

 5. en miljon, en och en halv miljon irakier bara i Sverige! Så det är inte omöjligt jinge?

 6. Kom igen med en källa Nature!!

  Häver du ur dig uppgifter på så lösa grunder riskerar du att jag blir riktigt sur!

  Som sagt, källa!

  Förra året fanns det strax under 100 000 irakier i Sverige, det efter det största året någonsin när det gäller irakiska flyktingar. Idag har strömmen vänt och många irakier återvänder till Irak eller andra länder i mellanöstern. Exakt siffra har jag inte men det finns säkert på migrationsverkets hemsida.

  Läs nu detta noga Nature!! Att hävda sifferuppgifter tagna helt ur det blå annser jag vara ”Annoying Behavior” av grövsta sort. Jag vill inte se det upprepat…

 7. Nature, merparten av irakier i sverige bor ju i Södertälje. Med ditt resonemang borde stan då vara en miljonstad. Men jag se ingen miljonstad när jag är där, bara en småstad som jag åker igenom på 5 minuter.
  Däremot bor det ca en halv miljon finnar och deras ättlingar i Sverige. Statistiskt sett så räknas de till invandrarna, fast varken du (förhoppningsvis) eller jag upplever de som invandrare.

 8. Jag har varit med i Vänsterpartiet i några år nu och även gått på några möten. Tyvärr så känner jag inte riktigt igen mig i partiet, det har blivit som ett socialdemokraterna light, och borde definitivt söka sig mer åt vänster. När man istället blir röstboskap, ett gäng vars enda uppgift är att rösta fram en socialdemokratisk statsminister så är det inte att undra på att väljarna sviker. De flesta vill ha en riktig vänster, ett parti som under inga omständigheter samarbetar med ett S som blir mer och mer högerinriktat för varje år som går.

  Om V kommer att rösta fram S till regeringsmakten 2010 så kommer jag inte att förnya mitt medlemskap. Man borde i stället lägga ner sina röster när det kommer till att välja den som ska bilda regering. Kan inte S samarbeta så ska inte V förlora stöd hos väljarna för den sakens skull. Det har genom åren funnits olika grupper som kritiserat partiet internt, ofta med hot om uteslutning som tack. Nu är det dags att sätta sig över sådant och samla upp hela den svenska vänstern under en hatt. En sorts enhetslistan för vänsterfolk.

  Att S kan tillåta sig att behandla V som de gör måste givetvis leda till åtgärder. Är resultatet av dessa åtgärder att vi får en moderat regering ytterligare fyra år så kanske S lär sig någonting. Jag kommer i alla fall hellre rösta på KPML® eller vad sjutton som helst hellre än att lägga en röst på V som i praktiken betyder en röst på S.

 9. Malin, v kommer att rösta fram s till makten. Det är enkel logik, valet för v står mellan en ligth borgerlig politik eller en rå sådan.
  Det sverige saknar är en vänster som intresserar stora väljargrupper, därför fortsätter farsen.

 10. Medhåll med Malin! Ingen röst på vänsterpartiet så länge de röstar in Mona Blåtand!

 11. Nature! Bunta inte ihop skinheads med nazister för att VISSA skinheads var nassar på nittiotalet! Då riskerar du inte bara att göra Jinge sur utan även Sveriges skins.

 12. Nicklas! Jag har jobbat som uppsökare (soc sekr) bland skinsen i Fjollträsk. Visst, det fanns smånassar, kanske stora oxo, men de allra vanligaste var helt vanliga ungar som ville utmärka sig så att folk kollade på dem. Precis som punkarna… :-) Rara grabbar för det mesta.

 13. Förstår faktiskt inte uppståndelsen. S och mp får väl bilda koalition med varandra utan v om de vill, kollar man på de senaste opinionsundersökningarna kan de ju kanske t o m få majoritet utan v.
  Mobbning? Vad är det för snack, isåfall mobbar de ju alliansen också, ska alla partier bilda regering ihop så alla får vara med i regeringen och ingen känner sig mobbad?

 14. Jag tror Nicklas Eriksson syftar på att original-skinsen inte hade med rasism att göra överhuvudtaget.

 15. Jinge, du har rätt. Jag skrev fel: hundratusen till ett hundrafemtiotusen Irakier har kommit hit som flyktingar. Inte en miljon (en nolla lite för mycket alltså).
  Men ca 11% befolkningen i Sverige här har sitt ursprung utanför Sverige. Det är också röster. De borde partierna tänka på. Jag är FÖR att Sverige har en generös flyktingomtagning samt även anhöriginvandring.

 16. SAP är definitivt inne på en ren självmordslinje, vi har sett ute i Europa hur det gått när sossarna börjat föra högerpolitik.

  Det är dags för sossegräsrötterna att städa upp i sitt parti och rensa ut hela partiledningen. De blir fullständigt förråda av sina sk. ”representanter”.