Svagt av Lagerbäck att ta ut Henke


[column width=”49%” padding=”2%”]
Jag har länge tyckt att Sveriges fotbollslandslag har en märklig förbundskapten. Om Sverige spelar 0-0 mot en dålig fotbollsnation så är han nöjd med resultatet. Han satsar konsekvent på säkerhet och aldrig offensivt, något som resulterar i att Zlatan inte gör speciellt många mål i den blågula tröjan, han har helt enkelt inte spelare som törs satsa offensivt. De satsar mer på att hålla tätt bakåt, något som illustreras utmärkt väl i kvalseriens antal gjorda mål.

Henrik Larsson är en gammal folkhjälte sedan många år. Jag minns att jag satt i en stuga i Alperna under VM i USA och förtrollades av hans spel. Men idag är han något år från att fylla fyrtio och har dessutom varit skadad länge. Visst håller han allsvensk klass, men han har ingenting i landslaget att göra.

AB: ”Den svenska landslagstruppen som ska möta Danmark på Parken och Albanien på Råsunda, 10:e respektive 14:e oktober, är uttagen. Varken Johan Elmander eller Tobias Hysén spelar – men Henke Larsson är tillbaka. Och Dusan Djuric får chansen efter inhoppet mot Real Madrid. – Han har gjort det riktigt bra och inhoppet mot Real Madrid var jättebra, säger förbundskapten Lars Lagerbäck. – Att ha Henrik Larsson tillbaka, han är en fantastisk tillgång på alla sätt och vis.”

Den enda trösten i bedrövelsen är givetvis att Danmark kommer att vinna på Idrottsparken och att Sverige därmed kan spela resten av sina matcher med ett förstärkt U21-landslag. För det är givetvis ungdomarna det ska satsas på och inte stjärnor från förr. Henke har sin plats i den svenska fotbollens ”Hall of Fame” även utan ett misslyckande i Danmark, men Lasse Lagerbäck har det inte. Han är exkluderad från en sådan sak beroende på sin egen försiktighet.

Möjligen är det något ”svenskt” över Lagerbäck, något som kanske gäller mången fotbollstränare. Men det vi behöver i Sverige är inte en massa herr Lagom. Vi behöver tränare med

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Jinge

latinskt temperament, folk som bejakar teknik och snabbhet. Hellre en dribbling eller ett skott för mycket än den sega soppa som vi vanligen serveras av de blågula. Vi har faktiskt ett antal spelare som skulle kunna spela ut mer om de bara fick, men nu vågar knappt spelarna yttra sig om Lagerbäck på press-
konferenserna. Sist satt Zlatan och sade att Lagerbäck är den bästa, och att det är han som tar ut laget.

Det skulle vara väldigt skojigt att höra vad Zlatan säger privat och då inga TV-kameror eller mikrofoner finns i närheten. Jag törs lova att han har en hel del synpunkter på hur fotboll ska spelas och hur spelet ska ledas från bänken. Nu har vi en match framför oss där förbundskaptenen sitter på bänken iklädd en blågul träningsoverall och ser ut att somna.

[/column]
intressant Andra om: , , , , , , , , ab12 svd12 dn12 ex123 t


8 svar till “Svagt av Lagerbäck att ta ut Henke”

 1. Nu brukar jag ju inte följa Svensk fotboll särskilt mycket men jag kan ju ändå undra om vi verkligen inte har några unga talanger att ta ut?
  Henke är ju en stabil och erfaren spelare, men han är knappast en snabb spelare längre. Var det inte förra året som landslaget blev omsprunget av ett snabbt, ungt, motståndarlag med spelare runt 20 år?

  Förresten, när ska du skaffa en TV Jinge så du kan se matcherna när de spelas? :)

  • Förresten, när ska du skaffa en TV Jinge så du kan se matcherna när de spelas? :)

   Jag har funderat starkt på det. Nu måste jag ju befinna mig hos ngn som är intresserad, det kan kännas bättre att vara som pajsaren på bilden.. :)

 2. Henke har varit bra, har varit. Nu platsar han inte. Han borde lägga av innan han blir utsparkad.

 3. Gillar verkligen Henke som spelare och tror faktiskt, hur sorgligt den än låter, att han är det bästa valet bredvid Zlatan av de forwards som testats i landslaget. Det finns dock en del anledningar till varför det är riksfyllt att plocka in Henke. Att han ständigt har en egen gräddfil och glider in på en räkmacka i landslaget skickar väldigt tråkiga signaler till våra yngre förmågor, och då menar jag INTE Elmander, som kanske borde få chansen även om Henke rent kvalitativt är bättre.

 4. Låt dem spela matchen innan ni dömer. Henke är inte lika bra som för några år sedan, däremot är han nu bättre än han var 1994, då var han lovande men hade ännu inte riktigt blommat ut. Så för dagens landslag är han helt klart en tillgång.

  Vilket också Lagerbäck är. Nu hoppas jag han tar ut Niclas Alexandersson också!

  Det räcker inte med att vara lovande junior, man måste ta chansen när den kommer också. Och Lagerbäck matchar fram de unga på ett förståndigt sätt, vissa av dem tar chansen, andra gör det inte och då blir de inte heller några permanenta landslagsspelare. Så enkelt är det.

 5. Alltså jag förstår inte hur du tänker…antingen läser du för mycket Johan Esk, har inte sett på fotboll på år och da’r eller förstår helt enkelt inte vad du ser på.

  Svara mig, kära du…vem är bättre än Henke i vårt avlånga land nu? Det vet du inte…finns ingen helt enkelt. Det är självklart att Henke inte är lika bra nu som han var när han var 25-27 år, men han är ju fortfarande bättre än de andra. Och dessutom är det otaliga internationella coacher som fortfarande vill värva honom, för 1 år sedan Manchester United, i år Marseille. Tror du verkligen Berg, Elmander skulle ha/ens få en chans i sådana lag.

  Man måste kunna se kritiskt på fotboll, och sluta läsa Johan Esk…

 6. Sagt det förr och anser det vara en pungspark på svenska landslagsspelare att Henke blir uttagen och framförallt blir lagkapten! ”Han är ett föredömme på och utanför plan” sa lagerbäck… vilket föredömme väljer bort fotboll för att spela innebandy när det passar sig. Jag skäms över det svenska landslaget när lagkaptenen är en innebandyspelare!

  • Får jag säga idiot till dig Markus? I så fall gör jag det…Snacka om fördomar så det förslår! Vet du NÄR Henke spelade innebandy? Det var när hans lagkamrater hade ”jullov” och åkte på semester…han gjorde väl snarare oss en tjänst som kom till lag- och landslagssamlingar i form.

   Snacka om dösnack och brist på argument!