Staten Israels upprepade brott


Jag skrev nyligen att Israel är ett av de länder som mest konsekvent bryter mot Genèvekon-
ventionen, krigets lagar och mot de mänskliga rättigheterna. Det dök givetvis upp ett par kommentarer som hävdade att det var lögn, vilket det inte är.

AB: ”Det är nästan så att de numer passerar utan uppmärksamhet; rapporterna om israeliska brott mot internationell rätt. I veckan kom ännu en från den organisationen ”Bryt tystnaden”, som lyfter fram ­soldaternas vittnesmål. Där berättar soldater ur den israeliska ­armén om bland annat om hur civilbefolkningen i Gaza användes som mänskliga sköldar ­under operation ”Gjutet bly”. Konkreta historier om hur grannar tvingas gå före soldaterna in i hus som misstänktes vara minerade och om hur palestinier under vapenhot gick framför israeliska soldaterna. Försvarsminister Barak avfärdar kritiken. Den israeliska armén är nämligen en av världens ”mest moraliska”.”

Det är ett gott tecken att det i Israel finns krafter som vill berätta om dessa förbrytelser, både för de egna innevånarna och för omvärlden. När Ehud Barak säger att den israeliska armén är en av världens mest moraliska så kommer han upp i samma nivå som Bagdad Bob, lögnen är så fet att det blir lyteskomik. Och det är ett utomordentligt dåligt tecken. Staten Israel har en mycket lång väg att vandra innan de kan nå ett stadium där omvärlden betraktar landet med respekt.

Samtidigt med Baraks ljugande nås vi av rapporter som berättar om rena upplopp i Jerusalem, inte av desperata palestinier utan av ortodoxa judar som vill förhindra biltrafik och handel under sabbaten. Det var väl inte alltför länge sedan de protesterade mot någon HBT-demonstration.

Till de positiva sakerna hör att jag kunnat konstatera att några affärer tycks ha upphört med försäljning av ”israelisk” frukt och grönt. Citations-

Palestina

tecknen beror på att det i praktiken rätt så ofta handlar om varor som är odlade på illegala bosättningar på Västbanken. Med andra ord så lönar det sig att påpeka för affärsinnehavaren att märkningen kan vara felaktig.

Israel

i Andra om: , , , , , , , , , , ab ex1 svd1 dn1 t

[tags]Israel, Mellanösternkonflikten, Palestina, Genèvekonventionen, EU, FN, USA, Ehud Barak, Mänskliga rättigheter, Krigsförbrytelser, Politik[/tags]


25 svar till “Staten Israels upprepade brott”

 1. Såhär gick det till när de ortodoxa judarna fick syn på en kvinnlig australiensk journalist från ABC News.

  Jag fann mig själv inträngd mot en tegelvägg medan de fortsatte spotta – på mitt ansikte, mitt hår, mina kläder, mina armar. Det var som regn, kommande på mig från alla håll – träffande min bandspelare, min väska, mina skor, till och med mina glasögon. Stora spottloskor landade på mig som tunga regndroppar. Jag kunde till och med känna lukten av det då det föll mot mitt ansikte. Någonstans bakom mig – jag såg honom inte – antingen sparkade en man på en trappa mig i huvudet, eller så slog han något tungt mot mig.

  Ponera att detta hade inträffat i t.ex. Iran. Då skulle vi hört om det på nyheterna.

 2. Denna tiden på året exporterar inte Israel frukt till Norden.

  Nej jag misstänkte det oxo, men en handlare som jag talat med sade att det var så mycket tjafs från kundernas sida så han överväger att sluta helt. Dessutom produceras en hel del på de olagliga bosättningarna, det måste man se till att stoppa.

 3. Intel är en av den judiskt demokratiska republikens mest hängivna stöttor. 6000 anställda producerar chips för miljarder i fabriker byggt på konfiskerat mark:

  Intel opens Fab 28 in Israel
  It’s a fabulous affair

  Spanning a whopping 283 dunams (283000 metres squared) in total and with 20,000 square metres of clean room space, fab 28 certainly puts Israel on the fab map in a big way.

  [Olmert] noted that despite Israel’s past troubles, never once had an Intel shipment bearing from Israel been delayed due to either terrorism or war.

  http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1011245/intel-opens-fab-israel

  Ifrågasätt din IT-chef när han/hon köper Intel baserade produkter! Det finns alternativ.

 4. Israeliska soldater som krigade i Gaza har använts palestinierna som mänskliga sköldar , Det var 26 krigsveteraner som bröt tystnaden och berättade sanningen , En organisation av Israeliska armens reservister kritisk mot landet behandling av palestinier

  Soldaterna fick order att prioritera sin säkerhet genom att skjuta först och fråga senare , soldaterna har också berätta detaljer om skadegörelse , plundring , användning av dödlig vit fosfor och krigiska råd från armens rabbiner , En soldat sa att han visste inte vilken vapen användes från stridsvagnar och hehikopter som orsakade enorma förstörelse på palestinska hus

  En soldat sa Att rabbinens råd var att inspirera soldaterna med mod , grymhet , aggressivitet . Utryck som ingen synd om de , rabbinen sa också att allt vad soldaterna gör är helgat och att palestinierna är utlänningar som planterades på vår mark som skall återkomma till oss

  Den Israeliska mänskliga rättigheter advokat Michael Sfard sa att Israel har brutet mot den internationella lagen och att det är Israels ansvar att skilja mellan civilbefolkning och soldater och mellan civila objekt och militära

 5. – Själv kör jag med en AMD… :-)

  Jo, vad var det nu jag läste här dan …

  Endast anti-semiter och terrorister kör med AMD!

  :-D

 6. Jag förstår inte att ni bryr er om Israel så mycket. De borde slängas ut ur FN som någon skrev, sedan kan FN placera ut trupp efter gröna linjen och utrymma bosättningarna.

 7. Intressant, när det gäller återfallsförbrytare i vardagen, då är det en enad kör som vrålar om hårdare tag. När nationer återfaller i förbrytelser år ut och år in, då står samma kör och vrålar om att det måste tillåtas.

 8. alltså Sionisterna fick det som världssamfundet gav de och vad de hade rätt till men nu 40år senare så vill de ha mer än vad de har rätt till och ingen stoppar de.
  hur kan det vara möjligt att de sakta sakta driver bort ursprungsbefolkningen Palestinierna och världen tittar på det är sanslöst.
  när det gäller andra konflikter då jäklar ingriper USA och EU men MÖ vill de dominera och lägga under sig och förslava de redan svaga.
  för 20år sedan så var jag inte alls lika pessimistisk till Palestiniernas situation och idag börjar jag bli orolig för att Israelerna kommer att lyckas ta över hela Palestina och driva bort de som finns kvar.
  USA och EU måste göra något drastiskt någon måste ta Israeliska ledare i örat och kräva att de erkänner ett fritt Palestina annars är det kört för Palestinierna.
  Israelerna har själva upplevt hat,förföljelser,trakaserier,folkmord och om någon förstod Palestiniernas situation borde det väl ändå vara Israelerna.
  när det kommer nån dokumentär om Förintelsen på tv så byter jag kanal för jag har ingen lust längre att lyssna på deras dubbelmoral samtidigt som idag och imorgon kommer att fortsätta ockupera Palestina och förtrycka och begå folkmord på Palestinierna.

 9. det jag ville ha sagt är att man ska leva som man lär det är enkelt matematik enkel sunt förnuft.
  tillhör du ett folkslag som drabbats av etnisk rensning så se då till att inte göra samma sak mot andra som aldrig gjort dig ont.
  lev i harmony och fred med dina grannar så är jag övertygad om att du blir en mycket lyckligare människa och du kommer att känna inre frid och må bättre än att ständigt vara en hatisk människa.

 10. – alltså Sionisterna fick det som världssamfundet gav de och vad de hade rätt till men nu 40år senare så vill de ha mer än vad de har rätt till och ingen stoppar de.

  Enligt -47 års förslag fick sionisterna 50% mer än vad de rimligen kan anses varit berättigade till – och ingen stoppade dom då heller, inte ens när de under ”frihetskriget” tillranade sig ytterligare 30%

  Det är ingen som orker med dem helt enkelt. För att citera Shmuel Eden från Intel: ”We did it the Israeli way; we argued our case to death ..” eller Guttman & McConnel’s skämt från Muhammed teckningarnas tid:

  – Run for your LIFE! He’s a Talmudic TERRORIST… You’ll DIE before he will let you win an argument

  Förhandla med Israeler? Morsning!

  • Förhandla med Israeler? Morsning!

   Jag har förhandlat med israeler, ett par himla trevliga grabbar dessutom. Men det är klart, vi diskuterade inte Västbanken och Gaza… :-)

  • Du använde öronproppar?

   Nej inte alls. Jag har träffat rätt så många israeler, för några år sedan så kom en israelisk soldat på ett av mina barnbarns födelsedagskalas, en jättegullig kille. Jag har träffat en hel bunt genom två olika jobb jag haft och dessa har utan undantag varit trevliga. Men som när jag träffade soldaten som var på permis, man börjar inte skälla på dem för deras regerings idioti. Är man så korttänkt så ska man nog avstå från att träffa folk.

   F.ö. så VET israeler på besök i Europa att deras behandling av palestinierna kritiseras av de flesta. I Sverige är det väl bara fascisterna och liberalerna som okritiskt stöder dem. Någon Lieberman-typ har jag inte träffat. Däremot har jag dåliga erfarenheter av vissa svenska judar som förefaller tycka att varje ont ord om Israel är hets mot folkgrupp och judehat. Men på det hela taget är lyckligtvis den sortens extremister en lika liten som gapig minoritet.

   Man kan möjligen förledas att tro att israeler rent allmänt skulle vara korkade när man ser vilka personer som väljs in i Knesset, men inte heller det tror jag på.

   Förvånad?

 11. Bakgrunden till hur sionisterna tillskansade sig den större delen av Palestina är ett långt och trist kapitel. Det handlade mycket om utpressning av väst dåligt samvete, terrorism, anarkism och avsaknad av normala känslor och hänsynstaganden för landets urinvånare, plaestinierna
  Det var lika brutalt och rått då som nu.
  Folke Bernadotte fick sätta livet till på grund av av han ville se en rättvis fördelning av landet.

  • Du menar alltså att du gillar israeler?

   Det låter ju rätt så överdrivet, eller hur? Men människor som vare sig är hard core-sionister eller alltför religiösa är normalt sett rätt hyggligt folk. Tänk på att israeler i allmänhet är hyfsat sekulariserade. Och jag har aldrig diskuterat deras inställning till palestinierna som bor i landet, eller dem på Västbanken och i Gaza. Skulle jag ha gjort det så kanske jag skulle blivit irriterad.

 12. – Men människor som vare sig är hard core-sionister eller religiösa är normalt sett rätt hyggligt folk.

  Kanske det, kanske inte. Alting beror på vilka frågor man ställer. Ordförande för Högsta Domstolen (i Israel) sa:

  Om man frågar israelerna om araberna ska ha demokratiska rättigheter, då kommer de svara; ”ja, varför inte?”, men om man sedan frågar samma israeler om det vore rätt att köra araberna ut i havet, då kommer de med samma självklarhet svara likadant; ”ja varför inte?” ..

  Nuvarande politik så som den gestalter sig under Netanyahu stöds av en majoritet av israeler, korkade eller ej.

  • Nuvarande politik så som den gestalter sig under Netanyahu stöds av en majoritet av israeler, korkade eller ej.”

   Förvisso. Det är ett utomordentligt skäl till att avstå diskussion.

   Soldaten jag berättade om, både hans syster och hans bror hade gjort militärtjänsten. Hade jag diskuterat deras erfarenheter så kanske jag hade blivit irriterad, men det är inte så trevligt med höjda röster på barnbarnens födelsedagskalas…

 13. Jinge: De där trevliga israelerna du träffade, du frågade aldrig dem varför de bor i Palestina?

 14. Mandolini, du skrev: ”alltså Sionisterna fick det som världssamfundet gav de och vad de hade rätt till”. Hur kunde immigranter ha rätt till att ta över Palestina och byta namnet på landet och hur kan världsamfundet ge bort ett land som redan tillhör ett folk som bor där? Det är som att Muslimska immigranter till Sverige börjar hävda att Sverige tillhör Muslimerna och får FN att dela upp Sverige mellan de etniska svenskarna som tillhör olika religioner inklusive islam och de immigrerade Muslimerna från hela världen som vill ha sin egen stat här. Det är inte rätt på något plan. Det är en sak att bo i ett land man inte etniskt kommer ifrån och samtidigt känna att man tillhör men en helt annan att ta över landet från ursprungsfolket. Oavsett hur jag vinklar på det hela så kan jag inte se någon rättvisa i att Palestina delades upp för att ge en stat till immigranter från hela världen som kolonialisterna tagit in till Palestina. De sk judiska israelerna är olika folk från hela världen (inte ett folk) med undandag för de etniskt Palestinska judarna som ALDRIG krävde en egen stat utan det var de europeiska sionisterna som inte hade någon koppling till Palestina som krävde en judisk stat där. Hade kolonialisterna och sionisterna lämnat Palestina som det va så hade de Palestinska judarna vart med i den Palestinska arenan idag precis som de Muslimska och Kristna Palestinierna. Sionismen kommer inte från Palestina, utan från Europa. När man i 1947 (och framåt) utförde etnisk rensing mot Palestinierna och utropade den judiska staten israel på Palestinsk mark så var de etniskt Palestinska judarna en minoritet bland de judiska invånarna (vilket de är än idag), resten var immigranter och är numera immigranter och barn och barn-barn till immigranter, (nya judiska immigranter tas ständigt fortfarande in trots att de inte har någon koppling till Palestina medan Palestinierna inte har rätt att återvända till sina hem, städer och byar).