Socialtjänsten i Kalmar använder spökutdrivare


Idag presenterar Aftonbladet en helt underbar nyhet, det är hemtjänsten i Kalmar som rapporterat att en av deras klienter har ett slags demoner eller spöken i sitt hus, något som lett till att personalen nu slipper besöka klienten ensamma.

AB: ”Hemtjänsten i centrala Kalmar har stött på ett annorlunda problem. Under en tid har personalen känt obehag när de besökt en kvinnlig vårdtagare. Men det är inte på grund av kvinnan – utan på grund av spöken. – Kvinnan berättade att det ibland kom in en person i hennes rum, och personalen upplevde också att det var någon där. De fick obehagliga känslor i hemmet, säger enhetschef Lars Axelsson.”

Aftonbladet berättar vidare att det det finns fler vårdtagare som drabbas av hemsökelser, en äldre man får besök av sin avlidna hustru på nätterna, men där har inte hemtjänstens personal märkt något, å andra sidan kanske de inte är där nattetid.

Men hemtjänstpersonalen i Kalmar är inte rådlös. Enhetschefen Lars Axelsson i Kalmar berättar: ” – Vi hade faktiskt ett fall för tre, fyra år sedan där personalen och vårdtagare upplevde att någon flyttade på saker och ting. Personalen tog dit ett medium och sen slutade det.”

i Tags: , , , , , , , , ex t


10 svar till “Socialtjänsten i Kalmar använder spökutdrivare”

  1. Arbetslinjen måste naturligtvis ständigt övervakas, då får ju naturligtvis arbetstagarna stå ut med övervakningen ibland kan uppmärksammas något.

  2. Många svenskarnas fördummning är numera helt uppenbar. Man tror numera på företeelser som bara skulle antas vara moderna på 1500-talet, eller betydligt längre bakåt.
    Men om en läkare fick ställa diagnos så skulle den spökrädde nog bli betraktad som paranoid och kanske mentalsjuk.
    Fast numera så är det ju personal med två-årig gymnasieutbildning på Försäkringskassan som har pådyvlats diagnosticeringen. Helt frivilligt faktiskt verkar det som och med stor pondus och utan skamlöshet.

  3. Kan inte förstå hur många svenskar kan tro på medium och andar. Har det något att göra med att vi blir mer ateistiska, så att vissa ”MÅSTE” hitta något liknande?.

    • Nej tror inte det har med ateism att göra för enligt studier så är det mer troligt att religiösa personer tror på spöken och annat övernaturligt. Samma studie visar att lågutbildade är också mer religiösa och tror på övernaturliga saker plus över representerade i våldsbrott som leder till fängelse. Vilket visar att atheister inte har sämre moral en andra.

  4. Här i Kalmar verkar det som om vi har tomtar på loftet och spöken i farstun, det är ett märkligt sätt att använda våra skatte pengar, särskilt när det hela tiden talas om hur dåligt med resurser det finns.