S Pressmeddelande


Nu på morgonen satt jag och läste nattens skörd av kommentarer och e-post då det plingade till i datorn. Det var Dagens Arena som presenterade sin nya artikel, en service som jag abonnerar på.

Katrine Kielos, som nu vikarierar som chefredaktör, berättar om den socialdemokratiska pressmed-
delandegeneratorn
, en företeelse som kan ge en kraftig rekyl om man inte vet något om ämnet man behandlar. Katrine fick säkerligen både bockfot, svans och antydan till horn när hon skrev sin text. Nedan följer inledningen, texten i sin helhet når du om du klickar på Dagens Arena nedan.

Dagens Arena: ”I förra veckan kom ett talande bevis för hur prioriterad feminismen är inom svensk socialdemokrati. Angående att Sverige inte längre kan titulera sig ”Världens mest jämställda land” skrev Mona Sahlin:

”Effekterna av två år med regeringen Reinfeldt syns redan. Sverige har under den moderatledda regeringen trillat ner till tredjeplatsen på World Economic Forums lista gällande Gender Gap Index 2008.”

Men vare sig Sahlin eller hennes medarbetare hade bläddrat i rapporten. Denna bygger nämligen på siffror för 1998-2006. År som den borgerliga regeringen knappast kan anklagas för.

Förklaringen till fadäsen är antagligen att den socialdemokratiska oppositionspolitiken bedrivs genom en automatisk pressmeddelandegenerator som automatiskt spottar ur sig utspel på formeln: samhällsproblem X ”effekter av den moderatledda regeringen” + ” vi vill investera” + ”entreprenörskap” + ”människors växtkraft” – (klassanalys) + ”ignorerat jobbkrisen”.”

Socialdemokraterna ber verkligen om stryk 2010. Detta kommer givetvis tidningar och andra nyhetsmedia nappa på.

it

Andra om: , , , , , ,

[tags]Katrine Kielos, Dagens Arena, Mona Sahlin, Socialdemokratin, Pressmeddelandegenerator, Humor, Politik[/tags]


2 svar till “S Pressmeddelande”

  1. Först vill jag kommentera en sak och det är det är tredje året i rad som World Economic Forum har gjort en Gender Gap Report. 2006 var Sverige nr 1, 2007 var Sverige lika ledes nr 1 och 2008 har vi hamnat på 3:e plats.

    Vad som har hänt sedan 2007 är att Norge och Finland har förbättrat villkoren för kvinnor i sina respektive länder. Som framgår av rapporten 2008 är att Sverige endast har tappat en tiondels procent men att de två övriga nordiska länderna gjort väsentliga framsteg. Rätt ska vara rätt.