Snökanonen mullrar här i Haninge

Det är bara att gilla läget, det är här i Haninge som snökanonen mullrar utan att höras. När jag gick upp i morse så häpnade jag över tystnaden, absolut ingenting hördes, alla ljud absorberades av snön.

Just i skrivande stund är läget illa och kan komma att förvärras. Pendeltågen går inte söder om Stockholm, och inga andra tåg heller. Det lär vara en kontaktledning som har fallit ner, och det är inte omöjligt att det handlar om en effekt av det idoga snöandet. En anhörig berättade att det var en stor trafikolycka på motorvägen i höjd med Skogås, det var massor av brandbilar och ambulanser och det enda som vederbörande såg var en avsliten bildörr som låg på vägen.

För tyvärr så är det enskilda som kommer till skada på olika sätt, vore det bara snösvängen som fick extraarbete så skulle det inte vara något problem, men tyvärr så är det folk som gör sig illa, och ibland mycket allvarligt. Dessutom så är det förhållandevis kallt, när jag kikade på termometern runt sjutiden så stod den på – 15,6° men lyckligtvis så verkande det vara mycket svag vind.

Enligt SMHI så ska snöandet fortsätta fram emot lunchtid, frågan just nu är väl om man ens kommer försöka ploga gångvägarna innan. Har man gjort det redan nu på morgonen så syns det i alla fall inte. Det är svårt att bedöma hur mycket snö det har kommit, jag kommer väl få en bättre uppfattning om just det när jag kommit hem igen. Men det rör sig om minst tjugo centimeter snö, det kan vara mer.

Det skulle vara kul att höra rapporter från läsarna här, skriver du en kommentar där du berättar om ditt lokala väder så glöm inte att berätta varifrån du skriver.

it Andra om: , , , , , , ab12 svt sr ex1 dn12 svd

  14 comments for “Snökanonen mullrar här i Haninge

 1. Lord
  3 februari, 2012 at 10:44

  Det är mysigt med snöyra men -17 är lite för kallt. Väderrapport, strax utanför Karlstad i Värmland; soligt med omväxlande molnighet, inte en snöflinga så långt ögat når, blåser kallt c:a 10 minus.

 2. lingon
  3 februari, 2012 at 11:28

  Nästan inne i sthlm åt väster till, mulet ca 10 grader, snöat och snöar lite grann. Inga 20 cm dock, kanske 5. Såg just första plogen köra förbi, med uppfällt blad…

 3. Thomas
  3 februari, 2012 at 11:38

  Åkte från Nynäs till Kista imorse. Fick ta omvägen via Farsta Strand och Fridhemsplan istället för pendeln till Helenelund. Jag räknar inte med att det tar den vanliga timmen hem ikväll.

  • 3 februari, 2012 at 12:02

   Jag tror att de fått ordning på eländet i eftermiddag, kolla sl.se..

 4. Christer
  3 februari, 2012 at 12:18

  Jag fryser som en hund trots att vi ”bara” hade minus tolv i natt. Snökanonen har inte härjat här och vi hade blygsamma 20 mm snö. Oxelösund har klarat sig bra. Nu gäller det bara att elda friskt i braskaminen och ta lite Whisky!

  • 3 februari, 2012 at 12:21

   Hahaha.. Jag håller just på med en annan bloggpost som handlar om just det.. :-)

 5. KGH
  3 februari, 2012 at 12:45

  Norrbotten, min lokala temperatur -32 i morse och nu är det kallare. Det är iallafall myggfritt…

  • 3 februari, 2012 at 12:53

   Myggfritt… :-) :-)

   Men flugfisket är uselt, eller hur.. :-)

 6. Bertil
  3 februari, 2012 at 12:51

  En strålande vinterdag i Emmaboda (solsken och c:a -10, precis som igår). Senast det snöade var för tre dagar sedan och då kom det ungefär 1dm på hela dagen.

  Öland fick sig tydligen en riktig omgång igår, busstrafiken ställdes in och idag rapporterar Barometern om att skolorna är tomma (skolbussarna indragna).
  Här är en länk till en livekamera i Borgholm http://www.webbkameror.se/webbkameror/borgholm/borgholm_storggatan_v.php

 7. Sara G
  3 februari, 2012 at 13:17

  Årets första snöflingor föll för tre dagar sedan här i Simrishamn. Ett ytterst tunt snötäcke täcker nu marken och vi har c.a 1 minusgrad.

  • 3 februari, 2012 at 13:28

   Men öppet vatten? Finns det några som fiskar havsöring nu? Det brukar väl vara rätt många småbåtar som sticker ut och trollar efter öring?

   • Sara G
    3 februari, 2012 at 15:42

    Ja, jag tror det eftersom jag köpte färsk havsöring från fiskvagnen utanför Coop i går.
    Jag går ner till hamnen någon dag och kollar.

 8. Allan
  3 februari, 2012 at 15:52

  Rapport från Malmö: Strålande sol, nästa vindstilla, – 8.

 9. Ingegerd
  3 februari, 2012 at 22:27

  Umeå: -24 i morse, nu har det blitt blitt i jämförelse; -19.

  Såna här dagar kan inte heta heta. Nej, man kan nog kalla dem kalla. En ordvits min pappa lärt mig och idag stämmer det rätt bra :)

Comments are closed.