SD spelar Nazistmusik


Idag fortsätter radioprogrammet Kaliber sin serie avslöjande reportage om det främlingsfientliga och nazianstuckna sällskap som kallar sig
– Sverigedemokraterna.

Under veckan som gått har det tydliggjorts att medlemmar i Sverigedemokraternas Ungdoms-
förbund, SDU, genom hot och våld tilltvingat sig en inspelningsutrustning som en av Kalibers reportrar hade då hon följde med på en resa till Tallin. Man har dessutom visat filmade bilder på Sveriges Radios hemsida som tydligt visar att en kvinnlig medlem i partiet gått ut med en väska på fartygets däck. Då hon strax efter kom in så hade hon inte längre väskan. Det finns anledning att anta att Kalibers inspelningsutrustning numera ligger på Östersjöns botten.

Trots dessa filmbilder så valde åklagarmyndigheten att lägga ner förundersökningen i brist på bevis. Ett beslut som sannolikt kan överprovas om någon kontaktar åklagarmyndigheten och begär att man återigen tar ställning i frågan.

Ofta när jag skrivit om denna nazianstuckna sammanslutning så har olika medlemmar och sympatisörer hävdat att man vare sig är rasister eller nazianstuckna, något som man försöker bevisa med att kalla sig israelvänner och länka till israelvänliga bloggar. Eftersom Sverigedemo-
kraternas största hatobjekt är islam och muslimer, så fyller deras vurmande dubbla funktioner, allt enligt tesen att fiendens fiende är min vän. Undersökningar har nämligen visat att Sverige-
demokraterna är landets mest antisemitiska politiska parti.

Sveriges Radio/Ekot: ”Vit makt-musik, det vill säga uttalat rasistisk musik, spelas på sammankomster med Sverigedemokraternas högsta politiska ledning. Det visar en granskning som Sveriges Radios Kaliber har gjort. Partiledaren Jimmy Åkesson deltar och tar inte avstånd. Detta trots att Sverigedemokraterna utåt tar tydlig ställning mot rasism och främlingsfientlighet. I en inspelning från en konferensresa med Sverige-
demokraternas ungdomsförbund, SDU, till Tallinn, hörs Sverigedemokraternas förbundsordförande Erik Almqvist högt sjunga med i låten Folkligt uppror med Fyrdung.”


© Hans Lindström / http://www.bonton.se

Nu ska det bli intressant att höra Jimmy Åkessons förklaring till att han är närvarande när de spelar Vit Makt-musik och nazistiska kampsånger. Utan att ha hört det andra programmet, av de tre program som Kaliber gjort om Sverigedemokraterna, så kan jag konstatera att fler än undertecknad nu borde inse att Sverigedemokraterna är en samling människor som använder slips och en nedtonad främlings-
fientlig retorik för att försöka dämpa sin rasistiska image.

Jag tycker nästan lite synd om de israelkramare som så skamlöst utnyttjats av gruppen för att de ska kunna dölja sin rasistiska agenda. Allt handlar om hat mot muslimer, och har de inbillat sig att SD:s olika bloggare är solidariska med Israel så kommer dessa efter Kalibers programserie att lätt kännas igen på sin långa Pinocchioliknande näsa.

Lyssna på Kaliber klockan 13.00 i P1!

SR/Ekot * SR/Kaliber

Andra om: , , , , , , , , it ETC SVT AB Dag DN Ex SvD

[tags]Sverigedemokraterna, Israel, Kaliber, Rasism, Främlingsfientlighet, Islam, Muslimer, Islamofobi, Politik[/tags]


7 svar till “SD spelar Nazistmusik”

 1. ”Jag tycker dessutom lite synd om de israelkramare som så skamlöst utnyttjats av gruppen för att de ska kunna dölja sin rasistiska agenda.”

  Varför då? De delar ju samma ideologiska rötter. Det är väl snarare en merit att vara rasstatsanhängare i dessa sammanhang, ”jag gillar vad du gör men inte vad du är”….

 2. Sd har alltid varit en bunt smygnazister, syns inte minst på deras fullständigt bizarra kommentater de försöker få publicerade på min blogg. SDU är värst och skyltar med sin dumhet. Ska spara all skit och publicera det värsta någon dag.

  Att Kristdemokraterna tycks välja samarbete med Sd istället för tex Socialdemokraterna är också intressant. En röst på Kd = en röst på Sd?

 3. Nu får Israelkramarna känna på hur det känns att ha kriminella element på sin sida. Precis som Israelkramarna drar nytta av AFA och dylika grupper och försöker påvisa att Palestinarörelsen/Vänstern har kopplingar till dessa, skulle vi nu om vi vill kunna påstå att Israelkramarna är rasister och smygnazister. Det ska vi dock inte göra eftersom vi inom de palestinavänliga FREDSrörelsen befinner oss i ett moraliskt överläge gentemot våra åsiktsmotståndare och inte behöver ägna oss åt smutskastning.

  För att gå tillbaka till ämnet Sverigedemokraterna så kan man väl bara konstatera att det vi alltid kännt till nu bekräftas. Sd är och har alltid varit en samling rasister/nazister och det enda som ändrats är att de israeliska judarna blivit deras vänner då de hjälper till i kampen mot det ”demografiska hotet” muslimerna utgör.

 4. Det är lite entrism över det hela. Ljuga om sin politiska agenda för att få möjlighet att genomföra den. Det måste vara väldigt jobbigt att vara medlem i SD, för man driver sin politik utan att säga vad man tycker.

 5. Ja man kan inte säga att vare sig SD eller SDU uppvisat någon enda medlem med intellektuell kapacitet över Schimpans. Det är rent sorgligt. Men det är oftast absolut nödvändigt att vara särskolemässig för att fastna för den sortens retorik. Bra inlägg som vanligt!