SD och Horst Wessel


[column width=”49%” padding=”2%”]
Själv brukar jag aldrig tycka synd om Maud Olofsson, snarare tvärtom. Min normala uppfattning om den kvinnan är inte särdeles smickrande även om den bara handlar om hennes politiska uppfattning. Jag retar upp mig på henne helt enkelt. Men när jag tittade på den ”debatt” hon hade i morgonsoffan med Sverigedemo-
kraternas führer så tyckte jag synd om henne, hon blev ordentligt arg på honom. Jag fick nästan en känsla av att hon skulle ha klappat till honom ifall inte TV-kamerorna var där.

Dessutom listar tidningarna alla fel som fanns i den debattartikel han fick publicerad i Aftonbladet, fel som han utan vidare påstod inte var några fel. Och uttryck som han hade fällt i artikeln hade Aftonbladet skrivit dit utan hans medverkan. Jimmie Åkesson är ett offer för elaka konspirationer och redaktörer. Dessutom finns det minsann en centerpartist som är för Sharialagar, envisades han med att upprepa. Se på filmsnutten och kolla särskilt in Maud Olofssons ansiktsmuskler. Jag känner inte henne, men jag skulle åtminstone backa någon meter om jag stod alltför nära den kvinnan då hon ser ut så.

Jag kan givetvis inte veta om centerledaren är beredd att ta till knytnävarna, men det var den känsla lag själv fick när jag såg filmen. Det är inte så svårt att se tragiken bakom Jimmie Åkessons åsikter. Vettiga och sansade människor vet att det finns idioter inom alla religioner. Galna kristna känner vi till, likaså galna judar och muslimer. Men andelen idioter bland hundra slumpvis utvalda bland religionernas anhängare är jämt fördelade. Av hundra judar så är 4-5 sådana som vi av olika skäl skulle vända oss ifrån, och det är likadant bland muslimer och kristna. Vissa människor fungerar vi väldigt illa med, eller så kan vi inte bara med dem.

Men för Jimmie Åkesson stämmer inte denna sanning. Han reagerar negativt på fem procent av judarna och lika många procent av de kristna, men nittiofem procent av muslimerna, han, liksom vissa andra som jag skriver om ibland. Ordet islamofob är både välfunnet och beskrivande, problemet med begreppet är allt annat som innefattas i den ideologi som

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]

Sverigedemokraterna försöker sprida. Att Horst Wessel dyker upp i mitt huvud beror säkerligen på alla gamla krigsfilmer, jag kan inte erinra mig melodin men jag skulle säkerligen känna igen den om jag fick höra den. Nej, jag skippar Youtube för jag vill inte höra den.

Nu intensifieras debatten på bloggar och i pressen om vilken effekt debattartikeln och den myckna uppmärksamheten får för det rasistiska Sverigedemokraterna. Det är svårt att ha någon särskilt kvalificerad uppfattning i den frågan, möjligen drar de till sig ett antal tokar, i alla fall på kort sikt. På lite längre sikt så tror jag att många känner sig tveksamma när de får frågan om vilket parti de ska rösta på. Det finns en stämpel på partiet, dess sympatisörer betraktas som sannolikt som förlorare. Om sedan det betyder något i valet den 19 september nästa höst vet jag inte, men det kan inte vara speciellt roligt för dem att berätta vilka de ska rösta på efter denna uppståndelse. De utpekas som nazister och alltfler anser att det är just det de är.

[/column]
intressant Andra om: , , , , , , , , , ab12 svd123 ex1 dn12 t


40 svar till “SD och Horst Wessel”

 1. Jimmie Åkesson är en lögnhals. Jag blev förbannad när jag såg honom i morgonsoffan. Jag är inte någon praktiserande muslim men jag kräver en viss utövning av sharialagen så att muslimska kvinnor ska få kunna skilja sig. En ”svensk” skilsmässa godänns aldrig i hemländerna och många kvinnor får kämpa hårt för att få det. Det är väldigt svårt och innebär att en skildmuslimsk kvinna inte kan skilja sig.

  Om muslimer FÅR gifta sig muslimskt så ska de kunna få ut en muslimsk skilsmässa. Det är den enda särlagen jag någonsin hört muslimer få önska sig! På heder och samvete!

  • En ”svensk” skilsmässa godänns aldrig i hemländerna och många kvinnor får kämpa hårt för att få det. Det är väldigt svårt och innebär att en skildmuslimsk kvinna inte kan skilja sig.

   Det är liknande regler inom judendomen. Där måste en ”överste-rabbi” godkänna skilsmässan har jag för mig. Och är inte bägge parter överens så kan det ta många år.

   • Rätt, Jinge!

    I Israel, där borgerliga vigslar är förbjudna, får inte kvinnor skilja sig om inte mannen godkänner det. Och även om båda vill skilja sig så ska det gå genom en rabbi – som först ska kämpa för att se till att paret inte skiljer sig.

 2. Jag ville skriva att en skild muslimsk kvinna kan aldrig gifta om sig om hennes skilsmässa inte är bekräftad av så kallad shariadomare eller imam.

 3. Jo, och jag minns hur den går. Man kan få krypningar för mindre. Hoppas att sverige slipper dessa rassar i riksdagen!

 4. Ännu ett inslag som hjälper den offerbild som SD så gärna vill ge av sig själva. Maud Olofsson maler på och undviker konsekvent att svara på hans frågor, och när han försöker säga något blir han samtidigt avbruten av både Maud och programledaren.

  Jag tror att det är JUST den här typen av framställningar som gör att SD får fler och fler väljare för var dag som går. Jag tror fortfarande att det enda sättet att råda bot på SDs framgång är att bemöta dem med fakta och sakliga svar.

 5. Man kan väl hoppas att Aftonbladets redaktör tänkt tio steg framåt innan han publicerade det där illaluktande populistdravlet – te.x. en fysisk kopia av debattartikeln signerad av Jimmy själv, signerad med vittnen närvarande – för att en representant från SD skulle hävda att han blev felciterad och därmed göda de konspirationsteorier om vänstervriden media som florerar rätt friskt i högerkretsar.

 6. Den dagen nazisterna kommer in i riksdagen så flyttar jag. Är folk så jävla korkade får dem skylla sig själva.

 7. Det intressanta är att Åkesson inte svarar på en enda fråga från vare sig Olofsson eller programledaren. Är verkligen inget fan av Olofsson men tycker hon gjorde det bra mot en slipad partiledare som uppenbart bara var ute efter att mala på om en specifik Centerpartist som av vad det verkar inte företräder partiets linje samt att spela martyr.

  Ska Sd vara med i debatter så måste det vara en hårdhudad debattledare som kräver SVAR på sina och motdebattörens frågor. Annars blir det en pinsam parodi vilket detta var ett tydligt exempel på.

  • Håller med. Jag skulle vilja se Janne Josefsson hålla i den här debatten. Fy sjutton vad vad Jimmie hade fått skinnet svett då. Han hade gått hem med svansen mellan benen.

 8. Tyvärr så tror jag att Aftonbladets publicering av Åkessons smörja kommer att göra Sd ännu större. Hittills har all uppmärksamhet bara gynnat Sd. Detta faktum gäller för övrigt alla populistiska partier.
  Är rädd att Sd med hjälp av martyrskapet, skapat av allt kompakt motstånd, kommer att få ca 6-7 % i valet 2010.

 9. Lyssnar man på centerpartister ute i centerland på landsbygden finner man att de nog ligger närmare Jimmie Åkesson än Maud Olofsson i morgonsoffan.
  Det är lätt patetiskt att höra en centerledare fördöma SD med tanke på var centern (bondeförbundet) stod under 30- och 40-talet.
  Det var centern som stod för nazismen då? Minns bara Olle i Sjöbo!

 10. Hade varit störtskönt om hon hade klappat till honom… Min respekt för henne hade definitivt ökat.

 11. Det är sant att bondeförbundet var brunt före och under kriget – och hos många, speciellt på den skånska och gotländska landsbygden så lever dessa minnen kvar i form av diverse konstiga och grumliga teorier och tankar om ”ras” och osvenska främlingar.
  Jag tyckte att Maud Olofsson gjorde bra ifrån sig, men hon borde ha slagit nazzen i huvudet med handväskan. Det hade gjort susen.
  Det skulle vara kul att få veta vad en sd:are anser vara ”svenskhet”. Om någon ur den kretsen försöker klargöra det, kan du inte låta oss andra som inte vet, Jinge, få en uppfattning om det fenomenet?

  • Det skulle vara kul att få veta vad en sd:are anser vara ”svenskhet”. Om någon ur den kretsen försöker klargöra det, kan du inte låta oss andra som inte vet, Jinge, få en uppfattning om det fenomenet?

   Det går nog inte att beskriva utan att det stinker om svaret, och gör det så släpper jag inte fram det. Det är många nazzar som försöker komma igenom nu med svepande formuleringar om muslimer, du anar inte…

   • Jag är född i Dalarna. När vi flyttade till en grannsocken på 50-talet, så fick klart veta att man var ”utböling” tills vi hade bott där där i 3(tre) generationer. Hoppas det räcker som svar på din fråga.

 12. Jag håller faktiskt inte med ovanstående att Åkesson fick på pumpen. Oavsett vad man tycker i sakfrågan, så tycker jag att Åkesson är en mycket skickligare retoriker än Maud. Hon är ju helt hysterisk och hoppar mellan ämnen och svarar inte på Åkessons kritiska kommentarer. För den som inte kunde något alls i frågorna som diskuteras, hade ju varit helt övertygad om att Åkesson har rätt.

   • Bulls Eye! Jag undrade vad det var för fel på honom när jag såg det i morse. Han är nog sjuk stackarn.

  • Gagne, ditt inlägg säger en hel del om den nivån du befinner dig på.
   Dina uttalande bygger enbart på önskedrömmar! Den som vann debatten var utan tvekan Maud. Fastän hon inte brukar vara min favorit. Utan snarare tvärtom
   Åkesson en retoriker, påstår du! Hahaa!
   Jo jag tackar jag! Han talar som den lurk han är, ljuger och påstår saker som inte har någon som helst substans.
   Han gjorde helt enkelt bort sig, det är bevisat!

 13. Det jag inte förstår är varför Maud inte bara svarade på Åkessons hang up fråga om Mahmoud Aldebe… han, Mahmoud Aldebe, skrev ju själv i en artikel i expressen för någon vecka sedan att han dragit tillbaka kravet på särlagsstiftning.

 14. Tycker att samtliga politiker är själv goda muppar, som bidrar till att sådana som Åkessson kan nämnas i sådana här debatter. Ett exempel jag har en dotter som går i en liten skola på landet och nu sen ca 3-5 veckor tillbaka i tiden har det börjat 5 somaliska barn där. Ja vad kul att kunna hjälpa de nya barnen in i en trygg svensk skol miljö. Men vad gör våra tok politiker i Borlänge jo de ger de här fem barnen skolskjus till och från skolan vad kan man då hoppas åtstakomma med det, jo att 4 andra barns föräldrar som får kämpa med att skjussa sina barn till samma skola. Hmmmm undrar om inte iallafall några av dessa föräldrar tänker (dessa jävla sv–t ska–ar får allt gratis och serverat) ursäkta språket! Tur att jag vet att det inte är deras fel att de blir särbehandlade, de har säkert inte bett om det.
  Kontentan är att våra politiker skapar soff rasister helt utan anledning behandla alla lika så skall vi nog se att sådana muppar som sd försvinner våra politiker är för gammalmodiga. för att kunna hanskas med sådana problem.

  • Här i norra Stockholm så åker våra barn pendel och buss till skolan.
   I vischan så är det väl dessa avstånd som gör att dem måste få skjuts samt att deras föräldrar inte har bil eller körkort.
   Hade en grannpojke som fick åka taxi till skolan medans vår åkte buss , det visade sig att han fick specialundervisning i specialskola , inget jag önskar mina kära.

   • Samma vindar, samma dofter.
    http://www.youtube.com/watch?v=RA7YuU1ndiU
    Tony, det är dags att vädra ut den förädiska Horst Wessel-odören och spela en skiva som är lika aktuell nu som då.
    Under tiden du lyssnar kan du väl funder på om det inte har med avståndet till skolan att göra, att dessa barn får skolskjuta…
    Eller att de utsätt för mobbing?
    Eller något annat?
    Om du inte vet den egentliga orsaken – så ring ett samtal och fråga, för det har du rätt till, att få veta.
    Ditt inlägg underblåser det som inte borde få finnas och andas desutom avundsjuka.
    http://xxx

    (Det räcker med en (1) länk) / Jinge

 15. Men för fan, Jimmie Åkesson och hans eviga tjat om ”könssegregerad simundervisning i vissa svenska skolor”. Han har inga belägg för sina ord och kommer inte hitta heller, då allt han säger är en lögn. Jag har gått på fyra olika grundskolor, går på gymnasiet nu och har alltid gått på skolor som är ganska blandat kulturmässigt. Vi har aldrig könssegregerad simundervisning och jag har aldrig någonsin haft det eller hört om någon annan klass som har haft det. Vi sjunger ALLTID ”Den blomster tid nu kommer” och vi har ALLTID våra skol avslutningar i kyrkan och så länge jag minns har inga av mina muslimska kompisar jag har haft varken klagat eller ens blivit upprörda på något sätt. All skit Åkesson slänger ur sig börjar gå mig på nerverna. Man kanske borde gå ut och fråga elever i skolorna hur det verkligen ser ut, för att förstöra Åkesson total idiotiska teorier, som inte har någon sanning i sig alls.

  • Muslimer i Mellersta Östern, Syrien Palestina Irak Libanon Egypten etc har alltid besökt kristna kyrkor för delta med kristna vänner och grannar i allt från barndop bröllop till begravning. Jummie Åkesson vet inte ens vad han talar om. Det finns ingen muslim som blir sur av att höra sitt barn sjunga en vacker svensk visa. Det går mot naturens lagar. Jag säger det därför att jag vet det av egen erfarenhet. Av alla muslimska familjer jag känner är det en enda som inte låter sin dotter simma sedan hon blivit könsmogen och det får de skit för av alla andra som vid varje tillfälle försöker få dem att ändra sig.

   Ett är säkert! Dottern ifråga kommer aldrig att upprepa sina föräldrars dumheter.

 16. Bara bra att dom bekänner färg.
  Alla från extrem-högern röstar väl SD oavsett, men när dom bekänner färg så lurar dom inga andra att rösta på dom.
  Gott så.

 17. Det är USA och dess svenska hejarklack (Alliansen) som hetsar mot Muslimer. FRA-lagen är en produkt av detta hat. När Alliansen fiskar i dessa grumliga vatten så tar SD politiska poäng av detta; och då vänder sig Centern mot denna hest trots att de själva har skapa den? Om det nu är allvar att de rödgröna går i hopp med de blå, så får vi en enpartistat och de lär massorna rösta på Sverige Demokraterna!

  Snacka om politiska Självmål! Men det är nog uträknat så. Det är alliansen huvudsyfte att vrida opinionen mot höger så långt som det bara möjligt.

 18. Undrar om Maud debatterar med Staffan Danielsson och Lennart Pettersson också. Skillnaden mellan Jimmy Staffan och Lennart är inte så där glasklar för mig.

 19. Staffan och Lennart är två Centerpartistiska riksdagsmän som har skrivit motionen ”Motion 2009/10:K250 Användningen av burka eller niqab”. De anser att öppenhet, demokrati och religionsfrihet är jätteviktigt men det finns en gräns. Gränsen överskrids när en muslimsk dam vill köpa mjölk eller sitta på en parkbänk utan att visa ansiktet.

 20. Tolgfors, vår försvarsminister bekämpar extrema muslimer på plats i Afghanistan med motiveringen att om han inte gör det så kommer dom att bli ett hot mot oss här i Sverige.

  Mona Sahlin svarar på frågan om det är rätt att lemlästa barn för att införa demokrati i ett land som styrs av extrema muslimer …”Ja det tycker jag” säger hon utan en sekunds tvekan.

  En ung osympatisk man vid namn Åkesson vill inte ha några fler muslimer i vårt land för han har hört extrema muslimer säga att de skall sprida sig och ta över makten i världens alla lander.

  Politiker ligger i samma säng och värmer varandra av rädsla att mista makten till det som dom inbillar sig är extrema och ondsinta människor, människor som inte är demokratiska som vi. En rädsla som resulterar i att vapenvägrare drar ut i krig på andra sidan jorden, en rädsla som får socialdemokraternas kvinnliga partiledare Sahlin att tycka ”att det är rätt att lemlästa barn”, en rädsla som får Åkesson att vilja stoppa invandringen till Sverige, en rädsla som får demokratiska länders ledare att misstro de egna befolkningarna så pass att dom vill lyssna på och kontrollera allt som sker. Åkesson spelar inte med dom stora pojkarna än dom som tar till riktiga vapen mot extrema muslimer, dom som inte bryr sig om demokratin får styka på foten bara makten inte hamnar i händerna på andra är dom själva.

  FRA-lagen, svenska soldater och SD spelar i samma lag mot samma extrema muslimer, det är bara att gilla läget. :)

 21. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx …Tycker det är konstigt att man inte ska våga yttra sig överhuvudtaget i det här ämnet utan att få glåpordet rasist kastat efter sig.

  Här är det en regel att rasistiska kommentarer raderas. / Jinge