Sarah Palin i media, och i bloggar

Det är lustigt att följa Sarah Palins smek-
vecka med media, för det var inte mer än så. Men vissa tyckare har faktiskt blivit mer än förtjusta i henne verkar det som.

Och det är ju bra. För en kvinna som kan ta bössan och gå ut för att skaffa mat kan rimligen inte vara en dålig kvinna. I SvD kallas hon ”Fröken Sympatisk”, och det är möjligen en bra beskrivning av hur republikanerna vill betrakta henne. Fast i sanningens namn så är hon inte någon fröken, å andra sidan är artikeln inte heller speciellt positiv. Andra artiklar berättar om vänskapskorruption, eller det faktum att hon verkar ha så oerhört dålig koll.

Det sista är illavarslande eftersom hon faktiskt kan bli USA:s vicepresident med vad det innebär. En av effekterna är att hon ska vara vice för en 72-årig man, något som ökar oddsen för att hon de facto ska få träda in i

Sarah Palin

rollen som president. Obamas medarbetare har redogjort för ett gammalt talesätt, en gris blir inte annat än en gris även om man målar läpparna på den. Något som får tjäna som förklaring till min lilla välmenande illustration… SvD123 DN1 it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Ironi, Sarah Palin, Presidentvalet, Republikanerna, Bloggare, Korruption, Mediekritik, USA, Politik[/tags]

  4 comments for “Sarah Palin i media, och i bloggar

 1. Mr Biz
  15 september, 2008 at 14:16

  I helgen har Alaskaborna själva gått ut och demonstrerat vad de tycker och Daily Kos har en del bra bilder HÄR

 2. Arebir
  16 september, 2008 at 09:23

  Egentligen kan man undra varför folk gör om samma misstag!

  Folk är trötta på Bush! USA:s utrikespolitik har varit en radda av invasioner och krig de senaste 8 åren! USA:s anseende i omvärlden har sjunkit till en bottennotering och ekonomin visar på enorma budgetunderskott! Höga bensinpriser och klimathot oroar!

  Och ändå så är folk nu lyriska över en skruvad hockeymorsa som vill forsätta på samma linje!

  Kanske är det som för rökarna! De vet att de borde sluta men de kan/vill inte!

 3. 16 september, 2008 at 11:39

  Noterar att det finns en facebook-grupp som hellre vill se en annan Palin:

  ”We hereby petition to swap Sarah Palin, Republican nominee for Vice President of the United States, for Michael Palin CBE, actor, writer, and Python.

  Because we would rather buy a dead parrot from Michael Palin.”

 4. 17 september, 2008 at 10:24

  Göran Rosenberg skrev en intressant artickel angående Palins styre i Alaska i DN i morse. Om det han skriver stämmer så sitter McCain med en stor jäkla lögnare i knäet som slår sig för bröstet och snackar om oberoende från staten och hur Alaska skulel vara ett föredöme ekonomiskt efter att hon tog över. Större ekonomiska kriser är nog att vänta om den damen tog över i Vita Huset.

Comments are closed.