Bort med Sahlin och Ohly?

Idag toppar Aftonbladet sin förstasida med uppmaningen att Sahlin ska avgå, de har gjort en undersökning bland S-väljarna där varannan som röstat på (S) anser att Sahlin bör avgå. Expressen kontrar med att toppa med motsvarande, Lars Ohly har sagt att han ännu inte vet om han kommer att stå till förfogande för partiet i kongressen 2012, men att han ska tänka igenom saken och berätta i god tid.

Det får Expressen till att han öppnar för sin avgång, det är inget som skiljer hans besked idag från det igår, eller förra veckan, men tidningen måste givetvis kontra på Aftonbladets löpsedel. Om det är särskilt god journalistik vet jag inte eftersom det han sagt givetvis inte är några nyheter, Aftonbladet har i alla fall undersökt saken och konstaterat hur litet förtroende de socialdemo-
kratiska väljarna har för sin partiledare, vilket givetvis gör att man kan tala om nyheter i det fallet.

När det gäller Sahlin så anser jag att det handlar om ett minimikrav, hon bör lämna partiledarposten, och måste man släpa henne därifrån så skadas partiet ännu mer. När det gäller Vänsterpartiet så är det inte lika enkelt, Ohly är duktig på att tala och på att synas i media, och någon given kandidat att efterträda honom finns inte, i vart fall har jag inte sett någon tydlig. Det som däremot syns är en viss bunkermentalitet, men jämfört med (S) så är den i vart fall inte värre.

Antagligen får vi även fortsättningsvis räkna med en massa sensations-
skriverier och när vi närmar oss 2014 så lär återigen vänsterledaren hamna i fokus, oavsett vad vederbörande än heter. Och det eftersom den borgerliga pressen gärna frångår både hederlig journalistik och vanliga etiska regler när det gäller att trumma in det borgerliga budskapet.

it , , , , , , ex12 ab123 dn123 svd123 svt

  6 comments for “Bort med Sahlin och Ohly?

 1. G
  1 november, 2010 at 17:46

  Jonas Sjöstedt är väl en given kandidat. ?

 2. KalleB
  1 november, 2010 at 17:53

  Ack ja:

  Mona skulle inte blivit partiledare. Alternativ? Vet Ej.

  (S) har redan lierat sig med moderaterna betr Afghanistan och mer kommer,troligen FK,AF och liknande där man egentligen varit överens redan innan valet.

  Fackföreningarna ligger (och har legat) som strykrädda hundar. Vart tog kampviljan vägen?

  Kan inte (S) plocka fram lite tydliga skillnader mot Moderaterna så blir det ett 20%-parti vid nästa val.

  (V) är lite för små spelare och tror sig kunna föröka sig genom delning… :)

  Men visst skall hon avgå!

 3. Torsten (orginalet)
  1 november, 2010 at 18:22

  Skall Sahlin avgå så hoppas jag vid gud att det sker av politiska skäl. Hennes verbala kramkalas med Bildt efter dagens krigsavtal var kväljande.

  Hur i h-e kunde V hamna i samma låda som henne?

  • 1 november, 2010 at 18:27

   Hörde du på studio-ett då efter 17.00 ??

   Nästan så det antyddes – kärlek mellan de bägge…

 4. 1 november, 2010 at 18:40

  Lars Ohly borde ha avgått på valnatten. Att han inte avgår förrän 2012 om ens det (återstår att se) är i sig ett problem. Då får partiet dryga två år på sig att ”förändra” och lägga om politiken. Jag är inte säker eller jag tror helt enkelt inte det räcker.

  Om Ohly bestämmer sig för att fortsätta över 2012 och får medlemmarnas förtroende (vore underligt men ändå) så kommer Vänsterpartiet återigen gå emot ett katastrof val. Förmodligen ett ännu sämre val än årets val. Det är jag tyvärr ganska övertygad om. En möjlighet finns givetvis att högern gör bort sig tills nästa val, Vänstern går fram på egen hand och så. Det är en öppning men annars tror jag det kommer gå åt skogen. Och att överhuvudtaget ha kvar en partieldare som lett partiet genom tre skitval rent ut sagt är för mig väldigt, väldigt märkligt.

  Vänsterpartiet väntar helt enkelt till rejäl förändring (jo, framtidskommissionen är en bra ide) om det ens kommer en sådan, till 2012. Det är beklagligt och väldigt märkligt enligt mig.

 5. Ella
  1 november, 2010 at 19:33

  Tyvärr tror jag att spekulationerna om vem som ska efterträda vem bara är ytterligare ett medialt drev för att sänka oppositionen och (som vanligt) göra alliansen totalt osynlig bakom dessa psuedo-nyheter. Vänstern vore kloka i att inte diskutera det här på löpsedlarna. Kanske borde man tom dra sig undan mediarapporteringen helt och hållet under en tid. Det tycks ju vara alliansens taktik och kanske borde man testa samma …
  Jag beundrar viljan att vara transparent i dessa krisarbeten som uppstått efter valförlusten, men när de borgerliga partierna gör alltmer för att dölja eller klä om sitt arbete och gömma sig bakom stängda dörrar, undrar jag om det är så smart.

  Det som skedde under valrörelsen har fortsatt på samma sätt. Oppositionen framställs som problematisk och alliansen dyker upp och är tillrättalagd. (Förutom Arkelsten då som dock verkar ha lagt sig till rätta redan några dagar efter ”avslöjandet”). Så länge vi har en så borgerligt kantrad mediabild så är det nästintill omöjligt att göra något åt detta, är jag rädd.

Comments are closed.