Religiös fanatism borde behandlas av psykiatrin


Religiösa dårar i USA har fått för sig att vatten som förut sipprade ur en kallkälla, men som nu kommer från New Yorks vattenverk är – heligt.

Dagen: ”Det finns helande kraft i vattnet som rinner ur Mariagrottan vid S:t Lucy´s Catholic Church i New Yorks förort Bronx. Det påstår i alla fall många troende. Många av dem vittnar om den helande kraft som finns i vattnet som rinner ur Mariagrottan, rapporter tv-kanalen NY1 News.

Att den naturliga källa vattnet ursprungligen kom ifrån nu har sinat, och att vattnet i fontänen numera kommer från staden, saknar betydelse menar man. Det är platsen i sig som är helig.”

Personligen så tycker jag att det är fruktansvärt att gammal vantro på tomtar och troll fortfarande existerar i vårt samhälle. Naturvetenskapen har bevisat att evolutions-
teorin stämmer och att vi människor är ett resultat av den och inte av något slags ande- eller annat sagoväsen. Likafullt finns det fortfarande människor som tror på gud och jag blir lika förvånad varje gång jag konstaterar detta.

Visserligen kan jag förstå lättjan bakom en gudstro, man slipper problematisera tillvaron och tänker sig att det finns någon som tar ansvar för allt. Skulle dessa människor öppna ögonen så upptäckte de snabbt ondskan i världen, men öppna ögonen vågar de inte. Frågan är vad som är hönan och vad som är ägget när man ser på många kristnas vurmande för krigsförbrytarstaten Israel. Kristna blir ibland spottade på av judar när de är på besök i t.ex. Jerusalem. Men aldrig har jag sett eller hört hur de förklarar det.

Ibland förleds jag att tro att det har att göra med någon slags kognitiv oförmåga hos kristna, även om tanken är lätt motbjudande.


Den här videon fanns på Youtube. Sionistlobbyn har dock fått Youtube att ta bort den, men man har inte lyckats med Liveleak – än. Filmen säger något, orkar kristna lyssna?

Ikväll ska jag blota. Inte på grund av att jag tror på någon gud, mer utifrån det att jag tar avstånd från religion.

Dagen12 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Fundamentalister, Fanatiker, Vilseförda, Gud, Jesus, Bibeln, Dagen, Kristna fundamentalister, Pingstkyrkan, Apartheidstaten, Krigsförbrytare, Israel, Mediekritik, Politik, Sagor, Folktro, Vidskepelse, Gudadyrkan [/tags]


11 svar till “Religiös fanatism borde behandlas av psykiatrin”

 1. Det finns ateistisk fanatism som t.ex. Humanisterna, som tror att en troende människa inte kan bli sekulär och att religioner globalt borde suddas bort från samhället.
  En del extrema o fanatiska ateister uttalar ”icke-tros bekännelse” innan dom kommer in i gänget o är lika aggressiva som tokreligiösa sekter!
  En religiös, troende människa är ofta ödmjuk och ibland överdrivit snäll, men så fort man ser liknande typer som kille från bloggen ”Att vara jude” liksom kille på videon ovan – då vet man att människa halkade ordentligt, djupt inne i religiös fanatism. Liknande typer finns bland muslimer, kristna, judar. Men bland ateister också.

 2. Harri, vem sa till dig att ateism är en religion?
  Jag har inte påstått det. Men att en del extrema människor har skapat en del sekter med ateistisk ”icke-tros bekännelse” är verkligen extremt, va?

 3. Det slår mig att de där judiska killarna är minst lika
  icke-verbala som våra egna smånassar.
  För övrig är kombinationen religion och politik alltid olustig.

 4. Tack för en klar och bra text kring kristna och deras egendomliga tankevärld. En skrämmande vidskepelse. Som de nu,efter Svenska Kyrkans skiljande från staten, frenetiskt kämpar för att tränga in, placera in, på skolor, äldreboende och sjukhus.Märk alla skolavslutningar som redigeras i kyrkor och den påverkan på unga människor som då och där sker. Verkligt motbjudande. Ett lömskt sätt att agera. Bryter dessutom mot Skollagen och Läroplan. Skolan skall var konfessionslös.– Ida D, Humanisterna har ALDRIG agerat på det sätt du påstår. Ingen begär en ”icke-trosbekännelse” av en ny medlem i Humanisterna. Skulle ju vara helt absurt! Och Humanisterna behandlar alltid kristna med silkesvantar i alla debatter. ”Respekterar deras tro”. Då är Jinge betydligt rakare och kärvare i sin kritik! – Vilket jag tycker är bättre.
  Ulla Johansson

 5. Problemet är när ni Ateister kristiserar oss troende hävdar ni att vi alltid är knäppa och att vi har psykiska problem. Jag kan säg att varken jag eller min hustru är några psykfall. Däremot har vi en helt annan moral och Etik som man kan undra om de flesta Ateister eller så kallade humanister har. De brukar aftast vara ganska Enkelspåriga

 6. #11 David – Struntprat. Vilken etik och moral är det du har som andra saknar?