Reklambanner mot kungafjanteriet?


Aftonbladet toppar sin hemsida med det faktum att den danska prinsessan Mary åkt in på sjukhus för att föda sitt tredje och fjärde barn, det ska nämligen bli två stycken på en gång. Eftersom det vare sig är det första barnet eller ens i Sverige så kan det ge en föraning om hur det kommer att se ut då Victoria och Daniel ska bli föräldrar.

AB: ”Kronprinsessan Mary har åkt till Rigshospitalet i Köpenhamn för att föda. Snart fördubblar kronprins Frederik och kronprinsessan Mary sin barnaskara. Paret, som redan har två barn, väntar tvillingar. Klockan sju i morse lades Mary in på danska Rigshospitalet för att föda, uppger danska TV2. Kronprinsessan Mary är snart fyrabarnsmor.”

Egentligen borde man ägna sig åt att göra en banner till alla republikanska bloggar, en banner som uppmanar tidningsköparna att avstå från tidningen den dag den visar de kungliga på löpsedeln eller förstasidan. Möjligen skulle det påverka nivån på kungafjäsket, om inte annat så kanske de byter ut de kungliga mot lättklädda kaffeflickor.

Kungafjanteriet fortsätter, nu har det kommit två små kungliga ungar. Man kanske borde göra en banner som propagerar för preventivmedel också..

it , , , , , , , , ab ex12 svd dn svt


9 svar till “Reklambanner mot kungafjanteriet?”

  1. Jag tycker inte det vore helt orimligt att ha med ett alternativ som säger något i stil med att det kanske finns något viktigare att önska sig i dagsläget, eller en ”Jag bryr mig inte”, eller ”Jag vet inte”, eller åtminstone ”Övrigt”. Men jag antar att det skulle bli ganska kontroversiellt om folk började önska sig att barnen var av ”övriga” kön. Hursomhelst är det fruktansvärt löjligt att Aftonbladet att ha med denna röstning överhuvudtaget, man så att säga frampressar att frågan på något sätt borde spela någon roll.

  2. Förlåt för att jag spammar, men jag ser att Google-annonsen längst ner på sidan gör reklam för souvernirer, choklad och så vidare med anledning av kungabröllopet. Borde det inte vara dags för Google Ads att plocka bort den smörjan, såhär ett halvår efteråt?

  3. Vi får väl glädjas åt att fyra ungar som allihop vill ha del att tronens rikedomar kan ge lustiga rubriker i framtiden. Förhoppningsvis blir det sånt bråk syskonen emellan att folket tröttnar och lägger ner monarkin. Hoppas kan man ju alltid.

  4. Det är verkligen en unik händelse att man åker in på sjukhus för att föda barn att man måste skriva om det. Detta är skrattretande.

  5. Man skriver väl om nästan alla kändisar som får barn. Och kronprinsparet i Danmark är väl kändisar. Inte så mycket att hetsa upp sig för, tycker jag.