Reinfeldts Valfläsk


Nu har valrörelsen verkligen startat, nu backar det ”nya” Arbetarpartiets ledare och säger att nu, när de lånat ihop pengar till de välavlön-
ades skattesänkningar, ja då ska de minsann ge pensio-
närerna en skattesänkning om de får ordning på finanserna. Att låna till den skattesänkningen är det dock inte tal om.

DN: ”Pensionärerna går först, före sänkta inkomstskatter för löntagarna. Det beskedet gav statsminister Fredrik Reinfeldt vid en träff med pensionärer på Tellus fritidscenter i Stockholm på onsdagen. På andra plats sätter han ensamstående föräldrar som är arbetslösa eller bara har deltidsarbete. När Sverige tagit sig igenom krisen vill Reinfeldt kompensera de grupper som hårdast har kommit i kläm, sade han vid träffen.”

Nu, efter att i drygt tre år drivit en klar och tydlig högerpolitik så tänker man återigen försöka nischa in sig mot mitten. Frågan är bara hur många som går på en så grov fint. Tänk ändå om alla bloggare kunde specialgranska valfläsket, oavsett vilken sida det kommer från. Inte ens moderaterna kan väl neka till att detta är just – valfläsk?

(Berätta om du ser tveksamma annonser!)

intressant Tags : , , , , , , , dn svd t


17 svar till “Reinfeldts Valfläsk”

 1. Jag undra om inte uttrycket valfläsk har sin bakgrund i att sossarna någon gång på 20 – 30talet lovade väljarna importera billigt amerikanskt fläsk. Det bröt böndernas monopol och makt

 2. Pensionärerna går först… hur kan han tro att någon ska köpa det?! Under de fyra åren vid makten som alliansen har haft på sig så har de ju gjort precis raka motsatsen mot detta precis som du säger. Höjt pensionärernas skatt, sänkt inkomstskatten för arbetande och dessutom i många fall sänkt pensionerna. Ska man verkligen behöva stå ut med en hel valrörelse av så lättupptäckta lögner som den här, den om de 100 000 nya jobben, den som Hägglund slängde iväg om satsningarna på infrastruktur, den som Björklund slängde iväg om ökad rättvisa och jämlikhet genom sänkt skatt på sk. ”hushållsnära tjänster” genom att detta skulle ge jobb till ”lågutbildade kvinnor” (detta är sagt 2010 i en partiledardebatt, inte någon gång i mitten av 1800-talet!). Om de fortsätter så här så behöver inte ens de Rödgröna ta upp kampen, utan bara luta sig tillbaka och vänta på valdagen.

 3. ”ge pensionärerna en skattesänkning om de får ordning på finanserna”

  Det där lilla ordet ”om” säger ju det mesta. Det blir alltså ingen skattesänkning för pensionärerna med den borgerliga regeringen.

 4. Den s.k. ”döds-katt” som figurerat i medierna de senaste dagarna är väl betydligt intressantare än den typ av snåla, trista politik som ger sådana kissar många tillfällen att hälsa på hos åldringarna?

  • Jag har läst det där oxo, jag tror lika mycket på det som på tomten. Men ofta brukar katter förmänskligas, här är det den mer traditionella rollen, de är mystiska och besitter egenskaper som andra varelser inte har. Det är så tramsigt så att det räcker och blir över…

 5. Hahahaha. När jag frågade en moderat utanför en valstuga vad de tänkte göra för studenterna lovade han att moderaterna skulle ge 300 kr mer per månad åt studenterna. Det vallöftet såg man inte röken av. Nu sista året har jag för mig att de fixade 100 kr mer i LÅN. Eller om det var 40 kr. Moderaterna vet att de kan lova vad som helst till pensionärerna när de inte kommer att behöva leverera ett jotta. Tro mig! De ser pension som ”bidrag”, dvs pest OCH kolera tillsammans och kommer säkert med roliga moralkakor istället för cash. För dem är vi ju alla lata parasiter som är mentalt handikappade.

  Om en moderat lovar någonting så tror jag inte honom, såvida det inte gäller sänkta skatter. Det är en fråga jag VET att de kan leverera på. Det är deras enda fråga.

  Ingen har förresten tagit upp om hur moderaterna lade ned arbetsmiljöverket, där Littorin ville ersätta hela rasket med markörer för företag.

  Glada och sura smileys har jag för mig att det var. Hur gick det med den fadäsen förresten? Det lät ju som ett skämt.

 6. Har man stått och blåljugit inför hela världspressen om att man spräckt bankbubblan, så är det ju inte svårt att sedan bara fortsätta på samma spår. Det går ju uppenbarligen utmärkt, och det ifrågasätts ju inte alls.

 7. Vad gör Reinvält som inte typ Vel-Mona gör? Utspelet om byggandet av hyresrätterna var bara pinsamt häromdagen.
  Tittar man på tidigare valår 80-90 talet känns det som att S och V lovar en massa saftigt kring kärnfrågor som tilltalar den stora arbetarmassan och pensionärerna, mens borgerliga valfläskar med åt en mindre grupper med skattesänkningar m.m. Det gjorde att S o V kunde spöka med borgarspöket ”rösta borgerligt så kommer allt bli än värre!” Eftersom S och V sedan skiter i att uppfylla mycket av det som de lovat och för en till slut en ren borgerlig politik provar borgerliga samma taktik att lova mer åt vänster för att plocka röster. Det visar sig funka bra när tillräckligt många är desillusionerade av denna ideologiska swap.
  Jag kan lova att mer än hälften av de som finns kring mig är kraftigt förvirrade när det gäller politik och block, resten tenderar skydda sig från förvirringen genom att vara extrema.
  Vi urholkar vår demokrati genom denna mot-mitten-inflation.

 8. Uppenbart valfläsk ja, hade det inte varit val i år så hade detta uttalande aldrig kommit. Moderaternas politik de senaste åren har konsekvent varit att gynna arbetare och det finns inget som talar för någon underliggande ändring av den politiken. Däremot vet de att de måste få röster även av andra grupper i samhället för att kunna fortsätta genomdriva sin politik.
  Jag tror dock att pensionärer är en väldigt svårflirtad grupp. De flesta pensionärer har hela sina liv röstat antingen rött eller blått och att få dem att byta såhär i elfte timmen är sannolikt en mycket svår uppgift.

  • Gynna arbetare? Det är arbetare som tar fysiskt slut först. De är arbetare som sjukskrivs och förtidspensioneras!
   De är kvinnor i vården som har de tyngsta jobben med att lyfta och vända på mer eller mindre handikappade människor.
   Så Jakob, känn dig grundlurad av moderatlögner.