Reinfeldt sågas av Andersson och Ohly


Att Ulla Andersson, riksdagskvinna (V) och Lars Ohly, partiledare (V), sågar högerregeringen är knappast en sensation, men i dagens debattartikel i DN gör man sågningen grundligt.

Andersson/Ohly i DN: ”Att inkomstskillnaderna ökar så kraftigt är alarmerande. Bakom de ökade inkomstskillnaderna finns skattesänkningar och nedskärningar som har missgynnat kvinnor. Beräkningarna visar att 57 procent av regeringens samlade skattesänkningar går till män och 43 procent till kvinnor. Den rikaste tiondelen av befolkningen som har tjänat mest på regeringens politik består till 76 procent av män. De har fått 23 procent av skattesänkningarna och haft en exceptionellt god inkomstutveckling (källa: Riksdagens utredningstjänst Dnr 2009:810). Det är tydligt att den Moderatledda regeringens jobbskatteavdrag och andra skattesänkningar gynnar män som redan är höginkomsttagare.”

Det är bra att partiets företrädare kan göra det så tydligt, den som tjänat på skattesänkningarna/-
arbetslinjen, är de som redan tidigare hade väl-
betalda arbeten och de var inte kvinnor. Det som faktiskt hänt är att fattigdomen har brett ut sig, precis på det sätt som alltid när det förs högerpolitik.

bild

Reinfeldt kommer att ha en hel del att förklara i nästa års valkampanj, inte bara varför man valde att lägga pengarna för en vaccinfabrik på skatte-
sänkningar för dessa välavlönade män…

i Andra om: , , , , , , , , , t

[tags]Ulla Andersson, Lars Ohly, Vänsterpartiet, Debatt, DN, Högerpolitik, Inkomstskillnader, Löner, Skattesänkningar, Politik[/tags]


6 svar till “Reinfeldt sågas av Andersson och Ohly”

 1. Anders det är inte bara att byta regering, för jag ser inget allternativ i dags läget för social demokraterna har ingen politik i dags läget och vänster har för litet stöd.

  Jag skulle älska se en vänster regering men som läget är nu så är det inte realistiskt.

  Jag kommer att rösta på vänstern och hoppas en politik kommer up om vi får en vänster regering.

 2. Om man räknar så som man vanligtvis räknar (relativt, inte absolut) visar det sig att inkomstskillnaderna har minskat, om än med väldigt lite. Att säga att de ökat är alltså direkt ohederligt av Ohly och Andersson.

  Se t.ex. uträkningen av Mattias Lundbäck (aka Hälsosamma Ekonomisten).

  • Du menar alltså att Riksdagens utredningstjänst, RUT, räknar ohederligt?

   Varför skulle inte borgarna protestera mot det i så fall? :-)

   Skärpning!