Reinfeldt, lögnare eller sanningsförvrängare?

Aftonbladet väljer att kalla det ”glida på san-
ningen” vilket jag anser vara ren feghet. Fredrik Reinfeldt skulle inte ha blivit statsminister om han inte ljugit om moderaternas politik.

AB: ”Fredrik Reinfeldt har en tendens att glida på sanningen när han är pressad. Så var det i FRA-
debatten. Myndighetens arbete ”är inte kopplat till individer”, påstod statsministern då. Så är det också i klimatfrågan, när toppmötet i Köpenhamn närmar sig och regeringens politik ifrågasätts. ”Vi inrättade en Co2-skatt i Sverige 1991”, hävdade Fredrik Reinfeldt i riksdagen den 12 mars. ”Det var mycket klokt av den dåvarande borgerliga regeringen att inrätta denna.” Konstigt bara att lagen om koldioxidskatt trädde i kraft 1 januari 1991, när socialdemokraten Birgitta Dahl var miljöminister. Propositionen skrevs under av Ingvar Carlsson och Erik Åsbrink.”

Och så var det i debatten innan valet då han sade i direktsänd TV att moderaterna inte skulle medverka till en lagstiftning som innebar att man skulle jaga en hel ungdomsgeneration. Nu vet vi alla hur det gick och IPRED-lagen innebär dessutom att regeringen överlåter åt det privata näringslivet att efter eget skön sätta fast sådana som de anser bryter mot upphovsrätten.

Men den fetaste lögnen av dem alla, det är den som fick till följd att moderaterna nu sitter i regeringen. Man hävdade nämligen att det Moderata samlings-
partiet var Sveriges nya arbetarparti. Jag vet inte om jag borde skratta eller gråta, för aldrig har väl ett parti lyckats lura till sig regeringsmakten genom falsk marknadsföring tidigare, inte i Sverige i alla fall.

Nu gläds de borgerliga tidningarna åt att Reinfeldt har ett högt förtroende som partiledare, samtidigt som de med illa dold förtjusning konstaterar att Mona Sahlins förtroende minskar i stadig takt. Det man då medvetet förtränger är att alla samlas runt regeringspartiet när det stundar svårare tider, och man glömmer också att de svårare tiderna för

pensionärer, sjukskrivna och de arbetslösa beror på – regeringens politik.

Att Borg och Reinfeldt anammar lite socialdemo-
kratisk retorik när det gäller bankdirektörernas löner och andra frågor som t.ex. bonusar är möjligen smart, men det avspeglar inte vad dessa herrar egentligen tycker. För moderaterna är inget ”arbetarparti” och kommer aldrig att bli.

En av de senaste bluffarna är Borgs löfte till kommunerna och landstingen i riksdagens talarstol den 26 februari. Då skulle man ta särskild hänsyn till deras kris sade man, nu visar det sig att 15 000 personer riskerar att få gå.

Andra om: , , , , , , , , , , , it AB1234 SDS HD SvD123 DN123

[tags]Reinfeldt, Borg, Moderaterna, Arbetarpartiet, Mosa Mona, Retorik, Lögn, Sanning, Val 2010, IPRED, FRA, Politik[/tags]

  9 comments for “Reinfeldt, lögnare eller sanningsförvrängare?

 1. Anselm
  19 mars, 2009 at 07:12

  En lögnare inger alltid förtroende tills lögnen är genomskådad.

 2. 19 mars, 2009 at 07:22

  Varför inte helt enkelt säga att oppositionen är kass och bjuder Alliansen på det här? Alternativt att det inte är någon större skillnad mellan regering och opposition? Resultatet blir ju ändå detsamma – Reinfeldt kan fortsätta härja.

 3. uno
  19 mars, 2009 at 08:08

  Reinfeldten och Borg är sanna opportunister, varken mer eller mindre. De kör en retorik som handlar om att vara mer sossar än sossarna men politiken är gammal moderatsörja i alla fall. Bra bloggat igen.

 4. Surgubben
  19 mars, 2009 at 08:20

  Det är inte Mona Sahlins fel. Sossarna sjönk ner i ett självbelåtet pampvälde redan under Palme. Fallet drog med sig hela eller nästan hela vänstern så att arbetarrörelsen i stor utsträckning sitter kvar i trettiotalets slagordsrepeterande. Vänstern kritiserar många saker men har inget samlat alternativ i dag. Det vore på tiden att man utvecklade ett sådant.

 5. nature
  19 mars, 2009 at 08:23

  Ja det stämmer …. Man vet inte om man skall skratta eller gråta åt Alliansens lögner. Hade vi en ”fri press” värt namnet (som av riksdags har fått i uppdrag att granska makten) så hade hans popularitet inte varit vad den är idag.

 6. Jaanus
  19 mars, 2009 at 10:32

  Ta bort fantasierna och skriv igen! / Jinge

 7. Sara G
  19 mars, 2009 at 10:38

  Ytterst få tycks ha sett stålet i Reinfeldts blick, men det glimtar ibland fram som vässat stål när det hettar till i debatten. Han verkar obönhörligt kallsinnig och riktigt otäck mot allt som går emot högerns ideologi. Vilken är om man summerar: att ge åt de rika och ta från de fattiga, svaga och utarmade.
  Vi står inför den svåraste krisen i mannaminne, ändå går alliansens ledare fortfarande fram som bulldozers med en retorik som, främst moderöttern, knyckt från Vänstern. Det nya arbetarpartiet!
  Samtidigt kör högern med en låtsad omtanke om väljarnas väl och ve.
  När det egentligen bara är våra skattepengar som man vill fortsätta omfördela så mycket det bara går, och mer därtill…
  Räcker det inte att spelas på börsen med våra pensionspengar? Över 200 miljarder i år!
  Värst är Maud Olofsson som egentligen inte mycket annat gör än skickar ut såpbubblor – och gång på gång upprepar det sjunkande skeppet, nyliberalismens tankegods.

 8. Jaanus
  19 mars, 2009 at 13:13

  xxx

 9. Joseph
  19 mars, 2009 at 13:55

  Alla politiker ljuger mer eller mindre… Jag tycker att Reinfeldt tar första pris!

Comments are closed.