Reinfedlt sa inte God Jul


[column width=”49%” padding=”2%”]
Katrine Kielos har som vanligt en hyfsad förmåga att direkt peka ut det centrala innehållet i olika politiska tal och anföranden, hon märkte direkt att Fredrik Reinfeldt undvek att säga God Jul när han höll sitt jultal vid World Trade Center i Stockholm.

Katrine Kielos/AB: ”Vi vet alla att Fredrik Reinfeldt är emot att rädda bilindustrin. Och visst, den ekonomiska återhämtningen kommer knappast att komma från de industrier som nu fallerat – banker, bilar, bonusar. Men då måste statsministern ju ha någon annan analys om vad som behövs. Och det har han inte (förutom hårdare tag mot sjuka och -arbetslösa)… …Det var över lag ett märkligt jultal – som om årets ökande arbetslöshet, industrins kollaps i västsverige -eller den globala krisen aldrig hänt. Stats¬ministern nämnde dem inte. Dessutom sa han inte god jul.”

En bra och tydlig ledarartikel, den spårade aldrig ur och började handla om Jesus som Guds son och annat som inte har med vare sig socialdemokraterna eller LO att göra.

United Minds har gjort en opinionsundersökning åt Aftonbladet, en undersökning som visar att moderaterna backar ytterligare i väljaropinionen. Det är bra även om undersökningen bara gäller tusen personer vilket gör att den

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Gud

praktiskt taget saknar relevans, i vart fall när det gäller så små utslag.

Reinfeldt kommer med en lustig kommentar i anslutning till försvaret för de lägre siffrorna, han säger att en regering i full fart alltid tappar en del popularitet, jag undrar förstås om den fulla farten var de cancersjukas tvångsförflyttning till Arbetsförmedlingen, eller om det handlar om Maud Olofssons fasta hand när det gäller styrningen av Vattenfall, eller om det var hennes strupgrepp på GM som han kan ha menat?

intressant Andra om: , , , , , , , ab1 svd1 dn t
[/column]


5 svar till “Reinfedlt sa inte God Jul”

  1. Reinfeldt är för stor för Sverige och efter valförlusten 2010 gissar jag att han får toppjobb i EU. En perfekt plats för sega monologer liknande dem i jultalet…

    • Någon större statsman är inte Reinfedlt , utan snarare en färglös figur med en retorik utan större substans.

  2. Nuförtiden är statsministerposten, eller vilken ministerpost som helst för den delen, bara ett sätt att komma vidare i karriären för politikerna. Hur det går opinionsmässigt för partiet är ointressant.

  3. Tusen pers räcker om det är bra statistiker som har satt samman urvalet och om det är bra svarsfrekvens.

    Om Reinfeldt inte önskade god jul kanske det beror av att han är buddhist och tror på ödets stora jul (förlåt: hjul) som bara mal på och som vi inte kan göra så mycket åt?

  4. Det tråkiga i kråksången är att M tappar på eget grepp och inte på att de rödgröna presenterat något alternativ, inte ens i sjukvårdsfrågan.