Punkt.se, sörjd och saknad av – ingen

De som gläds är väl annars pendel- och tunnelbanetågsresenärerna, de som åker buss dagligen inne i Stockholm och framförallt de som promenerar i staden.

SvD: ” Den norska mediekoncernen Schibsted köper 35 procent av aktierna i Metro Sverige för 350 miljoner kronor. Samtidigt inleder Schibsted, som äger Svenska Dagbladet och Aftonbladet, ett annonssamarbete med Metro.

I samband med affären har Aftonbladet beslutat att omedelbart upphöra med utgivningen av förlusttyngda gratistidningen Punkt SE. För-
handlingar med facken inleddes på söndagen.”

Jag kan konstatera att det som förr kallades tidningar alltmer tenderar att bli något slags del av underhållningsindustrin. Själv har jag tittat i punkt.se tre-fyra gånger och konstaterat att det rör sig om en hyfsat formgiven och layoutad produkt, ett slags gratistidningarnas hänt i vecket. Visserligen har det vid dessa tillfällen också förekommit riktiga artiklar, men de har knappast dominerat produkten.

Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén säger i Dagens Nyheter att det är trist att en röst har tystnat. Det är ett onödigt dramatiskt yttrande när det gäller en

gratistidning. Sammantaget så är dessa produkter enbart ett ställe där nyhetsbyråer får sina notiser tryckta och utan tvekan kan jag konstatera att Sverige idag blivit lite kulturellt rikare, och fattigare på sådant som skräpar ner. DN12 AB1 SvD1

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Tidningar, Mediekritik, Punkt-se, Gratistidningar, Underhållningsindustrin, Sex, Dokusåpor, Spekulation, Skräp, Strunt, Politik[/tags]

  13 comments for “Punkt.se, sörjd och saknad av – ingen

 1. Sebastian
  19 maj, 2008 at 12:02

  Det enda som var någorlunda bra med Punkt SE var serien Wulffmorgenthaler so hade sina briljanta stunder. Annars var det en skittidning. Den enda gratistidningen jag läser annars är Metro, mest för korsordets och sudkouts skull.

 2. 19 maj, 2008 at 12:25

  det finns barn och små pensionärer som har försvunnit under vallarna av gratistidningar som bildas i tunnelbanevagnar och på perronger

  en gång såg man en läsare utbrista ett aha

  men då hade han eller hon gömt en diktbok bakom gratistidningen

  annars säjer alla: det visste jag redan eftersom gratisblaskornas obsalut enda uppgift är att bekräfta redan bekräftad information

  faktum är att ju fler man läser varje morgon desto tommare blir man i kolan

 3. Roope
  19 maj, 2008 at 12:34

  Jag tog emot denna skräckelse en gång vid skanstull och konstaterade att den bara var ytterligare ett steg äckligare än mamma Aftonbladet. Nu är det åratal sedan jag sist köpte en kvällstidning på grund av den vidriga smörja som upptar 95% av materialet, synd det för AB-Kultur har ändå med Håkan J. varit duktiga och blir förmodligen inte sämre med de nya redaktörerna (framförallt Åsa L).
  Aftonbladet idag: (monumentalidioten Anrell) Fedorovs blekgrå hy…med gula inslag etc etc ?
  Han själv fyllesprängt rödbrusig antar vi då?
  För mig är det en gåta varför människor i detta upplysta land överhuvudtaget köper denna smörja.

 4. 19 maj, 2008 at 13:15

  Dessutom bara tt-nyheter, korta, förenklade artiklar utan journalistisk analys och krönikor av personer som man inte förstår varför man skulle vilja läsa.

  Inte saknad av mig iaf.

 5. 19 maj, 2008 at 13:48

  Äntligen!

 6. Lepus
  19 maj, 2008 at 14:40

  SEGER! Bort med skiten! Nu kanske vi kan gå genom centralstationen utan att bli störda av .SE’s värdelösa kolportörer som likt en mur placerat sig just där alla folk går. Att dem inte redan åkt på stryk flertalet gånger är ett mysterium.

 7. jimm
  19 maj, 2008 at 16:11

  ”Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén säger i Dagens Nyheter att det är trist att en röst har tystnat.”

  Bonnier och Schibstedt förmedlar sin avskyvärda världssyn på många sätt, det lömskaste av de alla är dessa vidriga gratistidningar för den presumtiva reklamboskap som vill göra annat än att titta ut genom bussfönstret eller rakt in i övervakningskamerorna. Då blir dessa ett alternativ att få dagens fix av propaganda INNAN man kommer hem och slår på ”Aktuellt”.

  Till Agneta Lindblom Hulthén skulle jag vilja säga: SKITSNACK!

  När Persson lade ner presstödet till de oliktänkande tidningar som har en annan världsbild än Bonnier, då tystnade en hel hop viktiga röster, nu hörs bara samma likriktade dödansarskval som vi alla kan rapa upp till leda…

 8. 19 maj, 2008 at 16:22

  Synd att City fick ge sig. Den var riktigt bra om man jämför med fågelbursbottenstäckaren Punkt.se.

 9. Carl
  19 maj, 2008 at 21:20

  Good riddance!!

 10. 20 maj, 2008 at 00:56

  .SE fick påminna mig med sin storlek på serietidningar från tonåren typ ”Buffalo Bill”.
  En enda gång öppnade jag tidningar av nyfikenhet och jag minns inte vad skrev man där. Ingenting som man kunde fastna vid, i alla fall.
  jag tror att jag har högre siffra på antal besökare på min blogg än .SE har haft antal läsare i hela Sthlm. (Utan att nämda Jinges blogg som är TV4 gämfört med .SE)

  PS! En vän till mig har meddelat att Schibstedt har köpt 35% av aktier i Metro (!)

 11. Sandvargen
  20 maj, 2008 at 08:56

  Varför detta hackande på kortnyheter i gratistidningarna? Med tanke på att SvDs och framför allt DNs längre artiklar och ”djupanalyser” sedan länge är ren högerpropaganda, lögner och krampaktigt försvar för USAs hegemoni lär ju ingen bli mer felinformerad av Metro mfl.

 12. 20 maj, 2008 at 09:31

  Håller med Adam – Äntligen !
  Den skräptidningen har jag bojkottat lika mkt som aftonbladet.se – på webben

  Ite för att Metro och City är lysande exempel på journalistik kanske, men bra mycket bättre för att få en snabb överblick av nyheter utan en massa skvaller/mode/skräp är dom iaf

  /K

 13. Job
  26 maj, 2008 at 18:43

  ”det finns barn och små pensionärer som har försvunnit under vallarna av gratistidningar som bildas i tunnelbanevagnar och på perronger” <— hahahahaha!

Comments are closed.