Proffsig Sahlin i P1-morgon


Nu har Mona Sahlin varit sista gäst i Ekots och P1-morgons intervjuserie med partiledarna. Och precis som vanligt visade hon upp vilken proffsig politiker hon är. Inte en darrning på rösten, ingen tvekan, inga svårförståeliga eller röriga resonemang, hon är helt enkelt mycket professionell.

När hon redogjorde för socialdemokraternas syn på perioden efter en eventuell valseger så gjorde hon det på ett övertygande sätt, rimligen borde en hel del av lyssnarna ha imponerats till den grad att de nu vet hur de ska rösta.

Nu kan ju ett uttalande om att hon är professionell givetvis tolkas negativt också, men en sådan tolkning har jag svårt att tänka mig att någon som lyssnade på henne gör. Hon är helt enkelt säker på sin sak, något som definitivt inte skadar en blivande statsminister. Fredrik Reinfeldt försöker emellanåt låta som en statsman, och någon gång har han dessutom lyckats även om hans misslyckanden är mer frekventa.

Mitt intryck av Sahlin var att hon stärkte sin trovärdighet. Visst, jag har själv många gånger kritiserat både henne och socialdemokratin, men jag har också vettet att lyfta på kepsen då det är befogat, och det är det nu. Om sedan (S) skulle fläska till med ett vallöfte om att avskaffa kungahuset så skulle jag överge mitt gamla parti, tror jag i alla fall.

Visst, Sahlin har haft sin beskärda del av tillkortakom-
manden, men ingen kan ta ifrån henne det faktum att hon är oerhört skicklig i den sortens intervjusituationer som Ekot och P1-morgon bjöd sina lyssnare på.

it , , , , , ,


10 svar till “Proffsig Sahlin i P1-morgon”

 1. Om de rödgröna förlorar valet vilket de mesta tyder på så antar jag att Mona Sahlin lämnar sin post. Proffsig eller ej!

 2. En proffsig politiker, men med en moral och en ärlighet som är väldigt låg.
  Det är ansvarslöst att ens ha henne som möjlig kandidat till vår högsta ministerpost.
  Sverige är ett litet land sdom behöver, kräver en ledning som är ärlig och kunnif, Sahlin har problem med det första och saknar fullständigt det andra.
  Proffsigheten är bara en påklistrad yrkesfasad utan innehåll.

  • Proffsig? Inte i mina öron även om jag tvingas inse att en stor del blir manipulerade.
   Full av motsägelser och motstridiga resonemang. Allt detta bottnar i det fula ordet intelligens lr”rörligt intellekt”.
   Sorry men bara den som inte riktigt tänker till kan rösta på dom rödgröna……hoppas dom blir väldigt få

 3. Vi kallar oss för jämställda men jag tror att väldigt många svenskar har svårt för en kvinnlig statsminister. Det är som att man inte kan se bakom fasaderna. Jag håller med Jinge att Sahlin är ytterst trovärdig och kapabel att leda landet. Reinfeldt däremot har ju bara visat sig omoralisk i allt. Svartbyggen, obetalda licensavgifter, ”svarta” barnflickor för att inte tala om äckelmaten som serveras från en fabrik till sjukhusen osv osv. Allt går ut på att överföra statens medel till privata intressen och därmed frånhända sig möjligheten till inflytande. Dom säger att staten inte ska äga fabriken men det går bra om det är den kinesiska staten äger Volvo. Fattar inte folk vad borgarna håller på med? Olofssons sons vindkraftprojet fick tillstånd med rekordfart av någon anledning. Apoteksvinsterna, som kommer från våra subventionerade läkemedel, hamnar på Jersey. Utreade skolor kammar hem vinster på barnens bekostnad. Jag blir så fly f-b-ad på dessa hycklande borgare så nu får jag sluta. Tack för ordet.

  • Ja, jag tror skepsisen mot Sahlin inte beror på att hon skulle vara för svag för statsministerposten, utan tvärtom. Alltför många vill inte ha en chef av kött och blod i toppen, utan föredrar en kuliss à la Reinfeldt, vars veka koblick garanterar att inte en klöv kommer att röras för att försöka hejda extremliberalismens framfart.
   Det vore bra om om t.ex. Stoltenberg och Kristin Halvorsen tog en sväng förbi det östra grannlandet före valet, för att stödja våra egna rödgröningar.

  • å jag på din propaganda….eller allvarligt tror du själv på ditt skitsnack…..inte ett enda ord som ens är sant!

 4. Jag blev också positivt överraskad av Sahlin. Kanske gör hon sig bättre i radio? Hur som helst presenterade united minds en opinionsmätning idag där de rödgröna gått om Alliansen. United minds använder webbundersökningar förvisso men ändå en indikation på att en vändning kan vara på väg. Lovar Sahlin att avskaffa kungahuset och miljöpartiet samtidigt inte utfäster ett motsvarande löfte skulle jag också lägga en röst på sossarna.