Prinsessan Madeleines vistelse i New York


Prinsessan Madeleines vistelse i New York har ifrågasatts många gånger, nu senast när hon inte kunde sätta sig på det första planet till Stockholm när hennes syster fick sitt första barn.

Bertil Ternert i Kvällsöppet: ”Prinsessan Madeleines vistelse i New York är inget lyxliv finansierat av skattekronor. Det säger Bertil Ternert i TV4:s ”Kvällsöppet”. Där svarar hovet på kritiken när prinsessans frånvaro debatterades.

– Det är icke skattemedel som används för hennes vistelse där. Prinsessan Madeleine får inget apange, det betalas av privata pengar från familjens förmögenhet. Med det faller mycket av den här argumenteringen, säger Bertil Ternert i programmet.”

Om det är finansierat av skattepengar eller inte låter jag vara osagt, även om slantarna kommer från kungens förmögenhet så har ju den ett visst samband med apanaget och rena skatte-
pengar. Det som är oklart är väl art och omfattning, något som vi inte kan få inblick i eftersom kungen inte behöver redovisa hur apanaget används.

Bertil Ternert i Kvällsöppet: ”– Hennes arbete med utsatta barn på Childhood foundation går inte att visa upp, det går inte att komma med en kamera i de miljöerna. Men det är klart att det måste kommuniceras också vad Madeleine gör och det får jag ta på mig, säger han.”

Här verkar det som om Ternert gör gällande att Madeleine arbetar rent konkret och praktiskt med ”utsatta barn”, men sådana uppgifter har inte framkommit tidigare. Childhood foundation är såvitt jag förstått saken starkt knuten till hennes mor, drottning Silvia. Det har också förekommit uppgifter som går ut på att det är en konstruktion vars egentliga syfte är att låta prinsessan leva ett anonymare liv i New York.

Själv låter jag det gärna vara osagt, men så länge det förekommer en massa konstiga uppgifter om vistelsen i USA så tycker jag det är dags för att berörda parter lägger korten på bordet. Vad handlar prinsessans vistelse i New York om? Är planerna att hon fortsatt ska vara boende i USA?

Sträng granskning av kommentarer tillämpas.. Regler

it Andra om: , , , , , ab dn svd


8 svar till “Prinsessan Madeleines vistelse i New York”

 1. Ja herregud!

  Sicket elände för henne,hon är ju dessutom snyggare än syrran som blivit ”drottningmoder”.

  Vem vet hur dessa ”brats” tänker?

  Det drar väl 1% av min ev. pension? Vad kostar Rhenfelt mig?

 2. Om nu kungen o c:o skulle ha ”privat förmögenhet” som är oberoende av apanaget så leder ju det till slutsatsen; varför behöver de då apanage övh taget? Om de är självgående och dessutom har förmögenhet kan man ju dra in apanaget? Jag tror snarare att apanaget har ”sponsrat” vad det nu är för ägor som bidragit till förmögenheten. Jag tycker dock att det är rätt tråkigt med kungafamiljen, av den franska officerssläkten bernadotte; De verkar varken längre gifta sig inom adelssläkt inte heller kan de uppträda klassiskt kungligt, i peruk och 1700-tals -outfit som Gustaf III. Men å andra sidan, 1700-talet var ju en tid då de politiska idéerna stod för något. Nu verkar det mesta vara floskler och lögner inpackade i fina ord, stulna från nån populär politisk idé.
  Man förundras, hur många ska bli arbetslösa innan folk vaknar upp och börjar kunna skilja på sanning och floskler.

 3. Det finns många utsätta barn i Sverige som behöver tröst och hjälp , Det vore bättre för prinsessan om hon hjälper barnen här hemma istället för att åka till USA

  Om kungen är så förmögen varför begär han mer pengar , Han kan klara sig utan apanage

  • Tja alltså, en del av de nuvarande ledamöterna i riksdagen inklusive ett antal figurer i regeringen är ju förmögena. Varför begär de mer pengar? De kan klara sig utan lön…

 4. När de tre s.k kungabarnen blev myndiga på sina 18-årsdagar, blev de också ägare till förmögenheter på ca 20 miljoner vardera. Jag är dock säker på att det inte är prinsessans Madeleines privata förmögenhet bekostar hennes lättjefulla liv i New York, utan våra skattepengar direkt eller indirekt, vad än hovet försöker inbilla oss.

  Madeleine har ett eget arbetsrum på Childhood fonduations kontor, men syns sällan där. Hennes låtsasjobb är bara att skänka kunglig glans åt denna organisation, och ge legitimitet åt hennes drönarliv i New York.

 5. Eftersom jag tycker att USA inte är någon höjdare vare sig att bo i eller att ha lite mer på håll så finner jag det utmärkt att flickan håller sig där. Att hon tycks ha sådan förkärlek för USA visar också att hon inte uppskattar kultur utan nöjer sig med det plastaktiga livet over there med allt hyckleri runt kyrkor och kyrklighet.

  Men det allra bästa vore förstås att lägga ner allt som har med kungligheter att göra vilket bland annat kunde innebära att när det är dags för deras kvinnor att föda barn så blir det att ta den gamla Volvon och köra 20-30 mil på isiga vägar med minus tio grader utanför och hoppas att man hinner fram till sjukhuset innan barnet kommit ut.