Original Gangsters ogillar rasister


Det är i varje fall det som deras ledare Lars Bergquist säger enligt Aftonbladet. Tidningen har intervjuat Tomas Lust, en man som hade tänkt tjäna lite extra pengar på att bli lokalpolitiker, han tycker inte att det är roligt att det ska bli så här, som han säger om Original Gangsters uthängning av SD-medlemmarna.

RONNEBY/Aftonbladet: ”Sverigedemokraterna i Ronneby känner sig rejält hotade. – De flesta av oss har bestämt sig för att hoppa av nu, berättar Tomas Lust. Det är inte bara OG som hotar. Jag har själv blivit uppringd av en kvinna som kallat mig rasistdjävel och förklarat att hon vet var jag bor. I dag håller Ronnebys sverigedemokrater krismöte. Läget inom partiet är spänt sedan det kriminella nätverket Original Gangsters börjat kartlägga SD-medlemmarna och flera fullmäktigeledamöter fått anonyma, mer eller mindre hotfulla samtal. – Det har hänt en hel del de senaste dagarna, bland annat telefonhot, berättar partiets andranamn Anna-Mi Kullman.”

OG:s ledare säger enligt en annan artikel i tidningen att SD-medlemmarna har valt politiken och gjort sig själva till offentliga personer och att det är en ren upplysning att de lämnar ut deras personuppgifter på sin hemsida.

Vi är många som ogillar rasism och rasister, samtidigt är det inte helt konfliktfritt att sympatisera med ett kriminellt gäng bara för att de också ogillar samma företeelser. Det blir lite som fiendens fiende är min vän, inte helt ovanligt inom den internationella politiken när kriminella stater ger sig till att bryta mot alla FN:s regler om mänskliga rättigheter, FN:s resolutioner och Genèvekonventionerna.

För min egen del så lyfter jag en aning på ögonbrynen och konstaterar fakta, men som sagt, med lyfta ögonbryn…

it , , , , , , ab12 ex12 dn12 svd1


28 svar till “Original Gangsters ogillar rasister”

 1. En sak med kriminella gäng, de gillar inte folk som pratar skit om dem. SD började med att snacka strunt om OG, bland annat i samban med Soran incidenten. Att sitta i tidningen och tjafsa om hur man har beef med ett gäng är ett ypperligt sätt att skaffa sig en relation med gänget. Det blir en självuppfyllande profetia.

  För att fiendens fiende snacket skall ha nån bäring så räcker det inte med att fiendens fiende ger sig på ens fiende. Det är knappast någon vänsterpolitiker som efter det här kommer slå ett blint öga emot gängkriminalitet, det finns inte och kommer inte finnas nån relation mellan vänstern och OG.

  • Mener du at de andre partiene ikke snakker ”skit” om Original Gangsters fordi OG inte gillar dom som pratar skit om sin organisasjon?
   Fra Soran incidenten så husker jeg at det var han som angrep Sverigedemokratene som truet dem med at han var en OG?
   Kanskje var det sktisnack, kanskje inte. Poenget er at om man icke gjør noe snabbt med Original Gangster når de truer Riksdagspartier, så må folk lure på om det er OG som bestemmer i Sverige, og ikke politiet?

 2. Det är så här det går till i Italien. Maffian tar politisk ställning och lierar sig på så vis med meningsfränder. Om vänstern är svag och inte säger ifrån kommer de snart att ha maffians tentakler i sin organisation, med anhängare och aktiva som sympatiserar med båda OG och sitt parti. I slutändan kommer de själva bli mer rädda för OG och OG kommer då få makten i vänstern. OG kommer att kräva gentjänster, de är inte en non-profit organisation.

   • Det finns faktiskt en poäng med det Kim skrev, OG är idag en tandlös liten brottslig organisation, men om de arbetar upp sig precis som Kim beskrev kan de i framtiden få en maktfaktor som heter duga då det är lätt att kontrollera andra i Sverige.

    • Nope, ett kriminellt gäng skulle inte klara det. Det skulle bara trigga myndigheterna att sätta in ALLA resurser, och då är de rökta.

     • Och vad skulle myndigheterna göra då som de inte gör nu?
      Mussolini var maffians värsta fiende då han såg dom som konkurrenter.
      I Sverige lever kriminella organisationer i välstånd.
      Minns hur myndigheterna skrek när HA etablerade sig och gängkriget var som värst.
      Kunde inte göra ett skit då och än mindre om OG eller nån annan legitimerar sin verksamhet i politiken.

 3. KAN ju ha något med OG´s etniska sammansättning att göra…

  Men det här med att frysa ut ett parti man ogillar, resa sig från tv-soffor och liknande (puerilt) trams motverkar sitt syfte och har absolut inget med demokrati att göra.

  Varför tog inte de etablerade partierna upp de sakfrågor som uppenbarligen ett stort antal svenskar tycker är viktiga och som nu alltså etablerat ett parti? Att många av deras väljare är från vänstern borde också reflekteras över men istället väljer man tystnad i den etablerade politiska enigheten. SD är inget Bert Karlsson parti och förmodligen kommer de att bli ännu större i nästa val och vad gör man då? Svaret är att diskutera integrationspolitik kommer att leda till att en rad obekväma frågor också måste diskuteras som mass-arbetslöshet privatiseringar maktförflyttningar och annat som kommer att destabilisera den klonade politiska maktbalansen…

  • ”Men det här med att frysa ut ett parti man ogillar, resa sig från tv-soffor och liknande (puerilt) trams motverkar sitt syfte och har absolut inget med demokrati att göra.”

   Skulle du tycka samma sak om SD var uttalade nazister? Att en viss procent av ett folk röstar på nazister gör inte nazismen rumsren. Även om det är muslimer den här gången som riskerar att gå ett fruktansvärt öde till mötes och inte judarna. Men sådana som du och SD:s egentliga sponsorer har gjort det ömöjliga. ”Aldrig mer” har blivit ”Här och nu”.

   • Det var ju ett nazistiskt parti (självklart förnekande att det är så, trots sitt ursprung som utbrytare ur Nationalsocialistisk Front) som gavs utrymme som tack för att de lyckats få några platser i kommunfullmäktige någonstans i Småland eller Skåne, var det nu var. I alla fall så togs det upp av SR och de tilläts komma fram med sina pseudovetenskapliga argument och försökte framföra att deras meriter som molekylärbiolog och gentekniker medförde att dem visste väl vad de talade om; ”alla sociala problem någonsin kommer utav närvaron av främmande etniska element”. Även dom insisterade på att dem minsann inte var rasister, precis som SD. Dom kallar sig Svenskarnas Parti.

    Tyvärr har jag inte sett mycket av upprördhet kring det faktum att det nu sitter faktiska (inte bara urvattnade) nazister i svenska kommunfullmäktige.

  • Joda, minns det dar. Den har biten var kul: ”SD:s ordförande i Landskrona, Stefan Olsson, tycker inte att det är fel att på en bild peka ut en sexåring som odemokratisk.
   – Nej, det är för att visa hur barn i vissa kulturer fostras att göra uppror mot oliktänkande och sätta sig emot samhället från första början, menar han.”

   Fyrdubbelt yxsskaft med skruv!

 4. Jag gillar inte Sverigedemokraterna. Jag gillar heller inte politisk förföljelse. Två fel gör inte ett rätt och det kommer att visa sig även i det här fallet – tyvärr.

 5. Sd har inte gjort något olagligt det gör däremot OG genom sina hot, helt klart en polissak se till och lås in skiten.

 6. Jag tycker att alla politiska partier tydligt måste ta avstånd från OG:s handlingar. Även om jag avskyr Sverigedemokraterna är det fel att de ska utsättas för hot och våld bara på grund av sin politiska uppfattning. Karma kan man kanske säga men å andra sidan är det fel att legitimera OG:s handlingar bara för att de ger sig på just sd. Nästa gång kan det vara vänsterpartiet, kristdemokraterna, centern eller miljöpartiet som blir föremål för OG:s hot. Undrar förresten om sverigedemokrater är välkomna i andra länder om de söker politisk asyl…

 7. Den dar Thomas Lust ser ju ut att vara en fin representant for SD, for ovrigt. Gick med for att tjana lite stalar och traffa folk. Jovisst, chefsideolog lar han ju inte bli. Ordning och reda hemma i stugan verkar det ju heller inte vara. Jag trodde forst att ordet KAOSET i rubriken syftade pa lagenheten. Kan nagon hitta en oppen horisontell yta? Men han foljer ju naturlagarna i och med att maximal entropi rader…

 8. Ja sverigedemokraterna är skit, ingen skulle väl sakna dem om de så försvann från jordens yta. Det förespråkar jag inte, men fascister/nazister är inget som vi behöver i sverige!

  • Nej, SD är ett skämt, och jag har tagit ställning för folks rätt att protestera mot dem. Men här går gränsen; SD är demokratiskt invalda i vår riksdag, och OG är en bunt drägg som skaffar sig pengar genom att utpressa, hota och misshandla eller sälja olagliga varor. De är en större fiendé än SD just nu, iallafall det det förespråkar.
   En gång när jag var yngre fick jag frågan; Varför är demokrati värt att kämpa för? Och jag svarade; För att det är det bästa vi har, det är inte perfekt men det är värt mödan. Om vi tallar på det demokrati står för genom att glatt låta en bunt kriminella drägg ta hand om de vi inte gillar; ja då är vi inte värda att ha demokrati.

 9. Vad konstigt?!?. OG är väl ett gäng missanpassade invandrare? Konstigt att de ogillar SD.

 10. Jag har svårt att köpa SD:s gnäll om OG och liknande. Finns det några bevis att de blir hotade? Eller kör de bara martyrkortet igen? För ska vi vara helt ärliga så ljuger SD mer än en mytoman på tjack! Ristar in hakkors i sina egna pannor och skyller på ”araber” osv osv.

  Och martyrkortet är ju så utspelat så att man bara vill spy, Buhuu vi blir diskriminerade och hotade bara för att vi vill diskriminera och försöra människors liv baserade på deras ursprung…..