Ohly, Flamman och bloggosfären


Lars Ohly kommenterar Vänsterpartiets uppgång i väljaropinionen. Partiet är nu det tredje största partiet och ordförande Ohly uttalar sig i DN och citeras i Flamman:

Ohly/Flamman: ”– Då vi inte brukar vara så oerhört upprörda när vi går bakåt så ska vi kanske inte vara så oerhört glada när det går framåt heller, säger Lars Ohly till DN. Han menar att vänsterpartiets uppgång också kan ha att göra med den ekonomiska krisen.”

Tillåt mig att lägga in en protest. Det har inte så mycket med den ekonomiska krisen att göra. Min uppfattning är att det beror på något helt annat. Detta ”annat” har anknytning till landets största politiska parti.

Lars Ohlys synpunkter har jag trots allt viss förståelse för, men underligare blir den oberoende vänstertidningen Flamman när de kommer in på en undersökning om bloggar och bloggosfären. För i en notis, som inte finns på nätet, hävdar de att en undersökning visar att två procent av medborgarna i landet bloggar varje vecka. Samma undersökning lär visa att femton procent av svenskarna brukar läsa bloggar. Likafullt påstås det att undersökningen visar att de som läser och skriver bloggar i stort sett är samma kategori människor.

Skillnaden, i det här fallet tretton procent, är tillsammans med de två procenten. – samma kategori människor. Menar undersökningen som Flamman citerar att vi tillhör kategorin bloggnördar möjligen? Flamman it

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]Ohly, Opinionsundersökning, Flamman, Bloggar, Bloggosfären, Bloggare, Bloggläsare, Vänsterpartiet, Politik[/tags]


6 svar till “Ohly, Flamman och bloggosfären”

 1. Uppgången kan nog skyllas Alliansens FRA-lag och jakten på fildelare. Sjælv kommer jag icke att røsta på Alliansen tack vare detta.

 2. Jo Jinge det är lite svårt med mattematiken ibland. Det finns ett land som i dag offentliggjorde att dom hade 106 miljoner bloggare och 257 miljoner med bredbandsuppkoppling.

  Om man räknar om antalet bloggare i vårt land efter folkmängden i det ”stora landet” för att få ett bra tal att jämföra med, får vi fram att vi har 25 miljoner bloggekvivalenter i vårt land. Kina har alltså drygt 4 gånger så många bloggare som vi har.

  Vad det kommer att innebära på sikt för yttrandefriheten ska bli kul att se, läste att kinesiska bloggare tyckte att massavlyssningen som FRA skall göra i Sverige var värre än den kinesiska.

  KAS

 3. Man blir onekligen intresserad av hur många procent som läser flamman =o)

  Kas*
  Fra lagen är en styggelse frågan är om vi någonsin kan göra oss av med den.
  En vild gissning är att vi nånstans runt 2000 slöt ett avtal inom EU då Anna Lind satt där.
  Det avtalet ledde fram till ”terrorist utlämningarna” där hemliga plan kidnappade utlänningar här.
  Att fra lagen först var sossarnas problem som högern hånade sen plötsligt blev högerns hjärte fråga talar väl för att vi eg inte kan påverka något?

  mvh
  m00ns

 4. Ær absolut inte vænster. Men om min Allians inte genomfør det som ær nødvændigt, tja vad gør man.? Om min sk Allians genomfør 5% av vad jag tycker ær viktigt, o V lovar att genomføra 20% av vad jagtycker ær viktigt. Vad gør man?????