Ödesdag för EU (Internet)


Expressen skriver i sin rubrik att morgondagen är en ödesdag för nätet. Personligen anser jag att Expressen har missuppfattat allting, och det på det grövsta tänkbara sättet.


Expressen:
”- Vi vill inte ha ett kabel-tv-internet, säger EU-parlamentarikern Eva-Britt Svensson. Telekompaketet innehåller flera delar, men det är avsnittet om internet som har blivit omdebatterat. ”SOS från Bryssel” och ”Döda inte nätet” är några arga röster från bloggosfären. Nu kommer kritiken även från operatörerna: – Det finns saker i paketet som man inte verkar ha tänkt på, och som kan få katastrofala följder för yttrandefriheten.”

Telekompaketet är ingen ödesdag för nätet, det är i första hand en ödesdag för EU. Sedan man införde direktval till EU-parlamentet 1979 så har röstetalet sjunkit för vartenda val. Inte något val har kommit upp i samma procentsats röstande som det tidigare valet. 1979 röstade 63 procent av de röstberättigade till EU-parlamentet och det senaste valet 2004 bara 46 procent. I Sverige röstade endast 37 procent och det finns anledning att förmoda att det blir ännu lägre i år.

Varför blir det nu på detta sätt? Det är givetvis för att befolkningarna i respektive land inte anser att EU tillför något i deras vardag. Här i Sverige så har de allra flesta tröttnat rejält på EU för beslut om raka gurkor och borttagande av importrestriktioner på alkohol. Schengensamarbetet har inneburit att narkotikaimporten numer är helt fri, chansen att bli kontrollerad av en tulltjänsteman ligger idag på en så låg nivå att man blir frestad att rekommendera Lotto istället.

Nu ska EU-parlamentet rösta om Telekompaketet och här i Sverige har vi sett hur vår personliga integritet försämrats radikalt. Idag får polisen göra hemlig husrannsakan hemma hos folk utan att de ens är misstänkta för brott, FRA-lagen innebär att all kommunikation, oavsett om det är mobilen, telefonen eller nätet får avlyssnas utan brottsmisstanke, trafiken får dessutom lagras.

Lögnaren som hävdade att de inte skulle jaga en hel ungdomsgeneration av fildelare var ingen lögnare visade det sig. Han lade istället ut jakten på entreprenad till musik- och filmindustrin, de som ville ha IPRED-lagen. Och alltihopa kan han göra utifrån

det faktum att EU grundat för dessa reformer på olika sätt genom lagstiftning och anvisningar.

Tacka sjutton för att folk struntar i EU-valet. Man känner inte att EU tillför någonting gott, man ser istället hur EU används för enorma ekonomiska bedrägerier och omfördelning av skattepengar till franska bönder. Hemma i Sverige måste lantbruken bli storindustri för att ha en chans att överleva, en bonde är ingen bonde med åtta kor. En bondgård måste minst ha åttio mjölkande kossor plus fyrtio ungdjur.

Vi håller så sakteliga på att utrota en hel yrkeskår, och den blir inte det enda offret vi gör på EU:s altare. Att den personliga integriteten redan sålts ut vet väl de flesta redan, men vilka blir konsekvenserna när operatörerna ska ta ansvar för vad kunderna gör på Internet? Det troliga är att man helt blir avstängd om man gör något fel, exkommunicerad som det hette förr när påvens bannbulla kom.

Så när Expressen skriver att det är en ödesdag för Internet så cyklar de friskt. Man kan givetvis byta ut begreppet EU till Demokratin, för det är i för-
längningen den som offrats. –> i Andra om: , , , , , , , , t EX1SvD123 AB1 DN1234

[tags]Telekompaketet, EU, EU-valet, IPRED, FRA, Integritet, Demokrati, Internet, Politik[/tags]


7 svar till “Ödesdag för EU (Internet)”

 1. Fel. Pengarna omfördelas inte till franska bönder. Franska Confédération Paysanne är lika förbannade på EUs stödsystem som du.

  Jordbrukssubventionerna går till dem som är stora nog att kunna ta del av dem. Större delen går till storgods ägda av den traditionella aristokratin – EUs jordbrukspolitik är de sista europeiska adelsprivilegierna. Största bidragstagaren av alla är brittiska kungahuset.

 2. Va … Ska Israel in i EU? Vem ska betala Israels EU-avgift när USA inte har råd? Det vore lite kul att se hur EUs alla nationella parlament skulle klara av att övertyga medborgarna om att Iseael har något att TILLFÖRA EU; vid sidan av att skapa terror alltså?

  • Ptja, om Israel återgick till 1967 års gränser och erkände Palestina så gick det väl an. Men EU satsar ju på ett gemensamt försvar, det skulle betyda att många svenskar riskerade att skickas dit för att försvara dem mot araberna när det hettar till. Intressant, många svenskar har numera MÖ-bakgrund. Även de som inte har de tär nog inte odelat positiva till apartheidstaten.. :P

 3. Å ja som trodde att israel ligger i Asien!
  Fast är är väl bra för dom att dom har sina tentakler ute lite här och var, antar jag.

 4. Nej, Israel är inte på något sätt på väg in i EU. Dels skulle de själva inte vilja vara med p.g.a. den inskränkning på självbestämmanderätten det skulle innebära och dels skulle de ha mycket svårt att klara inträdeskraven. Om många, många år när saker och ting har förändrats så kanske det kan bli möjligt men inte idag.

  Uno, även andra länder i mellanöstern och nordafrika har varit med melodifestivalen, det är inget speciellt undantag för just Israel.

  Ken, om nu EU är en sådan katastrof för oss svenskar hur kommer det sig då att inte svenskarna märker det? Vad var det som var så mycket bättre i länder utanför EU?

 5. @Jakob
  24 miljarder per år bara! Med sådana resurser kunde vi bota ALL fattigdom i detta land. Men varför skulle politikerna vilja utrota fattigdomen? Gör dom de har de ju ingen maktbas kvar.