Obamas utförsbacke


Barack Obamas utförsbacke verkar bli värre och värre för varje dag nu. När USA:s Högsta domstol beslutat att företagen nu kan gå in och sponsra politiker så har man i praktiken lämnat över makten till företagen.

Lennart Frantzell: ”USA är nu på väg mot att bli vad Mussolini kallade för The Corporate State, ett samhälle som styrs av storföretag och multinationella organisationer och där medborgarna inte längre är mer än statister. Årets kongressval i november kommer nu att se helt annorlunda ut än det gjorde för bara 24 timmar sedan och republikanerna med sina företagssponsorer kan inom bara några månader, tack vare miljardbelopp från organisationer som tobaks- och vapenlobbyn komma att vinna en historisk seger i kongressen.”

Även på andra sätt så bär det utför. Den politiska linje som demokraterna förutsätts följa verkar minst sagt suddig. Om det beror på bristande politisk medvetenhet eller någon slags allmän svaghet är svårt att säga, men det blir alltmer uppenbart att Barack Obama inte är rätt man för jobbet.

AB: ”Tittar man på tidigare presidenters opinionskurvor ser man att ett snabbt minskande stöd under det första året inte indikerar att man inte blir omvald. Den stora utmaningen är snarast det som även Aftonbladets ledarsida hört från personer vilka sett administrationen på närmre håll – att den är svag. Vilket sägs allt oftare. Även i tryck.”

Vi andra, vi som på olika sätt är direkt beroende av vad USA gör både inrikes- och utrikespolitiskt, vi är placerade på läktaren och kan bara ana att kollapsen närmar sig. Frågan är om det blir genom en sprickande finansbubbla eller om nya terrorattentat kommer sätta igång krig i nya länder?

intressant Tags : , , , , , , , ab svd12 dn12 t


8 svar till “Obamas utförsbacke”

 1. Det skulle vara intressant att höra hur illa det är ställt med Obama. En kusin som bor i Boston hävdar att Obama är så impopulär så att han är på Nixons nivå idag. Kan det stämma?

  • Nixons popularitet varierande. Glöm inte att Nixon valdes till vicepresident två gånger samt till president två gånger. Något Obama kan glömma.

 2. Det för det goda med sig att det med all klarhet tydliggör vem som har makten i landet samt i världen.
  USA styrs av de som ÄGER landet – inte av den som röstats fram av folkviljan. Detta är i sig inte något nytt; men det blir tydligare, Vilket jag välkomnar – man måste nämligen veta var man står, för att kunna gå framåt!

 3. Obama är impopulär i hela USA för han är en lögnare och bedragare, han har gjort all tvärtom emot vad han sagt, se The Obama Deception eller The Fall Of The Republic, för ALLA detaljer, dom är alldeles för många för att rada upp i här och nu..

  Nån som kommer ihåg vad som hände när George Bush populäritet sjönk till botten?

  Som en överraskning dök 9/11 upp.. Vad tror ni kommer hända detta år när Obamas populäritet sjunker? Ett nytt terrorattentat lika stort som 9/11 kanske? Eller är man för konspiratorisk nu. Den som lever får se!

  • Nja, Obama har nog varit för kompromissvillig och jämnmodig. Republikanerna har ju knappast varit intresserade av att förhandla under det senaste året.

   Dags för honom att spotta i nävarna och bli lite mer aggressiv – då går nog populariteten upp. Undersökningar visar ju att Demokraterna har i teorin folket på sin sida – t.ex. mellan 2/3 och 3/4-delar vill ha ”Public Option” i sjukvårdsförsäkringen. Dom måste bara våga tala ut och stå för sin sak, även om försäkringsindustrins reklam kommer att attackera inför höstens representantval.

  • Vad sägs om att du slutar försöka lura på folk din förkastliga konspirationsgegga, Mr. T, det är inte första gången du försöker förmå folk i kommentarerna att sätta sig in i Alex Jones träsk av makabra vanföreställningar. De ”filmer” du referera har ingenting att tillföra mer än att vara skrattretande och exempel på hur långsökt en människa kan se samband som inte finns överallt. Dessa människor tror ju på fullt allvar att Obama är ”socialist”, då har man ju inte någon verklighetsförankring överhuvudtaget.

 4. Att Corporate America genom ett domstolsbeslut har tagit makten över landet innebär utan tvekan en storseger för republikanerna i nästa kongressval och i förlängingen nya krig, då storbolagen vill flytta fram sina positioner i råvarurika områden, främst runt Kaspiska havet. Så förbered er på att bin Ladin dyker upp på de mest oväntade platser inom en snar framtid…

 5. Det är bara att hoppas att vanligt folk i USA ’vaknar upp’ nu när det är ställt bortom allt tvivel att det är storfinansen som äger den amerikanska politiken. I förlängningen kan detta naturligtvis inte tillåtas fortsätta och i bästa fall leder det till att folket tvingar fram en förändring. Det politiska systemet i USA verkar också minst sagt märkligt då det räcker med att en minoritet av de folkvalda är emot ett förslag för att de ska kunna sabotera genomförandet av det. Den direkt nödvändiga sjukvårdsreformen är ett utmärkt exempel på detta.

  Det är bara att hoppas att det amerikanska folket inte har passiviserats och fördummats för mycket utan att det finns lite vilja kvar att stå upp när högern inleder marschen mot den nya ordning som i förlängningen blir en fascistiskt ’corporate’-state.