Obamas Palestinabluff!


Det ska bli intressant att se hur tidningarna i Sverige reagerar på att USA skänker pengar till Mahmoud Abbas, mannen som inte är palestiniernas president. Abbas är en man som skyddas av tusentals heltidsanställda poliser, folk som är utbildade, tränade, beväpnade och betalda av Israel – och USA.

AB: ”USA lovar nytt bistånd till Gazaremsan, där situationen nu är ”ohållbar” enligt president Barack Obama. 400 miljoner dollar i bistånd till Gaza och Västbanken är ett löfte som den palestinske presidenten Mahmud Abbas fick under sitt besök i Vita huset på onsdagen. Merparten av pengarna går till Västbanken, men USA ska dessutom bekosta FN-skolor och reparationer av sjukvårdsinrättningar och annan infrastruktur i Gazaremsan.”

Mahmoud Abbas låter förstås så mycket som möjligt av de miljoner som amerikanska skattebetalare står för rinna ner i sina egna fickor, att skänka pengarna till Abbas är att ge alla palestinier en örfil, ja värre, det är som en knytnäve rakt i ansiktet. Rubrikerna säger att Obama ger till Gaza, det är en utomordentligt okunnig och falsk uppgift. Mahmoud Abbas är lika stor fiende till befolkningen i Gaza som israelerna. Han vet att en folkomröstning i Palestina skulle avsätta honom i morgon, om man fick chansen. Just därför får man inte chansen. Abbas har samverkat med Israel, han är betald av Israel och han går i Netanyahus ledband.

Detta vet utrikesjournalisterna på tidningarna i Sverige så nu kan vi vänta och se hur de ska kommentera nyheten om att Obama skänker pengar till Abbas och Västbanken fast det i rubriken heter att det är ”Gaza”. Det handlar om ren desinformation.

i Tags: , , , , , , , , , ab ex svd1 dn1 t


14 svar till “Obamas Palestinabluff!”

 1. Men så har det ju varit hela tiden. De industrialiserade länderna sänder bidrag till några ledare som tar hand om det mesta. Resten tar svarta börshajarna hand om. En liten rännil – fem eller i bästa fall tio procent – når fram dit de var avsedda, åtminstone officiellt.
  Det är inte heller avsikten att hjälpa människorna, avsikten är att köpa sig inflytande och kontroll med hjälp av dessa ledare. Det hela är en marknadsfråga, en fråga om tillgång och efterfrågan. Det vinns sex miljarder människor på planeten vilket verkar vara ungefär dubbelt upp mot efterfrågan. Så människoliv är billigt, mycket billigt. Särskilt dåligt eller inte alls utbildade människor i tredje världen är ständigt på extra pris. Köp en, ta ett dussin.

 2. Abbas följer bara traditionen efter Arafat eftersom han är betald av Israel.

 3. Det enda som konflikten handlar om är annekteringen av Palestina och fördrivningen av araberna. Allt annat man läser eller försöker skriva om på ett nyanserat sätt är att betrakta som brus.

  Det finns en grupp som slåss för varje millimeter av landet. Ser man konflikten i det perspektivet så är utgången given. Några hundra år av slakt och fördrivning av araberna är att vänta, tills en ny världsordning ser dagens ljus.

  Kollar man historiskt på stor makterna som regerade tidigare i historien, så är trenden ganska given. förr eller senare kommer de att falla, och ju brutalare de var ju snabbare går det. Men det lär ändå ta ett antal hundra år.

  Finns inget eller ingen i väst som är genuint intresserad eller vill skapa fred i mellanöstern. Alla inklusive Sverige ger en tyst samtycke för Statens israel fortsatta härjningar. Israels existens har inte bara USA att tacka, utan mer parten av de Europeiska länderna som praktiskt taget ger landet 100% stöd.

 4. Vred mig av skratt förra veckan när Studio Ett hade bjudit in en föredetta israelisk militär som kallar sig islamolog för att tala om hur saker och ting ligger till i Palestina. Enligt honom var Salam Fayyad favoriten bland palestinierna. :-D Fayyad av alla, allmänt och exklusivt, hatade jävlar, inte bara bland palestinier utan alla som bor på andra sidan Medelhavet. Sen ville jag gråta över hur okunniga, ja, rent av idiotiska våra journalister är. Eller är det bara så att de gör så som de blir tillsagda?

  Man hamrar in en lögn år ut och år in trots att vi alla vet att det aldrig blir en sanning. Fayyad är och aldrig kan bli favorit. Oavsett vad gamla stollar säger. Det är bara en tidsfråga tills Fayyad och hans polare får det som landsförrädare brukar få för belöning.

  • DR Salam fayyad är USA,s och Israel favorit men han hatad av de styrande på västbanken , den palestinska myndighet försökte sparka honom men misslyckades pga av påtryckningar från USA
   President Abbas parti Alfatah tycker att Fayyad är en främmande människa för partiet och inte har rätt att syssla med politiken
   Det var USA som begärde av den palestinska myndighet att tillsätta Fayyad som statsminister , han var dessförinnan finansminister
   Fayyad är en färglös politiker

   • Salam Fayyad är sannerligen ingen färgslös politiker. En orm är vad han är. Han var tänkt som israelernas ess från början till slut. Man ville förinta alla andra organisationer och göra bort Fatah. Då skulle Fayyad träda fram och framstå som en frälsare. Men det genomskådades direkt, även av de mindre begåvade typerna i PA.

    • DR salam Fayyad tillhör inget parti , det var så det började när bidragsgivarna krävde att ha en finansminister som är opartisk och som är utbildad ekonom för att kunna redovisa var pengarna tar vägen
     Fayyad fick jobbet i den första regeringen som finansminister men han klagade över att Alfatah partitoppar har stulet pengarna utan att säga vem var de och han tiger fortfarande om tjuvarna av någon anledning

     Det han håller på nu är att bygga de nya institutioner för den framtida palestinska staten , Israels president Shimon Peres kallar Fayyad för Palestina Ben Ghorion
     Det är både Hamas och Alfatah som kräver att han ska bli avsatt men det är bidragsgivarna som bestämmer

     • Ge mig miljarder, en fängslad befolkning och tiotusentals välträndade vakter utöver en fasansfull ockupationsmakt som bundsförvant så skulle jag kunna bygga upp pyramiderna på nytt om du vill. En fångvaktare, en kassör med stora politiska ambitioner är inget att respektera.

 5. Abbas strategi är en politisk konkurs för det palestinska folket
  Han är en kopia av de arabiska ledare , det sättet han tänker , agerar , styr och korruption har gjort honom mycket värre än de diktatorer i arabvärlden

  Abbas vill förvandla Palestina till en partistat och en president , Han är en katastrof
  Han är illegitim och har förlängt sitt mandat , Han är Israel och USA,s vakthund samt hans myndighet fungerar som delaktig med israeliska ockupationen och spelar en mycket skadlig roll för sitt eget folk

  Av de 400 miljoner dollar som USA vill ge palestinierna är bara 45 miljoner som går till Gaza och inte direkt till Hamas utan till en FN organisation som ska hjälpa Gazaborna , resten av pengarna går till den korrumperade palestinska myndighet

  Abbas säger att han vill ha en ny val men samtidigt betonar han att det enda legitima företrädare för palestinierna är Alfatah som är hans egen organisation , Man kan fråga sig varför ska palestinierna ha en ny val när Abbas ger sig själv gudomliga och eviga befogenheter

 6. Abbas är rätt och slätt en quisling! Han har sålt sig själv och sitt folk, den ynkryggen!

 7. Varje gång jag ser hans ”smile” håller jag på att smälla av!! Och det är inte av kärlek!!
  Gubbj…..n skor sig på mina föräldrars historia, min nutid, och mina barns framtid! Man kan verkligen bli arg för mindre!!!

 8. Vi pratar om kontrollerade oppositioner, likadant med Kharzai i Afghanistan, marionetter som är betalda av CIA för att verka som om dom är för folket när dom egentligen arbetar för det Militär-Industriella-Komplexet..

  Titta gärna på avskedstalet av Eisenhower, han pratar om vad som händer om man ger mer makt åt just M.I.K..

  Precis likadant med Obama, betald/avlönad/mutad/utpressad av Goldman-Sachs.. Goldman-Sachs styr och ställer i Vita Huset..