Ny ”al Qaida-video” får snart massiv publicitet


CNN berättar idag att en ny video från ”al Qaida” släppts, en video som berättar att Usama bin Laden lever och har hälsan, dessutom berättas det att det snart kommer nya attacker mot väst.


En lustig detalj
med dessa videos är att de alltid kommer i samband med stora inrikes-
politiska händelser i USA, som t.ex. nuvarande finanskris. Al Qaida måste rimligen ha någon informatör i Vita Huset som kan tipsa dem om när det är dags att släppa något nytt som upptar plats i nyhetssändningar och på tidningarnas löpsedlar. Något som kan behövas då den faktiska politiken behöver trängas undan från nyheterna.

CNN: “In a video marking the seventh anniversary of the September 11 terrorist attacks, al Qaeda’s top leader in Afghanistan vows more ”large-scale” attacks against the United States and its allies…

…In another segment, the personal adviser to Taliban leader Mullah Omar says al Qaeda leader Osama bin Laden is alive and well. Al Qaeda leaders featured on the video promise more violence against their enemies…

…CNN could not independently verify the authenticity of the video posted on jihadi Web sites, purportedly by al Qaeda’s video production arm, As Sahab.”

Jag har ännu inte listat ut vem eller vilka som distribuerat videon, CNN har ingenting på hemsidan än. Att de inte kan verifiera äktheten är något som de har gemensamt med CIA. De kan inte heller garantera att det material media redovisar kommer från al Qaida.

spion
De Washingtonbaserade Site Institute, eller som de nu vill kallas ”Site Intelgroup”, och Memri arbetar väl frenetiskt med produktionen av dessa för närvarande. Personligen undrar jag vilken tidning som blir först med ”Nyheten”. Jag kommer säkerligen att uppdatera denna text då jag vet mer… –> CNN i t

Läs också: Motbilder/Irak Anna/ESF Alliansfritt/Akassan Zaramis/Klimatkrock Rawia/Nawal al Saadawi

Andra om: , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Usama bin Laden, George Bush, al Qaida, CIA, Site Intelgroup, Site Institute, Menri, Video, Förfalskning, Desinformation, Vita huset, USA, Mediekritik, Inrikespolitik, Politik[/tags]


9 svar till “Ny ”al Qaida-video” får snart massiv publicitet”

 1. Vad är det för mytomspunnen äldre herre med lång grått skägg, som tidvis åker världen runt och delar ut små och stora packet?

 2. Al Qaida finns knappast i verkligheten, lika lite som Usama. Jag tror att han är död sedan bombningarna i ToraTora, men han passar givetvis bra in i bilden när muslimer ska demoniseras och Bushs illdåd ska döljas. Det är då dessa företag, startade av israelisk underrättelsetjänst rycker in och producerar videor. Smaklöst! Billigt! Genomskinligt!

 3. Det räcker nog inte med bara diffusa hot från al Qaida-video. Eftersom John McCain har allt att vinna på allt som har med säkerhet och krig att göra, så kommer nog ”vårt kristna västerländska samhälle” att möta allt större hot ju närmare valet vi kommer.

 4. Undrar om inte är så att man drar in den här israeliska seriefiguren såhär i börsraset och turbulensen för att förstärka effekten?

  Historiskt sett har ju alltid USA gått i krig i tider som dessa när valutan tappat i värde, för att få folk att tänka på annat än arbetslöshet nyfattigdom och svält. Då kan man ju alltid diciplinerat samlas bakom flaggviftande och militärmarscher mot nya ”onda” mål, som Ryssar t.ex.(nu ondare än någonsin) eller Iran, planerna på att sälja 1000 ”bunker-busters” till israel blir nog lättare att få igenom nu, i tillägg till de 7 billioner de får årligen för att upprätthålla (konstgjord andning) denna blodiga skamfläck i mellanöstern…

 5. Ifilmen dök upp en av Al Qaida ledare i Afaganstan och hotade med fler angrep mot amerikanerna i Afaganstan och dess allierade
  Filmen blev försenad i åtta dagar eftersom de amerikanska myndigheter har försökt att stoppa den
  I filmen berättade en rådgivare till mulla Omar att Osama Bin Laden lever och frodas
  Bin laden hälsa och död har varit en mycket viktig fråga för USA , Mulla Omar är också en av mest spanade personer av den amerikanska militären
  Man måste notera att Al Jazeera TV var den första som sände delar av filmens innehåll den 8 september
  Bush har utlöst ett pris på 50 miljoner dollar till den eller de som kan lämna information om Bin Laden gömställe
  Jag själv tror att Bin Ladin är död sedan länge och att amerikanerna vill ha nånting för att rättfärdiga sina attacker både i Irak och Afaganestan

 6. Jag tror nog att han lever, eller att han om han är död, gick en stillsam död till mötes!

  Jag tror inte att USA efter den 11 september var kalla nog att martyrförklara honom, med de uppenbara politiska risker som de innebär – ty en martyr kan man aldrig döda och det är osäkert hur en sådan martyr kan komma att uppfattas!

  En annan variant är att USA sedan länge planerat en världsomfattande krig mot en skuggfiende långt innan den 11 september?

  Men en lögn likt denna sipprar för eller senare alltid ut! Men betänk att Bin Ladin hade de ekonomiska samt politiska förutsättningen att kunna gömma sig undan Bush, ty Bush gör mycket, mycket goda affärer med hans rika släktingar i Saudiarabien!

 7. Så desperata som gänget bakom vita huset är och deras allierade tillsammans med deras tydliga vilja och förmåga att ljuga sig in i krig där sina egna dödas och andra länders folk dödas så är jag fullt övertygad om att de utan att blinka är redo att offra fler människor från sina egna länder och andra för att uppnå sina politiska, ekonomiska och religiösa mål. Kommer media eller någon med insyn att syna detta och avslöja? Tror inte de, man fortsätter som man gjort. Vi är redan kidnappade.

 8. Jag har en dyster syn på framtiden och allt som hänt är inte vad det visat sig; är jag nästan fullt övertygad om. Jag kommer att fira den dagen jag upptäcker jag har fel.