Mona Sahlin är ovarsam med sanningen!

Mellan alla host- och feberattacker så lyssnar jag till vad som sägs från det massiva uppbåd av lobbyister, spindoktorer och kameleonter som samlats på Gotland.

När Mona Sahlin säger att hon och Miljöpartiet ska riva upp FRA-lagen så bänder hon på sanningen så till den milda grad att hon nästan spräcker livstycket. Det de bägge partiledarna kommit fram till är förstås att man ska omarbeta den skrivningen som folk retar sig mest på. Det blir texten som ändras, ingenting i tillämpningen av lagen.

På Ekot så lät de som frågetecken när de konstaterade att Vänsterpartiet inte var med i den uppgörelsen. Man behöver knappast vara raketforskare för att förstå varför. Vänsterpartiet är motståndare till denna lag och anser att myndigheterna inte ska få spionera på vanligt folk.

I praktiken betyder detta att väljarna nu har två partier att rösta på i kommande val om man anser att detta är en viktig fråga. Vänsterpartiet om hjärtat är rött, Piratpartiet om det har en annan färg.

När Mona Sahlin talar om en bred utredning, ett slags medborgarkommission så kan det vara bra att påminna sig om vilket parti det var som agerade från första början och ville skapa denna lagstiftning. Jo det var – Socialdemo-
kraterna. Den som tror att sossarna har ändrat inställning får gärna tro det, men så är det inte.

För att inte vara alltför elak mot Mona Sahlin så skriver jag inte vad jag anser om hennes s.k. utspel. Jag visar också den reklambild som numera distribueras på nätet. Bilden är bra, visserligen arrangerad, men det är ju Sahlins utspel också…

Mona Sahlin
En arrangerad och stylad bild på Mona Sahlin…

AB123 SvD123 DN123 Alice Åström och Falkvinge om Sahlins utspel i t

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]FRA-lagen, Mona Sahlin, Almedalen, Lögner, Spin, Lurendrejeri, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Politik[/tags]

  12 comments for “Mona Sahlin är ovarsam med sanningen!

 1. nature
  8 juli, 2008 at 20:28

  Rösta vänster!

 2. Styvbard Hårdnacke
  8 juli, 2008 at 20:36

  Ja,rösta på SP!

 3. 8 juli, 2008 at 20:41

  SP?

  Stockholmspartiet?

 4. Matte
  8 juli, 2008 at 20:48

  Skönt att någon förstår att Sahlin bara är ute efter publicitet i alla fall. Tidningarna sväljer okritiskt detta spinn och Miljömupparna hänger med. Helt jävla otroligt!

 5. Anders
  8 juli, 2008 at 20:48

  På samma barrikader som PP Jinge? Hur känns det?

 6. 8 juli, 2008 at 20:49

  @Anders:

  Jo tack! Bra!

  Jag har stått på just den barrikaden länge. Har tom skrivit förut att PP är ett alternativ till (v) om hjärtat inte är rött nog.. :P Blir möjligen mer skeptisk närmare valet… :-)

 7. Styvbard Hårdnacke
  8 juli, 2008 at 22:09

  Nej men Socialistiska partiet!

 8. Leo
  9 juli, 2008 at 00:21

  Klockrent inlägg Jinge.

  Men inte trodde jag att du skulle ryggdunka PP? ;)

 9. 9 juli, 2008 at 08:16

  Arrangerad, stylad men ändå blir det inte bättre. Tragiskt. Sahlin sänker sossarna.

 10. TomasK
  9 juli, 2008 at 08:29

  Med andra ord, detta var inget nytt. Detta var ingen chock eller nyhet att socialdemokraterna är ”för” denna lag. Man/folk bör nog se upp med det tills nästa val, för det kommer lovas guld och gröna skogar igen.

 11. Marcus R
  9 juli, 2008 at 09:51

  Att man är emot FRA kan jag förstå; men när folk som de från PP, Piratebay eller tjuvlyssnat.se är mot den så är det bara hyckleri. De bryr sig bara om sin egen integritet men inte andras.
  När brydde sig PP och Piratebay om musiker, filmskapare och spelutvecklare sist? Tjuvlyssnat.se lever på att folk lägger upp dumheter som de hört andra människor säga på stan eller bussen etc.

  Förövrigt är väl PP bara ett enfrågeparti? Vad har de gemensamt med Vp? :)

 12. 9 juli, 2008 at 21:54

  Ja det vore ytterst intressant att höra vad Falkvinge anser om renbetet eller om rovdjursstammen.

Comments are closed.