Melodifestivalen en Katastrof


Jag tror att det är dags för Sveriges Television att dra sig ur Melodifesti-
valen i några år nu. Dels håller melodierna lika dålig klass som förr genom åren trots att man skulle låta professionella välja ut dem, och dels kan man köra melodierna på tjugofyra minuter men tar en och en halv timme på sig.

Resultatet blir att man måste fylla en massa död tid med meningsfulla inslag som är avsedda att vara humoristiska men bara lyckas nå upp till det pinsammas nivå, och knappt det. Christer Sjögren var den ende som riktigt platsade igår, och honom hade ett oidentifierat troll spökat ut till oigenkännlighet.

Programledarna gör vad de kan för att rädda situationen men det är antagligen en omöjlig uppgift. Men spolar man Bildts ”agenter” och tar bort gästartisten så kan man lätt banta ner programmet till femtio minuter, det skulle både SVT och tittarna tjäna på.

it , , , , , , , ab1 ex1 dn sv1 gp1 svt


5 svar till “Melodifestivalen en Katastrof”

 1. Gud vad alla människor klagar!!! Förstår inte hur ni orkar att lägga ner tid på att alltid hitta feeeeeel! Hyr en film istället om inte det passar er!!!!

 2. Jag vill att alla som klagar på Melodifestivalen ska ta sig en titt på någon av de andra ländernas tävlingar. Melodifestivalen är faktiskt i klass med Eurovision, även om sketcherna kanske är lite fåniga. Både musiken och scenen och i princip allt annat är hundra gånger bättre än till exempel Azerbajdzjan.

  Jag är otroligt trött på alla bittra svenskar. Ni förstår inte hur bra Melodifestivalen är.

  Och om ni verkligen måste klaga så får ni faktiskt ta er tid att berätta hur ni tycker att det skulle vara istället! Gör någon nytta i världen istället för att bara trycka ner folk.

 3. Som sagt har man i Sverige rätt till yttrande frihet och då tycker jag självklart att man ska utnyttja det. Melodofestivalen har bara blivit för överdrivet och det är för mycket bidrag. Tycker faktiskt att man kan korta ner det, känns som om de bara vill tjäna pengar hela tiden. VArför ska man liksom ringa in två gånger och rösta? Räcker det inte med en gång?

 4. Kan inte säga så mycket mer om Melo än det som redan är sagt….och visst blir Sveriges Television som kräver licensbetalarnas pengar genom lagkrav allt värre. Än värre än kommersialiseringen är den sanslösa borgerliga tendensen hos nyhetsredaktionen och i synnerhet politik-kommentatorn Mats Knutsson som sätter en ära att gynna regeringen Reinfeldt så fort han kommer åt.

  Men vad gäller pekoral….tycker jag det nya programmet Minuten (som jag råkat se under ett arbetspass) där vuxna människor larvar sig genom att försöka stapla golfbollar ovan på varandra på ett bord, eller rulla samma bollar nerför ett måttband i en äggkopp eller blåsa ner pappmuggar med en ballong (allt under en minut) som en annan ung manlig lycksökare roade sig och publiken med.

  Maken till usel, infantil ”underhållning” har jag aldrig sett i SvT´s program förut. Den är fjantiga barnprogram, av och med och för vuxna som gör allt för att söka vinna pengar och kändisskap i rutan.

  Det barnsliga tramset ser ut som ett dåligt omen om en dyster framtid i marknadsgycklarnas tidsålder, på randen till global klimat- och resurskatastrof där de fattiga folket även i det rika Sverige förnedras antingen via televisionen eller som arbetslösa och utförsäkrade allt medan borgerligheten med arrogans och cynism värnar sina privilegier.