Inför Republik Nu!


I konungariket Sverige finns det många fel och brister, en av de största bristerna är faktum att landet är ett konungarike. Problemet är välkänt och gammalt som gatan, att man kan ärva ett ämbete har absolut ingenting med demokrati att göra.


Rojalister brukar hävda
att det är lika dyrt med en president, och det är möjligt att de har rätt i detta. Men en president väljer man och vederbörandes ungar ärver inte ämbetet efter henne eller honom. Det är en högst betydande skillnad. Och ska den valda personen med familj nödvändigtvis bo i ett slottsliknande hus så har vi ett flertal sådana att välja på. Drottningholm är visserligen för brackigt, men Haga Slott borde duga åt en president med familj.

Med tanke på rådande situation på arbetsmarkna-
den så tycker jag att vi ska erbjuda kungafamiljen med dess barn att få bo kvar i slotten i mindre våningar, på dagarna kan de då fungera som guider och skriva autografer till dem som är intresserade. För detta ska de då få en avtalsenlig lön, plus att de får en exklusivt bostad på 4-5 rum.

Dels kommer vi ifrån ett årligt apanage till familjen och dess medlemmar, dessutom kan inträdesav-

madeleine

gifterna säkerligen betala merparten av deras lön. Utöver det så slipper vi bry oss om vilka de gifter eller förlovar sig med framöver, och vi slipper stå för notan för bröllopen.

i Andra om: , , , , , , , , , ab123 svd12 dn12 ex1234 pol dbl no123 t

[tags]Madeleine, Kungafamiljen, Rojalism, Hysteri, Mediebrus, Mediekritik, Guider, Republik, Demokrati, Politik[/tags]


23 svar till “Inför Republik Nu!”

 1. Ja det är ju på tiden att Svenska folket gör som Fransmännen och smäller upp en guillotine. Tyvärr tror jag att majoriteten av folket faktiskt gillar kungahuset och monarkin.

  • Man behöver ju inte gå våldsamt fram Marcus. Blir de slottguider så kan ju rojalisterna hälsa på dem så fort de önskar.

 2. Och när de väl har gift sig, så kan de åter skapa rubriker, när det är dags för dem att skilja sig.

 3. Det var ett av de bästa förslag jag någon gång läst på en blogg. Givetvis ska vi inte göra dem arbetslösa, vi måste tänka på arbetslinjen.

  Guider kan nog tjäna strax över 20 tusen så det ska de kunna reda sig på. Jag samtycker till idén!

 4. Kungen täcker madelenes bröllopskostnader. Hmm undra vart han fått de pengarna ifrån.
  haha.
  hela det monarkiska samhället är ett odemokratiskt skämt!

 5. Att kungafamiljen ens skulle innebära ett kraftfullt marknadsföringstillskott utgår från en pyramidsspelsteori – det vill säga att vi förutsätter att vi får positiva marknadsföringseffekter genom att vi har ett kungahus men att vi inte går på samma knep själva. Köper svenska företag fler holländska varor för att den holländska kungafamiljen medföljer handelsdelegationen? Väljer vi thailändska varor även om de är dyrare och/eller sämre på grund av att deras kung bjuder våra företag/politiker på middag? Ingen torde svara ”ja” på detta. Däremot har vi förhoppningen att holländare och thailändare och alla andra blir imponerade av vår kungafamiljs närvaro och därför köper fler svenska varor och tjänster. Möjligtvis så gynnas svenska och tyska skandaltabloider och diverse hovreportar av kungafamiljens liv och leverne men det känns inte så angeläget att subventionera dem med svenska skattemedel.

 6. Han blev hertig. Kul med prinsessbröllop, kul också med kungahus. Republikaner är tråkiga!

 7. Hellre Victora än Göran eller Fredrik. De senare kommer garanterat också bli dyrare för Sverige med sin förkärlek för tryffel och gåslever. Demokratin är lika överskattat som monarkin är underskattad. Världen var en bättre plats innan franska revolutionen. Det var bättre förr helt enkelt ;)

 8. Jag orkar inte lägga in nått djupt inlägg om varför Kungahuset ska avskaffas! Den tiden är förbi!!!

  Bränn ner skiten, Om jag betalar en enda krona till från mina skattepengar till denna vederstyggelse så kommer jag tappa det..

 9. Ett riktigt bra förslag men avtalsperioden måste begränsas till deras livstid så att inte heller guidejobbet går i arv.

 10. Bertil K – Då kan du och dina Monarki polare stå och försörja kungafamiljen. Gör det till en frivillig skatt precis som kyrkoskatt då kan vi se hur länge kungahuset kommer vara kvar.

  Även om vi skulle införa Republik så har Presidenten blivit vald av svenska folket. Kungen är inte folkvald utan född till kung och fortsätter så vilket inte är demokrati.

  En invandrar socialbidragstagare är helt fel i samhällets syn som får kanske 7-8 000 kr /mån. Medan kungafamiljen får miljontals kronor /mån.
  Jag tycker Kungafamiljen borde skämmas att de ens kan ta folks pengar bara för att de är födda i ”rätt” familj. De har fått bra utbildning mm så nu är det fan o med dags att försörja sig själva precis som resten av Svenskarna.

  • xXx: En invandrar socialbidragstagare är helt fel i samhällets syn som får kanske 7-8 000 kr /mån.

   Jag tror att socialbidragsnormen för en ensamstående vuxen är under 3000.- / mån.

 11. Varför skulle vi behöva en president? Statsminister duger väl utmärkt? Kungen gör ju egentligen ingenting speciellt så att bara stänga av pengaflödet till kungens konto och ge alla hans uppdrag till statsministern borde väl räcka.

 12. Det är klart att ett kungahus som sådant är en odemokratisk institution som borde avskaffas. Emellertid måste man kanske ”välja sina strider” … Kanske den antirojalistiska kampen tar för mycket tid och resurser ifrån kampen för allmän jämlikhet och jämställdhet ?

 13. Ahhhhh! bort med alla sossebloggarre som tror att hunger, arbetslöshet, fattigdom, krig, pest o kolera…..med mera med mera försvinner om vi inför republik!

 14. Jasmin,
  Vem har pratat om att något skulle bli bättre med republik? Nu är det förstås så att vi skulle få lite mer pengar att spendera på t.ex. skolan om vi slapp betala för kungafamiljen. Men framförallt är det en principfråga, monarkin är en föråldrad institution från en långt svunnen tid som för länge sedan borde ha städats bort ur det svenska systemet. Hade vi haft republik idag och någon föreslog att vi skulle införa monarki hade vederbörande troligtvis tagits in för sinnesundersökning, enda anledningen till att vi därför idag har kvar monarkin är för att vi ”alltid haft den”, vilket är ett utomordentligt dåligt argument.

 15. En gång i tiden valde skandinaverna sina kungar, innan kristendomen kom till norden.
  Den tidens kung motsvarade mer en statsminister eller president än dagens arvsinstitution.
  Höll den valde kungen inte måttet så avsattes han eller hängdes upp i ett träd.
  De hade resoluta seder på den tiden.

 16. Blir så trött, Sverige skulle må bra av att bli en republik. Man kan väl rösta och avgöra saken, eller? Om de är ju sååå populära som rojalisktiska påstår, skulle de inte ha några invändningar. mmm skumt… ”Svenska” kungahuset… men fortfarande med ett franskt efternamn! Helt ofattbart. Invandrakvinnor tar jättegärna deras svenska mäns efternamn, då visar man att Sverige är viktigt för dem. De ”kungliga” skiter fullständigt i att heta nåt som låter svenskt, de vill ju vara sååå annorlunda och fiiin. Ofattbart löjligt! Kräv att dårarna åtminstone skall heta nåt svenskt, för f*n!