Meddelanden från Israel och USA


I bästa fall så börjar även journalisterna, i alla fall en del av dem, förstå att många av de meddelanden som sänds ut från ”al Qaida” är tillverkade på MEMRI och SITE Institute för Mossad och CIA.


AB:
”En röst som uppges tillhöra al Qaidas andreman manar i ett ljudband på internet till angrepp på Israel och mål i väst som vedergällning för de israeliska attackerna mot Gaza.

”Muslimer. Det här är er dag. Slå till mot judiska intressen och amerikanska och mot alla dem som deltagit i angreppen på muslimer”, sade rösten som lät som Ayman al-Zawahri.”

Istället för att hävda att rösten tillhör Ayman al-Zawahri så skriver man – att den uppges tillhöra, något som faktiskt råkar vara helt sant. Om det i verkligheten rör sig om den personen vet inte jag, men jag vet att den typen av band spelats in med hjälp av skådespelare, något som även USA numera medgett. Därmed är det inte bevisat att det är Mossad och CIA som ligger bakom, men det bär sannolikhetens prägel.

De som ”upptäcker” dessa band, och också översätter dem till engelska, är nämligen i nio fall av tio MEMRI och SITE Institute, organisationer som startats av den israeliska underrättelse-
tjänsten. Och eftersom dessa band alltid är negativa för muslimer och islam så kan man utgå ifrån att de är producerade av dessas fiender.

Jag behöver knappast rapa upp allt som talar för detta, för redan idag har olika ”liberala” och andra högerinriktade hemsidor börjat ta bort länkarna på till dessa propaganda-
organisationer.

Att medierna publicerar dessa budskap tycker jag faktiskt är helt ok. Gör man det och samtidigt påpekar att källan faktiskt är obekräftad så är det helt i sin ordning. Det jag däremot skulle önska är en större tydlighet än den i TT-
telegrammet. Jag tycker att läsarna är värda att få korrekt information om avsändaren, i det här fallet är tveksamheten antydd, men man borde gå längre än så. Sätter t.ex. TT ett par av sina erfarna reportrar på att forska kring den egentliga källan så kan de snart konstatera att MEMRI och SITE Institute inte är några söndagsskolor utan fabriker som skapar mängder av desinformation.

Det tycker jag att läsarna är värda, och därmed också muslimerna. Att bli gjord till spottkopp för hela västvärdens befolkning är knappast någon sinekur, det är bara att betrakta Svenska Dagbladets ledarblogg så förstår ni vad jag menar. En ledarblogg som egentligen påminner mer om SD-kuriren och Jihad i Malmö och liknande.

Genom att hela tiden ropa på vargen så avtar både respekten och vaksamheten mot terrorism. Det är vi definitivt inte betjänta av. Bättre vore om någon, TT, Ekot eller någon tidning avsatte resurser för att visa vad det handlar om.

Är det inte någon journalist som ännu har upptäckt att dessa meddelanden från al-Qaida regelmässigt kommer de dagar då negativa nyheter kommer från Irak?

Idag 4000:e amerikanska soldaten dödad…

AB SvD1 DN1 Dagen

Andra om , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]MEMRI, SITE Institute, Desinformation, Mossad, CIA, Irak, Kriget mot Terrorismen, Ayman al-Zawahri, al-Qaida, SvD, Ledarbloggen, Islam, Islamofobi, Propaganda, Mediekritik, Journalister, Politik[/tags]


4 svar till “Meddelanden från Israel och USA”

  1. Tack för upplysningen om al-kaida-varningsrop som fabriseras av Israel och USA.