Man kanske bör bli direktör?


Nej, det är inte så allvarligt som det låter. Men faktum är att jag har funderat på lite av och till på det jag skrev i min förra bloggpost – där jag nämnde kattmat..

Varje kattsambo vet att en 400g burk med vanlig kattmat kostar 9-11.- Det husdjuret bjuds då är slakteriavfall och animaliska produkter som inte skulle gå att saluföra som livsmedel till människor. Detta uppblandat med diverse gelatin och vatten.

Ofta nog skriver aningslösa fabrikanter ”innehåller även grönsaker” på förpackningarna trots att katter är utpräglade köttätare. Det kött som används är magar, strupar, tarmar och annat som inte ens duger till korv.

I den mån det är riktigt kött i så är det ofta av sekunda kvalitet. Kött som inte kan säljas i affärerna på grund av att det är för gammalt.

För ett halvår sedan fick jag ett ryck och malde ner grytbitar och fläskkotletter i matberedaren och gav misse. Det blev en dramatisk succé. Hon gick runt och jamade länge efter det att hon fått återgå till Whiskas.


Bra och näringsrik kattmat..

Jag är dessutom tämligen övertygad om att man kan tillverka ett antal kilo kattmat dagligen på bra råvaror, tillsätta de vitaminer och spårämnen som kisse behöver utan att överskrida det kilopris man får betala för burkmat. En burkmat som dessutom är parfymerad för att matte/husse ska tycka att det luktar gott..

En sådan hemmablandning, fryst i 100-gramsbitar, borde gå att sälja till de flesta kattsambos. Någon kritstrecksrandig kostym räcker vinsten inte till, inte heller till en Rolex, men visst sjutton skulle man få det att gå runt..

Det där måste jag klura vidare på..


3 svar till “Man kanske bör bli direktör?”

 1. Jag köper inte de där burkarna till mina katter, utan jag köper kattmat från Priima (djupfryst färskfoder i halvkilosförpackningar – katter serveras inte kokt kött i naturen och deras magar är konstruerade för rått kött, precis som hundmagar). Det luktar inte fågel precis (mest luktar det rå fisk), men katterna gillar det och jag betalar inte alls lika mycket för det som för en burk Whiskas med kanske 1/3 av vikten. Skulle gissa på omkring 6 -7 kr/kg. Min katter ser lätt missbelåtna ut om jag någon gång serverar dem burkmat.

 2. Var köper du det sa du? Priima, var har de butiker?

  Jepp, det ska vara rått kött. Katter är ju dessutom helt köttätare, deras mat-tarmsystem är helt specialiserat och de har bara tiondelen av våra tarmars längd pga detta. Man ska helt enkelt inte ge kisse grönsaker. De använder gräs när de behöver spy upp hårbollar, men då kommer gräset upp oxo.

  Men som sagt, Priima ???

 3. Undrar lite så här i eftertankens kranka blekhet om jag kanske ljög ett par kronor om kilopriset (jag köper alltid ganska mycket hund- och kattmat på en gång så jag håller inte så noga reda på kilopriset), men det är hur som helst mycket billigare än Whiskas.

  Priima ligger i Kinna, min gamla hemort, och dom tillverkar både hund- och kattfoder (godkänt och testat och hela serven) och jag köper numer mitt hundkött därifrån (sedan EU förbjöd mig att köpa riktigt slaktavfall från ett slakteri för några år sedan). De har nog ingen butik, men jag vet att de säljer även till andra delar av landet,( men som sagt, det är fryst färskfoder).
  Bra mat gör de tycker jag. Hemsida: Sök på Google ”Priima” (med två i ) så hittar du dem. Tror inte de skriver så mycket om sin kattmat dock, mest om hundmaten, men jag har två hundar och två katter och köper bådadera.