Mahmoud Abbas till Sverige


I nästa vecka kommer den f.d. presidenten i Palestina till Stockholm för att träffa Bildt och Reinfeldt. Själv förstår jag inte varför eftersom hans presidentmandat gick ut 9 januari i år.

Antagligen har det något att göra med utvecklingen på Västbanken och i Gaza att göra, men frågan är med vilken auktoritet han kan tala för de politiker som sitter i det palestinska parlamentet. Man kan inte bortse ifrån att Israel faktiskt har gripit många av dessa, och även regeringsmedlemmar, för att de representerar Hamas, en rörelse som inte Israel erkänner trots att de fått försäkringar från Hamas om ett ömsesidigt erkännande. De sitter nu i Israeliska fängelser utan vare sig rannsakan eller dom.

Ett av Mahmoud Abbas större problem i nuläget är att han betraktas som en quisling av många palestinier. Det beror på fler saker, men antagligen är hans Fatah-milis det främsta argumentet mot honom. Den är utbildad i Egypten och Jordanien, utrustad och avlönad av Israel och USA, något som givetvis ogillas av palestinier i allmänhet. Abbas har varit involverad i det som kallas ”fredsprocessen”, men som absolut inte gett palestinierna en millimeter mer av sitt eget territorium. Det som skett är motsatsen, efter Annapolis så har Israel fortsatt utbyggnaden av bosättningarna och det går enbart dagar mellan nyheterna om att Israel konfiskerat mer palestinsk mark.

Och det sker i ett läge då Lieberman och Netanyahu planerar att regera tillsammans. De högerextrema vann valet trots att Barak, Livni och Olmert dödade 1300 palestinier i Gaza som ett led i valkampanjen. Abbas ställning i övriga arabvärlden är för övrigt oförändrat negativ. Många ser Hamas som palestiniernas talesmän, något som faktiskt kan ha bidragit till att Kung Abdullah i Saudiarabien idag lät meddela att en kvinna utsetts till viceminister.

Somliga ser det som ett framsteg, och det är det givetvis, men om det verkligen är ett led i något slags liberalisering är jag mer tveksam till. Kritiken mot despoterna och diktatorerna har inte varit nådig, folk i allmänhet har ända sedan anfallet mot Gaza varit mycket irriterade. Det skulle inte förvåna mig om folk gjorde slag i saken och försökte revoltera. Orsaken till att det inte har skett är kanske despoternas egna USA-stödda krigsmakt och polisväsende.

Själv undrar jag hur våra svenska palestinier reagerar på att Abbas kommer hit. Det finns säkerligen många uppfattningar, men en gissning

från min sida måste i alla fall bli att majoriteten inte anser att han har något här att göra. Men de har kanske nog med tennismatchen i Malmö?

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , it SDS1 DN SvD1 AB Dagen

[tags]Mahmoud Abbas, Quisling, Israel, Terrorism, Statsterrorism, Fosforbomber, Krigsförbrytelser, Genèvekonventionen, Folkrätt, FN, Mänskliga Rättigheter, EU, Gaza, Marionetter, Sionism, Politik[/tags]


20 svar till “Mahmoud Abbas till Sverige”

 1. Herregud!

  Han säger: Är du chef för exekutiva säkerhetsstyrkan? Slakta!

  Ja, det är inte utomjordingar han syftar på. Han talar till en höjdare inom den palestinska polisen! Den mannen kan inte vara vid sina sinnes fulla bruk!

 2. Abbas är och kommer alltid att vara en förädare. Han kan dra åt skogen. Jag personligen hatar honom, han har förått hela den Palestinska folket. Jag fattar inte att Sverige tar i mot honom som en reprecentant för det Palestinska folket. Jag tror att Sverige vill inte förstå att Abbas inte är en president längre och att han har inget här och göra.

 3. Denna ”demokrati” som USA och EU så himla mycket förespråkar är inget annat än en falsk demokrati!
  Det ska gälla på deras vägar enbart!
  Därför gör de allt för att Abbas ska vara president.
  Men, vad har han gjort som president egentligen???
  Han är en förrädare och en mes!
  En sådan person är inte någon som palestinierna vill ha och behöver!

 4. Om Mahmoud Abbas skall åka hit från Västbanken, så förutsätter ju det att han får utresetillstånd av Israel. Och om Israel hunnit få sin nya regering då så är det väl varken säkert att han får resa, eller att inte Israel redan då har hunnit angripa både Västbanken och Gaza.

 5. Jag hoppas att han och hans anhängare får känna på den israeliska freden! Netanyaho och Liberman är inte lika skickliga skådespelare som arbetarpartiets och kadimas folk. Och inte lika falska spelare! Slakta! det är deras motto också!

 6. Vad har han här att göra? Marionetten Abbas är en skam, vi skäms över honom, han är en förrädare och de flesta ser honom som en fiende till den Palestinska kampen för rättvisa. Abbas och hans så kallade säkerhets styrkor är den Palestinska motsvarigheten till de arabiska diktaturerna och deras ”säkerhets styrkor” (Mubaraks Egypten, Abdullahs jordanien osv), dem är emot deras eget folks bästa, lyder under USA och säkerhets styrkorna är där för att skydda marionett regimen, inte folket. De består av ”high school drop outs” som blir erbjudna en lön högre än vad en läkare eller professor tjänar vilket är välbehövt nu när Västbankens ekonomi är så pass dålig pga sionist maktens restriktioner och ockupation. De blir hjärntvättade till att tro att de tjänar Palestina när de egentligen är anställda för att tjäna israel. De slår på demonstranter, arresterar folk, torterar fångar m.m. Detta är vad USA och EU stöder när de kallar Abbas för den moderata och målar ut honom som den rätta mannen för att leda Palestinierna. De vill ha en som arbetar emot Palestinierna, inte någon som arbetar för Palestinierna. Man hittar de smutsigaste som är villiga att göra skitjobbet, ger dem en fin kostym och kastar pengar över honom och voila, så skapar man marionett ledare och ostabilitet i de redan ostabila delarna av världen. Det handlar inte om vad som är bäst för folket.

  // Svensk-Palestinier som anser att om Abbas ska komma hit så ska han göra det för att representera sig själv och inte i form av Palestinas president för det är han inte, varken lagligt eller i de Palestinska folkets hjärtan.

 7. Om Abbas beviljas utresetillstånd från den kommande Israeliska Höggerregeringen med ultranationalisterna Netanayu och Lieberman så bevisar det väl en gång för alla vilken sida han står på. Hoppas på stor uppslutning bakom demonstrationer mot denna Quisling och Förrädare som helt utan skam i kroppen ser på när hans eget folk våldtas och förnedras av den Israeliska Ockupationsmakten.

  Abbas har medvetet låtit sitt folk lida för att de har haft fräckheten att inte lyda honom och hans korrumperade Fattahrörelse. Han vägrade att erkänna sig besegrad i valet. Sedan saboterade han koalitionsregeringen, som Hamas bjöd in honom till, för att istället i löndom få det Hamasstryrda Gaza att rämna. Felet han gjorde var att inte inse att det palestinska folket skulle se igenom hans dimridåer av lögner och svek och istället helhjärtat sluta upp bakom den demokratiska Hamasregeringen.

  Det palesinska folket kommer aldrig igen låta sig ledas av denna usla Israel-marionett. Tiden är förbi för Abbas och hans Fattahparti.

 8. Det palestinska ”ledarskapet” är en verklig katastrof. Fatah urartade redan under Arafat. Men Abbas är att betrakta som en renodlad quisling som sålt sig dyrt till USA och Israel. Det
  öppnat vägen för Hamas framgångar, som beror dels på Hamas framtoning av militans och oförsonlighet gentemot Israel/USA och dels på dess sociala arbete bland massorna.

  Abbas, mandatperiod har dessutom gått ut, så det finns ingen anledning för Reinfeldt och Bildt att välkommna honom till Sverige som representant för det palestinska folket.
  Det är skamligt hur Alliansen bugar och bockar för USrael!

 9. Om ni minns så förklarade USA och israel Fatah som en grupp terrorister i början. Arafat levde i exil och även där skapade Fatah oroligheter, och som reslutat på det gick israel med sina trupper ockuperade södra Libanon, de massakrerade oskyldiga i Sabra och Shatila med hjälp av de maronitiska partiet Al-Kataib. På sistone hyllades Arafat, fick Nobelpriset och nu välkomnas hans följeslagare Abbas i Sverige.
  Gårdagens terrorister är vänner idag. Vilken sjuk värld vi lever i.

 10. Abbas är en Quisling, som inte ens försöker dölja det. Den lilla vänster som finns kvar bland palestinierna borde ta avstånd i stället för att legitimera honom.

  Nån som har bättre kolla på detta, t ex var står PFLP?

  MVH

  Lasse W

 11. Abbas är mycket riktigt en Quisling. Rimligen borde han mötas av ett uppåd palestinier. för han kan väl inte släpa sin FATAH-milis med sig till Stockholm?

 12. PFLP i exil ( I Libanon, Syrien, Jordanien) stödjer Hamas. PFLP i Gaza skickar iväg raketer mot israeliska bosättningar och slåss sida vid sida med alla andra organisationer i Gaza när israelerna anfaller. Men de i Ramallah mesar runt. Det har nog med att deras löner och hela deras budjet kommer via Abbas från Usrael och EU. Samma sak gäller tyvärr PDF.

  Så är det inte när det gäller PFLP-GC. De stödjer Hamas hela vägen och deras ledare ser ut och talar som om han vore far till Khaled Mishaal.

 13. Under massakern i de palestinska flyktinglägren Sabra och Shatila fick maronitiska krigare benägen hjälp av slaktaren Sharons soldater att medels flyg lysa upp området under nätterna för att lättare komma åt att mörda den sovande civilbefolkningen.

 14. ”Det är väl ungefär som att bjuda in bill clinton och kalla honom USA:s president.”
  Värre! det är som att bjuda in sharon och kalla honom palestiniernas president!!

 15. Sten blad: Du fick mig att skratta så mycket, tänk dig att det är vad världen gör med en fd palestinsk presedent. HAHA HAHA helt sjukt va om man skulle tänka sig göra det med ett annat land inom EU eller USA vad skulle dom säga då?

 16. jag undrar verkligen hur sverige och alla andra länder kan ta emot Mahmoud Abbas och säga att han representerar det palestinska folket? det var inte ens fatah som vann valet, det var hamas så jag tycker att dem borde komunicera med hamas istället, vad ska dem med en skitstövel till?

  • falasteneyah! Svaret är nog tämligen enkelt. Han är inte palestiniernas president, men han är ordförande för PLO. F.ö. håller jag med dig, men det är nog orsaken.