Liberaler gör gemensam sak med fascister


Vi är många som lagt märke till den extrema polarisering av Mellanösterndebatten som skett i samband med att Israel tog till besinningslöst våld mot palestinierna i Gaza. Själv har jag nu beskyllts för antisemitism av Dilsa Demirbag-Sten i tidningen Expressen, bara ett i raden av märkliga uttalanden från den grupp människor som kallar sig själva för liberaler.

En av de mer osmakliga tendenserna som jag lagt märke till är att dessa liberaler numera står på samma barrikader som fascisterna. Varenda en av de främlingsfientliga gruppernas hemsidor pryds av israeliska flaggor, och de citerar ofta liberalernas retorik. En del av dessa hemsidor länkar också till uttalat nazistiska grupper och hemsidor. Det ger mig obehagskänslor när jag ser att bland dessa hemsidor finns pro-israeliska bloggar, bloggar som länkar till den rörelse som var primus motor i starten av Förintelsen.

Min förra postning, den som visar bilderna på ett krossat Gaza, den är enligt deras definition ”antisemitisk”. Det är den definition som även Dilsa Demirbag-Sten håller sig till, precis som sina åsiktskamrater Fredric Federley och Fredrik Malm.

Jag tycker personligen att utvecklingen är otäck. Dessa grupper samverkar med ett enda mål framför ögonen, och det är att skjuta budbäraren. Under mina sextiotvå levnadsår har jag många gånger reagerat på och mot rasism, många gånger har jag reagerat på fascistoida tendenser i samhället. Under Vietnamkriget sprang det omkring människor med ett litet blått märke som visade att de var medlem-
mar i ”Demokratisk Allians”, dåtidens nyfascister.

Idag tycks samma personer sitta i Röda Korsets styrelse, eller i en referensgrupp inom Statens Kulturråd. Och andra har fått säte i Sveriges Riksdag. De är också med och dominerar debatten på många av tidningarnas kultur- och debattsidor. De är dessutom förenade i en ambition att stärka främlingsfientligheten och islamofobin. Vissa av dem är definitivt islamofober, men de som är yrkes-
politiker försöker naturligtvis vakta sina tungor då det finns bandspelare i närheten.

När då Israel vräker ner tusentals ton bomber, inklusive otillåtna fosforbomber, på civilpersoner i


Ali Esbati i tidningen Flamman

Gaza så försvarar de Israel med tal om att landet nog ser till att bara bomba militära anläggningar, eller i nödfall tar de fram den nötta drapan om att
”– Palestinierna skjuter ju raketer!”

Ingen av dem stannar upp ens en sekund för att fråga sig varför vissa av palestinierna gör det. De tycks själva så förblindade att de inte ens har märkt att deras stövlar blivit bruna.

it

Andra om: , , , , , , , , , , , DN123 SvD12 AB123 Dbl Pastey Ung Vänster Esbati Lasse Magnus A Alliansfritt Motbilder Svensson FFF

[tags]Israel, Gaza, Fascism, Nyliberaler, Liberaler, Fredric Federley, Fredrik Malm, Dilsa Demirbag-Sten, Debatt, Islamofobi, Främlingsfientlighet, Politik[/tags]


21 svar till “Liberaler gör gemensam sak med fascister”

 1. Demirbag-Stens larm om ”den nya islamofacismen” liknar nazisternas gamla larm om ”den nya judebolsjevismen”.

  Och hon har mage att kalla antirasister för antisemiter.

 2. Vad dessa ”Not-see”s blundar för:
  The Geneva Convention has classified depleted uranium ammunitions as ’illegal weapons of mass destruction’ due to their high radioactivity and toxicity.
  Tel Aviv used white phosphorus munitions ”indiscriminately and illegally” in overcrowded areas
  ”The repeated use [of White Phosphorus] in this manner, despite evidence of its indiscriminate effects and its toll on civilians, is a war crime,” said Donatella Rovera of the Amnesty International.
  ”the UN charter, and international law, does not give Israel the legal foundation for claiming self-defense.”

  Bevisen är otaliga, bara ett par klickar bort, gör en video search så hittar ni bl. a:
  Hur ockupanter behandlar Palestinier
  Hur oskyldiga mördas på stranden, beskjutna från ett krigsfartyg
  Hur israeliska terrorister släpper loss hundar på äldre och kvinnor
  Hur deras fega soldater behandlar barn, sjuka, äldre, kvinnor och vanliga människor vid in och utgångar till sina områden
  Hur invandrade människor från Östeuropa kommer och trakasserar folk i sina hem och lämnar meddelanden ditt hus är snart mitt
  Hur israeliska terrorister kör över fredsaktivister med bulldozer
  Hur israeliska terrorister skjuter på måfå obeväpnade människor
  Lägg där till, bombade hus, moskéer, sjukhus, FN byggnader, skyddsrum, ambulanser, bilar, polishus, fabriker, elverk, vatten försörjning, skolor, marknader, byar som har försvunnit från kartan…
  Dessa tusentals bevis är bara toppen på isberget, allt som inte kommer ut det ska Gudarna veta…
  Men visst, jag förväntar mig inget annat än en axelryckning av folk i Europa eller väst.
  Fast då vill jag att de besparar oss allt skitsnack, lögner och dynga som de sprider omkring sig, när pekar och anklagar Araber och Muslimer. Vill de hålla på med pajkastning på den nivån så kan de ge sig på sport journalistik och bli fotbollshuliganer.

 3. Jag är rädd att detta är bara början och dessa personer som förespråkar isreals rätt utanförbehåll ignorerar alla bevis mot isreal.

  Vad som stör mig mest är att våra ungar är utsatta för detta skitsnack också.

  I dag kom min 13 åriga dotter hem och sa att isreal är inte de som gör fel, och hon andvände samma hjärntvättade argument som de som får all sin information från fox news.

  Isreal har rätt till försvara sig, hamas bombar sinna skolor och sjukhus, hamas använder civila som sköldar, Hamas started allt ihop.

  Jag frågade henne var har du fått detta från och hennes svar var att deras SO lärare hade sagt detta.

  jag visade henne då bilder på offrent och på vilka vapen som hade används och talade om för henne att allt var brott mot internationell lag.

  Hon sa att hon behövde tänka på detta, jag kan återkomma med vad hon beslutar är rätt och fel, men vad som skrämde mig var att en SO lärare har svalt propogandan med hull och hår, hur ska de kunna lära våra barn att vara media kritiska, och i vår läroplan står det som ett mål för godkänt att man ska kunna granska media kritiskt.

 4. Idag passar också Moderata Ungdomsförbundet på att ordna en ljusmanifestation, för att hedra Israels forforbombningar. De har dock inte lyckats få med sig CUF, men där har ju redan Fredrick Federley bidragt ekonomiskt, så attt han fått sitt eget namn på ett par granater.

 5. Gripen jag håller med Jinge, snälla kontakta rektorn och sätt upp ett möte. Den där SO läraren påminner mig om en del lärare jag hade i Irak som var aktiva i sitt stöd till regimen och så fort de hade möjlighet spydde ut ensidig information om det ena och det andra. Vi har alla olika uppfattningar men min starka övertygelse det är att våra SO lärare ska lära våra barn vad innebär respekten av mänskliga rättigheter, vad innebär respekten av internationell lag och Geneva konventionen. Även en inblick i FN skulle nog vara bra samt alla våra olika NGO som jobbar för fred. Den där SO läraren bör bli påmind om vad hennes/hans roll är.

  Som Jinge tycker jag också att utvecklingen är otäck. Att debattera med dessa som redan försvarar användandet av fosforgranater över städer med civila leder ingenstans. Så fokus ska läggas på alla andra läsare och lyssnare som vill veta mera, vill förstå hur saker och ting ligger till och hur vi kunna hitta gemensamma rättvisa och solidariska lösningar.

 6. Jag tyckte Rawia Morra tog i alldeles för hårt när hon i april 2008 skrev att

  ”Den dagen en Röda Korsambulans blir bombad igen, måste Röda Korset ha folk som kan peka med hela handen och kräva svar av Israel. Dilsa är inte kapabel till en sådan handling! Om så varenda Röda Korsmedarbetare i Libanon och i Palestina mördas av Israel, kommer inte Dilsa att lyfta ett finger!”

  I dag inser jag att Rawia hade rätt.

 7. Jag har en som ännu inte fyllt elva som fick spader när hans lärarinna sa att Jerusalem var Israels huvudstad. Eleven läxade då upp lärarinnan och berättade att Jerusalem var ockuperad. Och så hade människan mage och klaga! Jag var inte lite stolt som mamma!

 8. jag och min fru har skrivit ett brev till rektorn och till min dotters klassföreståndare om detta och tog upp vad han bröt för regler i LPO94 med sitt uttalande.

  Jag är själv lärar student och vikarie i vikarie poolen så jag har läst in LPO94. Det som han gjorde är klara övergrepp mot LPO94.

  Så jag hoppas med att få en dialog med skolan om detta.

 9. Bra att du synliggör detta! En person som kallar det för antisemitism att vilja se till mänskliga rättigheter och blunda för fakta
  gör det antingen väldigt enkelt för sig själv- eller så är denne själv rasist- om så är fallet
  ser vi ju tydligt vad som pågått de senaste åren i världen- i form av propagandaspridning/ muslimer …

 10. Att liberalerna i denna fråga står på samma sida som folk med ukna värderingar säger inget om liberalerna. Vi inom vänstern står på samma sida som Hamas.

  Hitler ville ha en gemensam valuta för Europa, det betyder inte att man kan framföra moderaternas och nazisternas gemensamma ställningstagande som ett argument mot EMU.

  Var och en får stå för sina ställningstaganden, om sedan skogstokiga odemokratiska krafter har samma ställningstagande i frågan så kan inte det användas som argument.

  Liberalerna i fråga har åsikter dumma nog att man inte ska behöva ta till assicationsargument för att angripa dem.

 11. Björn, jag skulle nog säga att de s.k. ”liberalerna” inte ” står på samma sida som folk med ukna värderingar”. Det är helt enkelt själva folk med unkna värderingar. Det är därför de och Sverigedemokraterna har samma åsikt här.

 12. Björn, fastän vänster så står jag inte odelat på Hamas sida åsiktsmässigt. Men jag står för demokrati och palestiniernas absoluta rätt att försvara sig mot ockupationen av deras land.

 13. Liksom Sara G är jag helt klart vänster på den politiska skalan och liksom henne står jag inte helt ut på Hamas sida. Dock så ser jag att Hamas idag tyvärr är det enda vettiga alternativet för palestinierna att vända sig till.

  Al-Fatah med Mahmud Abbas i spetsen visade verkligen hur mycket det bryr sig om sitt folk under de 23 dagar IDF:s väloljade krigsmaskin slaktade civila palestinier I Gaza.

  Hamas må inte vara den bästa organisationen, jag anser att religion bör hållas utanför politiken, men de gör iallafall allt de kan för att trots massivt mostånd från de flesta av omvärldens ledare kämpa för det palestinska folkets befrielse.

  För att återknyta till artikeln så kan jag bara konstatera att Liberalerna allt oftare gör gemensam sak med mörkerkrafterna inom extremhögern. På hemmaplan genom sin invandrarfientliga politik och internationellt genom att stödja Israels mordiska regim.