Larsson/Ekman om Sverigedemokraterna


Boken Sverigedemokraterna, Den nationella rörelsen, av Stieg Larsson och Mikael Ekman är nu färdigläst.

Den kom ut på Ordfronts förlag år 2001 och är en sammanhållen tillbakablick på hur Sverigedemokraterna utvecklades ur den svenska fascismen från 20 och 30-talet.

Boken visar på ett tydligt sätt kopplingen mellan Vit Makt-industri och rena nazistgrupperingar och hur organisationen BSS, Bevara Sverige Svenskt ligger till grund för det öppet rasistiska parti som idag benämner sig själva som Sverigedemokrater.

”Sverigedemokrater” gör ofta gällande att just invandrare är en särskilt brottsbelastad grupp människor.

Efter att ha läst igenom författarnas genomgång, som visade att Sverigedemokrater i ledande positioner hade begått dubbelt så många brott vill jag citera deras konklusion:

”Vi kan därmed dra slutsatsen att det i själva verket är ledande Sverigedemokrater och inte invandrare

som är grovt överrepresenterade i brottsstatistiken. Om syftet är att öka laglydnaden i Sverige torde det med andra ord vara en god idé att repatriera Sverigedemokrater.

Ekman – Larsson har gjort en utomordentlig sammanställning av partiets historia. Den är en sammanställning av en massa fakta som inte det klart nazianstuckna partiet kan komma ifrån. Alla som är intresserade av den svenska fascismen / rasismen bör läsa den.


4 svar till “Larsson/Ekman om Sverigedemokraterna”

 1. Det är skrämmande att ett par Sverigedemokratiska bloggar ligger så långt framme på Bloggtoppen. Har du några funderingar om varför så – relativt – många läser såna bloggar? Jag hade föreställt mig att dom hade mycket få sympatisörer.

 2. Jag läser dem.. :) Jag tror att flera av deras besökare är mycket kritiska. Sedan gör de ju reklam för dessa bloggar på partiets hemsida, likaså uppmanas nog sympatisörer och medlemmar att både besöka dem och kommentera. Jag tror att de fick ihop 40-50 000 röster i valet och 10% av dessa är väl aktiva datoranvändare.

  Sverigedemokraterna försöker ju dessutom rida på att de är orättvist behandlade, att de egentligen är lika demokratiska som de andra partierna, men läser man vad de skriver inser man att andra partier skulle förbjudas direkt om de kom till makten. Det är bara enstaka SSU:are som inte begriper deras politiska status som nazianstuckna..

  Men trummar man ihop 2-300 nassar så är det klart att de stiger i besöksfrekvens..

 3. Var kan man hitta dessa?

  Här: (f.ö. tillåter jag inte länkar till nazianstuckna hemsidor)

  De regler som gäller för kommentarer här på denna blogg är busenkla. Man får vara anonym, men den mailadress man fyller i ska vara en fungerande adress till den som kommenterar.

  Mailadressen syns enbart hos administratören, inga sökspindlar kommer åt den, lika lite som användare kan se den. Du får gärna länka till t.ex. en tidning, men det ska vara en relevant länk. Lägger du in flera länkar så är det mycket troligt att jag inte släpper fram kommentaren. Jag känner mig nämligen tvingad att kontrollera alla länkar så att de inte går till olagliga eller motbjudande sidor, så fresta inte mitt tålamod. Givetvis kan du länka till din egen hemsida/blogg på vanligt sätt i fältet för url.. Metadiskussioner ska ej förekomma, har man sådana funderingar ska mail till undertecknad användas. Personangrepp, rasistiska kommentarer och osakliga beskyllningar mot vem det vara må eller en nedsättande samtalston tolereras ej utan raderas direkt. Likaså tas regelmässigt alla länkar bort som går till nazistiska eller nazianstuckna sajter.

  // Jinge