Kvinnoforums skumma affärer


Jag har tidigare skrivit om Kvinnoforum och hur de bidrag de fått till gymnasieskolan plötsligen försvunnit. Jag ifrågasatte då, precis som idag, om inte detta är något som ekobrottsroteln borde ta tag i.

SvD: ”Stockholms stad och Sida utreder nu Kvinnoforums affärer. Efter SvD:s och TV4:s avslöjanden igår vill Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm (fp) skärpa kontrollen av alla stadens samarbetsorganisationer. Under 2000-talet stöttade Stockholms stad stiftelsen Kvinnoforums verksamhet för utsatta kvinnor med minst 77 miljoner kronor. Biståndsmyndigheten Sida beviljade totalt 38 miljoner. Men när jurister på Stockholms stad och Sida idag kommer till jobbet väntar en diger uppgift. De ska nu granska myndigheternas utbetalningar till stiftelsen.
– Det är inte acceptabelt hur man har hanterat skattebetalarnas pengar, säger Stockholms stadsdirektör Irene Lundquist Svenonius.”

Man har bland annat lagt fram en falsk namnlista som underlag för de bidrag man sökt enligt TV4, dessutom har Bam Björling gett konsultuppdrag till sin make, i deras gemensamt ägda bolag. Enligt Svenska Dagbladet har Kvinnoforum tagit ut pengar för lokalhyror från tre av kommunens förvaltningar
– för samma lokaler.

Är uppgifterna korrekta så förstår jag inte varför inte polismyndigheten kopplas in direkt. De pengar som Kvinnoforum fått för att driva sitt gymnasie-
projekt för flickor, Xist, tycks ha försvunnit i det blå. Nu visade det sig att skolan inte hade pengar till vare sig lärarlöner eller skolmat åt eleverna. Oavsett Stockholm Stads utredning så borde detta utredas ofördröjligen av polis och åklagare.

SvD12345 it

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Bam Björling, Kvinnoforum, Xist, Stockholm Stad, Ekobrottsmyndigheten, Skatteskulder, Eget konsultföretag, Step Up, SIDA, Sten Lindeberg, Kriminalitet, Politik[/tags]

[print_link]


5 svar till “Kvinnoforums skumma affärer”

  1. På det du redovisar verkar det vara rent bedrägeri.
    Men vågar myndigheterna ifrågasätta något, om det har ”kvinno”etikett?

  2. Ekonomiska brottslingar kan dyka upp i vilken skepnad som helst och här är tydligen några som ertappats med fingrarna i syltburken…

  3. Detta är ännu ett exempel på det enorma slöseri med skattebetalarnas pengar och total brist på prioriteringsförmåga. Vi har inte råd med ett försvar som ändå är statens främsta uppgift, men att slänga bort pengar på alla möjliga vansinnigheter det är helt okej. En sådan här verksamhet skall finansieras av frivilliga bidrag från medborgarna direkt och är inget som staten skall syssla med.

  4. Det visar även hur lätt det tydligen går att få ut pengar fr kommunen Sthlms stad. Utan att det finns ngn koll mellan avd. Går det så går det.
    I Brändö kommun 520 inv. med 1 st kommundir. och 2 kanslister skulle det inte gå att lura till sig pengar lika lätt. Som jämförelse.