Kungen inblandad i gangsterhot?


I mitten av november förra året så skrev jag om boken, Carl XVI Gustaf, den ovillige monarken. Boken har vållat en del uppståndelse, och nu ökar beskyllningarna mot monarken eftersom tydligen gangsters från Stockholms undre värld fått i uppdrag att stoppa en ny bok om samma händelser.

AB: ”Kungens närmaste vänner anlitade ”gudfadern” Milan Sevo och hans ”livvakt” Daniel Webb för att tysta nattklubbsägaren Mille Markovic. Aftonbladet kan i dag avslöja att allt finns dokumenterat i inspelade samtal – som ska återges i en kommande bok. – Nu finns det indikationer på att kungens vänner vill stoppa boken, säger författaren Nuri Kino.

Mille Markovic är en av källorna i boken ”Den motvillige monarken” där han berättar hur kungen och hans vänner festade vilt på hans nattklubb med inhyrda strippor. Efter publiceringen sa Markovic att han även har bilder som han tänker publicera på en betalsajt. Då blev flera av kungens nära vänner så oroliga att de anlitade några av de tidigare mest kända profilerna i Stockholms undre värld, Milan Sevo och Daniel Webb.”

Att Aftonbladet väljer att skriva ”med inhyrda strippor” handlar säkerligen om risken för ett tryckfrihetsåtal. Skulle man återberätta händelser ur boken så skulle risken för ett åtal öka med tiopotenser samtidigt som läsekretsen chockades. Dessutom behöver man knappast, de som läst diskussionerna kring det inträffade kan givetvis lägga ihop tre och tre.

Det är förstås mycket intressant att man engagerar den förre chefen för Rikskriminalen att stoppa boken, om han har varit inblandad i kontaktskapandet med ett antal gorillor från den undre världen är möjligen oklart, i alla fall i den bemärkelsen att det inte går att bevisa.

DN: ”Allvarligare än bokhandelns motstånd menar förlaget att försöken från kungahusets vänner att skrämma författare och förlag till att inte ge ut boken var. – Man anlitade den förre polischefen Tommy Lindström för att få boken stoppad, säger Kristoffer Lind. På ett möte hotade Lindström förlaget med att säkerhetspolisen, som kritiseras i boken, skulle avlyssna dem och starta smutskastningskampanjer mot förlaget under lång tid framöver. – Lindström var anlitad av några ur kungens vänkrets. Mötet var obehagligt, säger Lind.”

Personligen undrar jag vad Säkerhetspolisen tycker om att Tommy Lindström använder dem som hot för att få en bok stoppad. Dels har man ansvar för skyddet av kungafamiljen, dessutom springer Lindström omkring och hotar med just den avdelningen inom polisen. Men som republikan kan jag inte annat än att vädra morgonluft, mycket talar för att historien om kungens ”kaffeflickor” är långt ifrån slut.

it Andra om: , , , , , dn svd ex1 ab USA-bloggen


3 svar till “Kungen inblandad i gangsterhot?”

  1. ”de som läst diskussionerna kring det inträffade kan givetvis lägga ihop tre och tre.”

    :-)

    Det kanske blir sju? :-)

  2. Ja, fast denne Tommy har nog inte varit riktigt vid sunda vätskor alla gånger, han engagerade sig i allt möjligt som råkade komma i hans väg även om bevis och underlag var tunnare än skummjölk och hans omdöme har väl generellt lämnat en del i övrigt att önska. Jag föreställer mig att man måste vara bra dj-a desperat för att hyra in denne man för att bringa ordning i ens triviala frågor.

    Likväl är det intressant att se hur kretsen kring Tjabo väljer att hantera saken, uppenbarligen har man inte hundraprocentig tillit till de mer konventionella metoderna att hantera sådant här inom rättsväsendet, t.ex. via stämmningar och förstalsprocesser.

  3. Verkar som om Kung Tjabo Den Siste av Sverige håller på att skaffa sig en egen Haijby-affär.